Connect with us
Advertisement

Actualitate

Autostrada Sibiu-Orăștie: Licitaţia pentru expertiza tronsonului Săliște – Cunța va fi demarată până la finele lunii februarie

Publicat

cnadnr verificare autostrada drum Până la sfârșitul lunii februarie vor fi demarate licitaţiile pentru expertiza întregului lot 3 (Săliște – Cunța) din Autostrada Orăştie – Sibiu şi de refacere a zonei afectate. Anunțul a fost făcut joi, de directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, care s-a aflat în teren, pe şantierele din Transilvania.

Miercuri, directorul general al CNADNR SA, Cătălin Homor împreună cu o echipă de specialişti din cadrul companiei, s-a aflat pe şantierele din Transilvania, printre care și trosonul de autostradă Orăştie – Sibiu.

„Având în vedere calendarul de acţiuni al CNADNR pe care l-am stabilit odată cu preluarea mandatului cu privire la execuţia lucrărilor pe autostrăzile din România, pentru respectarea acestuia, am fost şi am văzut şantierele din zona Transilvaniei. Până la finele lunii februarie, aşa după cum am mai spus, trebuie demarată în paralel licitaţia pentru expertiza întregului lot 3 din Autostrada Orăştie – Sibiu, cât şi lansarea licitaţiei pentru refacerea zonei afectate. În vederea definitivării măsurilor ulterioare, am convocat o echipă lărgită de specialişti pentru inventarierea degradărilor. Prin această inspecţie, pe care am efectuat-o zilele acestea, am vrut să avem rezultate clare cu privire la situaţia defectelor existente la momentul actual, ce au putut fi constatate vizual. Expertiza ce va fi demarată va o radiografie în urma căreia vor fi trase concluzii legate de calitatea lucrărilor executate”, a transmis Cătălin Homor.

Șeful CNADNR a parcurs și lotul 4 din Autostrada Sebeş – Turda, cu o lungime de 18 km, care are un procent de realizare de peste 40%. În ceea ce priveşte lotul 3 din autostrada Sebeş – Turda, cu o lungime de 12 km, unde sunt foarte multe lucrări de artă, stadiul lucrărilor este tot de 40%.

„Chiar dacă am fost informat cu privire la situaţiile existente pe şantiere, acum le-am văzut cu ochii mei. Le-am cerut constructorilor să ţinem o legătură cât mai strânsă în vederea rezolvării problemelor şi deblocării acestora. După ce la nivelul instituţiilor implicate s-a intensificat activitatea în vederea armonizării legislaţiei şi obţinerea avizelor necesare derulării proiectelor de infrastructură, chiar ieri, au fost adoptate două hotărâri de guvern.

O hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secțiune a traseului Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea, respectiv secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor. Printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău, din județul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrăzii Brașov -Tg. Mureș – Cluj – Oradea.

În continuare le solicit colegilor mei de la tehnic, calitate, implementare, direcţii regionale, tuturor celor implicaţi, cu responsabilităţi, să urmărească derularea proiectelor astfel încât să nu ne mai trezim cu probleme nerezolvate, cu întârzieri… şi chiar le-am impus să urmărească evoluţia lucrărilor din şantier şi mai puţin din birou pentru că vreau să recuperăm aceste proiecte, să le aducem la zi şi să răspundem aşteptărilor cu privire la infrastructura rutieră”, a declarat Cătălin Homor.

sursa: cnadnr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement