Actualitate
BZN a concertat la Sibiu. Într-un decor special, publicul a ascultat live „Blue Eyes, Blue Eyes” şi alte hit-uri ale anilor `70-`80
„Când România asculta Angela Similea, Ileana Șipoteanu, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer, întreaga lume asculta BZN”, aşa încep organizatorii prezentarea unui eveniment ce s-a desfăşurat la Sala „Transilvania” din Sibiu, miercuri, 21 decembrie. Începând cu 20.00, formaţia olandeză BZN a oferit publicului un spectacol live, într-un decor special, pe ritmurile cunoscute ale hit-urilor „Blue Eyes, Blue Eyes”, „Dance, dance” sau „Mon Amour”.
Jan Keiser şi Anny Schilder au făcut un concert de zile mari la Sibiu. Într-un decor care a depăşit cu mult aşteptările publicului, pe o scenă impunătoare, cu o sonorizare impecabilă, olandezii au susţinut un adevărat spectacol în faţa unei săli pline. Toate cele 2500 de locuri disponibile în sală au fost ocupate. Majoritatea celor prezenţi au fost din Sibiu însă au fost şi persoane care au venit din Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia şi Mediaş, special pentru a reasculta muzica anilor `80.
Deşi nu era programat iniţial, orchestra trupei a susţinut un recital de o oră în deschidere şi nu oricum, ci în haine de stradă. Nu pentru că şi-ar fi dorit acest lucru, ci pentru că toate bagajele trupei s-au pierdut pe aeroportul din Viena. Într-un final au fost recuperate şi trimise la Sibiu cu un avion privat. O oră mai târziu decât era programat, Jan Keiser şi Anny Schilder au urcat pe scenă în aplauzele spectatorilor. Micul incident nu a afectat deloc calitatea spectacolului, dimpotrivă, publicul a avut parte de un concert live de trei ore, nu două cum era programat iniţial.
Prestaţia celor doi a fost ireproşabilă şi ar putea fi o lecţie pentru multe „vedete” din ziua de astăzi. Dupa 45 de ani de carieră, Jan Keiser şi Anny Schilder au cântat fără pauză timp de două ore, au dansat pe scenă, s-au plimbat prin public, au animat atmosfera, au ridicat de trei ori sala în picioare, au bisat şi la sfârşit au avut răbdarea să acorde autografe timp de oră. Profesionalismul celor doi şi emoţia transmisă a fost simţită şi de spectatori care i-au răsplătit cu ropote de aplauze în nenumărate rânduri.
Interiorul Sălii Transilvania a fost drapat – 20.000 de metri liniari de pânză au acoperit tavanul -, 50.000 de waţi de lumini au animat spaţiul de spectacol şi 30.000 de waţi de sunet au creat o atmosferă romantică.
Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu, Sala Transilvania, Librăria Humanitas și în alte locații din rețeaua Eventim, dar şi online, pe paginile bilete.ro, eventim.ro sau direct de pe pagina oficială a evenimentului: www.concertbzn.ro . Prețurile biletelor a variat în funcție de categorie, între 70 RON și 600 RON și sunt disponibile în limita a 2.500 de locuri.
BZN au început cariera muzicală în 1966, ca promotori ai genului pop-rock, cu evidente influențe britanice. Formula de start era alcătuită din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitară), Evert Woestenburg (chitară), Jan Tuyp (bass) și Gerrit Woestenburg (percuție). După câțiva ani, au schimbat genul, abordând de această dată hard-rock-ul. Suferind câteva schimbări de componență, au început să cânte pop comercial, vocalista Annie Schilder având un cuvant greu de spus în această privință. Această formulă a fost cea care le-a adus succesul de casă, în timp ei devenind cea mai populară formație olandeză a tuturor timpurilor. După 40 de ani de carieră muzicală, peste 40 de albume și peste 400 de melodii, în 2006 au realizat un ultim turneu, care s-a întins în timp până în iunie 2007. A fost ultima lor apariție pe o scenă împreună. Jan Keiser și Annie Schilder, vocile trupei, continuă colaborarea într-o nouă formulă orchestrală.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News