Administrație
AUDIENŢE ONLINE. Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre Parcul Custozza, stadiul unor lucrări, susţinerea echipei de fotbal Unirea
După o pauză de câteva zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia revin cu răspunsuri la întrebările cititorilor Alba24 privind probleme administrative ale oraşului. Puteţi citi în continuare informaţii despre stadiul unor lucrări şi proiecte edilitare din municipiu, dar şi alte subiecte concrete şi de interes pentru albaiulieni. Cei care doresc să adreseze alte întrebări pot utiliza formularul de la secţiunea Audienţe Online pus la dispoziţie de Alba24.ro.
Întrebare de la: Cirneci Alexandru; Subiect: Pasaj Partoş
„Buna ziua, am o întrebare legată de pasajul suprateran Partoş: când se vor finaliza lucrările? La acest moment, lipsesc parapeţii metalici interiori, cablurile nu sunt introduse în totalitate în şanţurile tehnice, iar zidurile de sprijin la culee nu sunt terminate.”
Răspuns: „Lucrările se vor finaliza la începutul lunii iunie.”
Întrebare de la: Popa Alin; Subiect: Exproprieri şi achiziţii
„Aşa, între noi, nu pentru public, exproprierea nu are nici o şansă, nu poate fi justificată cauza de utilitate publică, iar, cât despre achiziţii, să văd eu când vă veţi înţelege cu cel de vis-a-vis de mine. Pun pariu că încă 3-4 ani de acu încolo tot aşa în paragină va rămâne zona. Oricum, vă mulţumesc!”
Răspuns: „Pentru situaţia semnalată de dumneavoastră, se aplică Legea 33/1994, în care se explicitează situaţia expropierii şi pentru locuinţe colective. În funcţie de evoluţia stării de fapt, veţi afla mai multe detalii despre amenajarea respectivei zone.”
De la: Tinca Ovidiu; Subiect: Audienţe online
„De ce nu există o astfel de rubrică pe site-ul oficial al Primăriei Alba Iulia şi este nevoie de un interlocutor pentru asta?”
Răspuns: „Pe site-ul Primăriei Alba Iulia se regăsesc toate elementele necesare de interacţiune dintre cetăţeni şi administraţia publică: servicii, contacte etc. În fapt, site-ul reprezintă un instrument de comunicare complex, util şi actual aflat în permanentă evoluţie. Am optat pentru această metodă de abordare a problemelor de gestiune urbană pentru traficul intens pe care îl înregistrează aceasta publicaţie online şi pentru a folosi cât mai multe instrumente de comunicare rapidă cu cetăţeanul”.
Întrebare de la: Todea Cosmin; Subiect: parc
„De ce s-a distrus parcul Custozza?”
Răspuns: „Conform proiectului de reabilitare a zonei interioare a Cetăţii, avizat de toate forurile competente, respectiva zonă s-a transformat în piaţetă publică, pentru susţinerea unor evenimente culturale, întâlniri publice şamd. Este drept că acest lucru a presupus un sacrificiu asumat, dar în egală măsură a condus la o arhitectură care să pună în valoare respectivul perimetru. În plus, vegetaţia a fost redată Cetăţii într-o manieră certă, prin plantarea a sute de arbori şi arbuşti ornamentali. În total, anul trecut s-au plantat 500 de astfel de arbori, foarte mulţi în interiorul Cetăţii. În acest an, planul de suplimentare a vegetaţiei continuă. Un răspuns mai cuprinzător vă putem furniza în urma unei solicitări directe, adresate primăriei”.
De la: Sas Andrei; Subiect: Unirea
„Domnule Hava, de ce primăria nu bagă mai mult mâna în buzunar pentru echipa de fotbal Unirea Alba Iulia… am fost de 3 ori în Liga 1, mai ales că de 2 ori am fost, doar ca prezenţă… şi în Liga 2 ne batem doar de la locul 7 în jos… de multe ori cu emoţii pt. suporterii să nu picăm în Liga III… Aştept un răspuns… Mulţumesc anticipat.”
Răspuns: „Aportul în susţinerea echipei de fotbal Unirea Alba Iulia a fost unul considerabil, atât din partea Primăriei Alba Iulia, cât şi din partea Consiliului Judeţean Alba. În mod evident, nivelul de implicare nu s-a oprit doar la susţinerea financiară, ci şi la identificarea de resurse pentru ca performanţa echipei să nu aibă de suferit. Echipa Unirea este o parte importantă a comunităţii şi a fost susţinută constant. Există însă şi alte domenii sportive care merită atenţie la fel de mult.”
Întrebare de la: Maria Ene; Subiect: Trotuarele din jurul blocurilor
„În Alba Iulia, pe strada Samuel Micu, în jurul blocului E1, trotuarul a fost amenajat cu pavaje de Primărie. În urma izolării blocului, firma care a executat lucrările de izolare a lăsat un dezastru. Tot trotuarul din spatele blocului este plin de vopsea. Cine este responsabil de mizeria lăsată în urma firmei de construcţii?”
Răspuns: „Lucrările de izolare a blocului au fost contractate de către Asociaţia de Proprietari, răspunderea revine executantului şi investitorului. Cu toate acestea, vă rugăm să ne prezentaţi situaţia detaliat (imagini), pentru a analiza posibilitatea unei reparaţii.”
Întrebare de la: Nistor Marius; Subiect: Parcări
„Când se vor amenaja parcările cu plată din zona blocurilor Cinema Dacia?”
Răspuns: „Nu există o dată certă pentru acest lucru. Momentan se trasează în Ampoi parcări prevăzute pentru închiriere. Ulterior, lucrările se vor relua în cartierul Cetate, de la strada Cloşca spre Bulevardul Transilvaniei.”
De la: Popa Ilie; Subiect: asfaltări
„De ce nu se asfaltează parţial pe porţiunea gata drumul până la Miceşti? Se pare că lucrările sunt gata până la intrare în Miceşti. De ce trebuie să aşteptăm până în august cum am primit răspuns? Ar fi normal porţiunea gata să fie asfaltată sau se aşteaptă până înainte de alegeri, să nu uităm.”
Răspuns: „La ora actuală se lucrează la rigole – caseta drumului – privind extinderea carosabilului, urmând mai apoi să fie efectuată operaţiunea de asfaltare. Acest lucru se va realiza foarte curând, un factor important fiind şi condiţiile meteo.”
Întrebare de la: Resiga Gheorghina; Subiect: utilităţi
„Bună ziua, am o întrebare legată de strada Alba Regia, din zona Valea Popii-Miceşti: Există şanse de introducere a utilităţilor pe această stradă? Sau curent electric? În zonă se desfăşoară lucrări la Parcul dendrologic, se va asfalta şi drumul dinspre Miceşti spre intrarea în Parcul dendrologic?”
Răspuns: „La ora actuală, se scoate la licitaţie partea de proiectare pentru reabilitarea străzii. În urma acestei proceduri, se vor executa lucrările de modernizare a drumului la care faceţi referire.”
Întrebare de la: Alba Cosmin; Subiect: Cartier Orizont
„Am înţeles de la d-voastră că în cartierul Orizont există o staţie de epurare. În acest caz, nu poate fi preluată staţia de epurare de către Primăria Alba Iulia sau Apa CTTA şi astfel să se racordeze şi cartierul Orizont la reţeaua de canalizare a oraşului?”
Răspuns: „În mod normal, o staţie de epurare existentă nu se racordează la reţeaua de canalizare, doar în situaţia în care aceasta iasă din funcţiune. Apele uzate ar putea fi preluate de către sistemul de canalizare. Pe de altă parte, această staţie de epurare reprezintă o investiţie privată şi se supune termenilor contractuali existenţi între antreprenorul general şi beneficiari.”
Întrebare de la: Popescu Ana Maria; Subiect: Adeverinţă schimbare categorie de folosinţă terenuri
„De ce Primăria Alba Iulia nu eliberează adeverinţe pentru schimbarea categoriei de folosinţă a terenurilor?”
Răspuns: „Conform legii, nu este de competenţa primăriei eliberarea acestor tipuri de adeverinţe. Aceste documente se pot obţine de la Oficiul de Cadastru şi Direcţia Agricolă.”
Întrebare de la: Miron Daniel; Subiect: Reabilitare cartier Bărăbanţ
„Când vor începe lucrările de reabilitare pe strada Stejarului din Bărăbanţ?”
Răspuns: „În momentul de faţă, se elaborează documentaţia. Din cauza lucrărilor de canalizare nefinalizate, nu se poate interveni major în zona respectivă. Urmează ca operatorul ce execută canalizarea să intervină pentru corectarea şi reprofilarea străzii.”
Întrebare de la: Papp Ionel, Subiect: parcarea de lângă Universitatea „1 Decembrie”
„Mă interesează dacă e publică sau privată parcarea? E domeniu public sau nu? E plină parcarea de maşină, dar eu, ca cetăţean, dacă am încercat să o las pentru câteva minute, având treabă la universitate, am fost apostrofat de către paznicul din ghereta Grupului Corint că nu e voie, doar cei de la Grup Corint, Alba TV sau responsabilii cu lucrările în zonă, altfel cheamă poliţia locală. Păi unde e dreptatea? Ei au voie, iar alţii nu?”
Răspuns: „Este anunţat de o bună bucată de timp prin intermediul mass media faptul că parcarea este momentan restricţionată în zona Universităţii. Este o zonă de şantier în lucru, pe întreg perimetrul, ceea ce presupune interdicţii de staţionare, cu excepţia echipelor de lucru şi a riveranilor, care sunt obligaţi să parcheze în incita clădirilor de rezidenţă”.
Întrebare de la: Bucea Liviu; Subiect
„Am văzut că s-a tot discutat despre zona centrală. Bine, bine, dar la o rezolvare concretă pentru când să ne aşteptăm? Pe mine, unul, ca cetăţean, sincer, nu mă interesează discuţiile în contradictoriu despre exproprieri, PUZ-uri şi cauze de utilitate publică! O zonă publică sau o parcare ar fi binevenită acolo, ca aşa cum e acuma, e de toată comedia.”
Răspuns: „Singura zonă neamenajată în prezent o constituie proprietatea privată. În afară de aceasta, s-a intervenit pentru modernizarea perimetrului şi acest lucru se poate observa. Există un PUZ în baza căruia trebuie realizate investiţiile propuse, acestea nefiind în totalitate publice. Sperăm ca, în următoarea perioadă, să se profileze o nouă imagine pentru zona la care faceţi referire.”
Întrebare de la: Ioan Ilie; Subiect: Posibilă investiţie în Alba
„Mă numesc Ioan Ilie, de 13 ani sunt stabilit în Marea Britanie. Profesia mea e alpinist utilitar şi toţi colegii mei sunt căţărători sau speologi. Aş dori să dezvolt o afacere profitând de sistemul de peşteri din M-ţii Apuseni. Am făcut o grămadă de cercetări şi m-am gândit să cer sfatul d-voastră în legătură cu o posibilă finanţare din partea UE”.
Răspuns: „În măsura în care sunteţi foarte interesat de dezvoltarea acestui tip de investiţie, vă putem furniza adresa şi contactul Serviciului Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei, pentru a discuta cu un specialist. Mai potrivit ar fi să vă adresaţi Consiliului Judeţean Alba, Serviciul Turism, pentru a primi un răspuns concret referitor la o posibilă axă de finanţare pentru astfel de servicii.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Gabriel Francu
vineri, 11.05.2012 at 09:26
Pe cand o sala de sport ? Alba Iulia este singurul municipiu resedinta de judet din tara fara o sala polivalenta.
PREDA DANIEL GIGEL
miercuri, 13.06.2012 at 19:09
Buna ziua.As vrea sa stiu daca lucrarile de canalizare ajung pina in zona Sesuri(Micesti).Multumesc.