Connect with us
Publicitate

Administrație

AUDIENŢE ONLINE. Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Fluidizarea traficului în Cetate, Cinema „Dacia” şi copacii plantaţi pe Bd. Revoluției

Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis un nou set de răspunsuri la întrebările adresate de cititori prin intermediul Aba24, la secţiunea „Audienţe Online”. Puteţi citi în continuare informaţii despre proiecte administrative locale, propuneri de îmbunătăţire a circulaţiei în unele zone ori puncte de amenajări din oraş. Cei interesaţi pot transmite în continuare întrebări reprezentanţilor Primăriei, privind probleme administrative, prin intermediul formularului din site-ul nostru.

Întrebare de la: Cimpoieş Toma Ştefan; Subiect: Propunere fluidizare trafic zona Cetate

„Întrucât zilnic, la orele de vârf şi mai ales în zilele de sărbătoare, întâmpinăm mari dificultăţi în a parcurge cu automobilul porţiunea din Bulevardul Revoluţiei, cuprinsă între zona Stadion şi intersecţia cu str. Goldiş (varianta b-dul Horea nu oferă întotdeauna o opţiune validă), cu permisiunea dv. aş avea o sugestie pentru Primăria Alba Iulia: reîntregirea străzii Fântânele cu sensul de mers invers celui de pe str. Mircea Eliade. De comun acord cu Ministerul Apărării, se poate găsi o variantă de acces pt. elevii Liceului Militar spre baza lor sportivă, eventual un pasaj subteran de trecere. Deoarece, am înţeles din ziar, această stradă (Fântânele) intră în reabilitare/reconfigurare în curând, pe porţiunea dinspre b-dul Transilvaniei s-ar putea lua în discuţie şi propunerea mea.”

Răspuns: „În acest moment se lucrează la PUZ-ul din zona str. Lalelelor şi Valea Popii. Vom face şi o propunere de reconsiderare a fluxurilor de circulaţie. Terenul la care faceţi referire în vederea reîntregirii aparţine Ministerului Apărării. Vom analiza toate variantele optime pentru fluidizarea circulaţiei.”

Întrebare de la: Popescu Nicolae; Subiect: Cinematograf 3d

„As dori să ştiu dacă pe lista de priorităţi ale edililor se află şi construirea unui cinematograf modern sau măcar reabilitarea celui actual (Dacia). Este inadmisibil, după părerea mea, ca un municipiu reşedinţă de judeţ să nu aibă un cinema modern, unde să îţi poţi petrece timpul liber. Sunt judeţe mult mai sărace ca Alba, care îşi permit să aibe o sală modernă pentru aşa ceva.”

Răspuns: „Cinematograful Dacia aparţine Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor, prin urmare Primăria nu poate investi în această unitate.”

Întrebare de la: Simon Petru; Subiect: Plantări de copaci zona Cetate

„Am toată consideraţia pentru efortul primăriei de a reface zona verde a oraşului. Cu toate acestea, dacă e să mă refer la plantările de pomi din ultima perioada de pe str. Revoluţiei, încă în stadiu de finalizare, constat că la capitolului privind verificarea calităţii acestor plantări din bani publici, primăria nu îşi dă prea mult interesul. Spun aceasta deoarece cel puţin 1/3 din copaci au fost plantaţi înclinaţi, mai mult sau mai puţin din start. Te doare inima să vezi cum nişte copaci aşa de frumoşi, majoritatea foarte drepţi, sunt plantaţi în <doru Lelii> de către nişte angajaţi ai Salprest care sunt interesaţi doar să treacă ziua şi să vină sfârşitul lunii ca să-şi ia bănuţii. Nu zice nimeni că trebuie puşi la boloboc ca la nemţi (deşi uneori mă întreb de ce nu mi-aş putea dori şi asta?), e vorba doar de simplul simţ vizual al verticalităţii. Dacă în interiorul cetăţii, la pomii plantaţi acolo s-a putut asta, aici de ce nu se mai poate? La câţiva dintre ei, nici măcar nu au mai nimerit centrul gropii. La alţii, care păreau bine la început, după o zi cu vânt am avut impresia că şi aceştia s-au lăsat puţin într-o parte şi, verificând stabilitatea câtorva dintre ei, am observat că se mişcă foarte foarte uşor din pământul în care au fost puşi, neavând nici un alt sprijin, în pofida faptului că sunt destul de groşi în tulpină. E păcat de intenţia bună. O mică înclinare acum, la început, va duce la un copac strâmb sau aplecat, mai târziu. Sper să se mai poată face ceva şi lucrarea să fie receptată de cineva cu mai mult simţ de răspundere, civic, peisagistic şi, nu în ultimul rând, de verticalitate.”

Răspuns: „Copacii de pe strada Revoluţiei au fost plantaţi cu balot – pământ afânat, necesitând un ciclu de o săptămână jumătate pentru a se stabiliza şi corecta.”

Întrebare de la Vulcu Mircea; Subiect: Terasele din centrul oraşului

„Mă văd nevoit să revin cu o nouă sesizare în legătură cu terasele din centrul municipiului! Începând din aprilie, de vreo 3 ani, noi, cetăţenii, suntem nevoiţi să facem slalom printre terase pentru a ne deplasa la magazinul alimentar „Central” sau la un notar sau…

De ce? Pentru că Primăria, deşi există un regulament clar, votat în C.L., de organizare şi amplasare a teraselor (m-am interesat între timp), nu (subliniez, nu) urmăreşte ca acesta să fie respectat!

1. Terasa trebuie să fie doar în faţa localului respectiv (nu cum se extind acum şi în faţa mag. de electrice, a notarilor etc.)

2. Lăţimea minimă (în cel mai îngust loc) de trecere pentru cetăţeni trebuie să fie de 1,6 m şi nu cum este acum de sub 1 m pe unele porţiuni!

3. Terasele trebuie să fie împrejmuite, pentru intimitate, doar de vegetaţie cu, cu înălţimea de 1,6 m!

4. Există o comisie de urbanism care ar trebui să urmărească permanent respectarea acestor reguli, strict şi să se autosesizeze, nu să treacă ani până se mişcă un scaun de pe trotuar!

Ce se întâmplă, domnule primar, de ce trebuie să arătăm, cel puţin în această zonă, ca un oraş prăfuit din Orient!??”

***

„Am semnalat de două ori faptul că, în zona centrală cuprinsă între statuia lui Iuliu Maniu şi OTP Bank, noi, cetăţenii, suntem obligaţi să circulăm precum <oile la strungă>, printre terasele amplasate pe trotuar şi care nu respectă mai multe puncte ale regulamentului de amplasare a teraselor sezoniere! În peste două săptămâni nu s-a luat nici o măsură, contează că scriem ceva aici sau se primesc doar nişte răspunsuri <diplomatice>, fără nici o finalitate concretă?”

Răspuns: „Terasele din zona reclamată au fost verificate şi corespund cerinţelor din Regulamentul de Urbanism”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vulcu

    marți, 24.04.2012 at 10:57

    RASPUNSURILE DIN PARTEA PRIMARIEI SUNT EVAZIVE SI NU AU NICI O SUBSTANTA !
    TERASELE DIN CENTRUL MUNICIPIULUI NU RESPECTA MAI MULTE PREVEDERI ALE „REGULAMENTULUI DE AMPLASARE A TERASELOR SEZONIERE”( ACEST FAPT ESTE EVIDENT PENTRU ORICE PERSOANA CARE CITESTE ACEST REGULAMENT POSTAT PE SITE-UL PRIMARIEI) SI EI IMI RASPUND DUPA TREI SESIZARI CA” TERASELE DIN ZONA RECLAMATA… CORESPUND CERINTELOR DIN REGULAMENTUL DE URBANISM ”
    ESTE REA VOINTA SAU NEPASARE !

  2. adi moldovan

    joi, 26.04.2012 at 08:31

    cand se va asfalta strada STEFAN LUCHIAN,cand ploua sau ninge nu se poate urca .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate