Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertisment de la meteorologi: Se anunță cea mai grea iarnă din ultimii ani. Ninsori, de duminică

Publicat

Meteorologii avertizează că iarna care urmează va fi una dintre cele mai grele din ultimii ani, atât în țară, cât și în Europa. Până atunci, duminică sunt aşteptate ninsori în centrul, nordul şi nord-vestul ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului (zona Italiei) şi are o masă de aer cald.

Numa a afectat şi Grecia, cu inundaţii, Croaţia, cu vânt şi grindină şi se deplasează către sudul ţării noastre.

Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, şi ar urma să ajungă în România prin partea de nord.

Este posibil ca aceste două cicloane să interacţioneaze, iar cel din nord, care are o masă rece, va transforma precipitaţiile aduse de ciclonul din sud, care care are o masă caldă, potrivit romaniatv.net.

Deși meteorologii anunță o uşoară încălzire a vremii, aceasta va fi numai pentru o zi. Apoi, la finalul săptămânii se vor înmulţi precipitaţiile, iar ciclonul Olaf, care vine din nordul Europei, va trece duminică pe la periferia României.

 Norii vor rămâne puţini în nordul extrem, dar în rest, vor continua să domine cerul şi peste noapte. Va ploua izolat numai în sud-vestul ţării, iar vântul va fi mai activ în Carpaţii Occidentali. Minimele vor fi potrivite pentru o noapte de mijloc de noiembrie, cu valori între minus 2 şi 7 grade Celsius.

A doua jumătate a lunii începe cu vreme în uşoară încălzire în zonele de dincolo de munţi, iar temperaturile vor ajunge la 15 grade Celsius, în special în Transilvania. De vineri, soarele va pierde din nou teren, iar ploile se vor extinde. Acestea vor apărea mai întâi prin sud, apoi, sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării.

Duminică, din cauza unei furtuni active în nordul Europei, denumită şi Olaf, ploile se vor transforma în lapoviţă în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, în timp ce la munte va ninge. Vântul va prinde din nou putere în sudul şi estul ţării precum şi la munte. Temperaturile vor mai ajunge la 13..14 grade Celsius numai în Dobrogea.

Pentru iarna care urmează, meteorologii spun că vom avea parte de episoade severe de ger, viscol și ninsori abundente, iar temperaturile vor scădea cu mult sub pragul înghețului.

Teoriile sunt confirmate și de specialiștii de la National Oceanic and Atmospheric Administration din Statele Unite, care spun că au identificat recent un fenomen meteorologic, numit La Nina, ce va aduce în Europa cantități mari de zăpadă și cele mai scăzute temperaturi din ultimii 5 ani.

Cea mai grea iarnă din istoria României a fost în anul 1954 când în data de 3 februarie, în doar 24 de ore, au avut loc depuneri de zăpadă de 115.9l/mp.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax