Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BAC în Alba: Suspiciuni de fraudă organizată după cazurile de copiere cu dispozitive. Elevii eliminați ar putea fi cercetați penal

Publicat

examen

Cazurile candidaților eliminați luni din examenul de Bacalaureat, în Alba, după ce au fost prinși cu dispozitive speciale de copiat la proba de Română, ar putea fi urmate de o anchetă penală.

Președintele comisiei județene de Bacalaureat Alba, Dan Cherecheș, inspector general adjunct IȘJ Alba, a declarat pentru alba24.ro că intenționează să facă plângere penală în cazul tentativelor de fraudă descoperite la prima probă scrisă. Prin urmare, situația ar ajunge în atenția autorităților de anchetă.

Măsura este menită să descurajeze aceste tentative de fraudă la examen, în condițiile în care majoritatea candidaților manifestă o atitudine corectă și respectă regulile, mai spune Cherecheș.

Potrivit sursei citate, ar exista suspiciuni că nu este vorba despre cazuri izolate, ci ar exista o grupare care s-ar ocupa de înlesnirea surselor și mijloacelor de copiere la examen. Aceste detalii vor trebui însă stabilite în cadrul unei eventuale anchete.

Reamintim că opt tineri care au susținut proba scrisă la Română, luni, 20 iunie, au fost eliminați din examen, de la centre de Bac din Blaj, Abrud și Câmpeni, după ce asupra lor s-au găsit dispozitive speciale pentru copiat. Este vorba despre un aparat de mici dimensiuni cu cască de ureche, cu cartelă SIM, ce poate fi folosit fără telefon, fire sau Bluetooth.

Vezi și Cum s-a copiat la Bacalaureat 2022 în Alba. Dispozitive speciale, folosite de candidați eliminați din examen

În total, proba la Română a fost susținută de 2.150 de candidați în județul Alba, în șapte centre de examen.

Cei eliminați de la Bacalaureat nu mai au dreptul să susțină examenul – nici probele următoare din această sesiune și nici din următoarele două.

Candidații care participă la examen sunt informați, înainte de începerea probei, că este interzis accesul în săli sau utilizarea telefoanelor, tabletelor și altor mijloace electronice de comunicare sau stocare.

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor privind interzicerea manualelor/altor surse de informare, a telefoanelor/altor gadgeturi și a comunicării cu alții/copierea este considerată tentativă de fraudă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax