Connect with us
Advertisement

Eveniment

Cât va costa în acest an cosirea ierbii și strângerea resturilor vegetale de pe zonele verzi din Sebeș. Licitația, în SEAP

Publicat

Primăria Sebeș, prin Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului, alocă în acest an aproape 950.000 de lei, fără TVA, pentru cosirea, curățarea și strângerea resturilor vegetale de pe raza municipiului. 

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș a lansat joi, 1 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de cosire şi înlăturare a ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza municipiului.

Valoarea totală estimată este de 947.899,16 de lei, fără TVA. 

Obiectul contractului care se va încheia presupune achiziţionarea următoarelor servicii: cosirea suprafețelor înierbate, curățarea, strângerea resturilor vegetative sau de altă natură rezultate în urma activității, încărcatul și transportul acestora de către prestator, conform cantităților specificate în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, cositul regulat al ierbii este condiția esențială pentru a se obține suprafețe înierbate de calitate, întreținute, curate, estetice și bine închegate. În urma tăierii frecvente rezultă mai mulți lăstari, astfel apare fenomenul de îndesire a firelor de iarbă. Dacă iarba nu este tunsă la timp, aceasta va crește în înălțime iar factorul lumină nu va reuși să pătrundă la baza frunzelor, având ca urmare degradarea zonelor / spațiilor înierbate și apariția fenomenului de uscare / îngălbenire a vârfurilor. Această operațiune se execută în scopul menținerii în stare îngrijită a spațiilor verzi înierbate de pe domeniul public al municipiului Sebeș.

Operațiunile de cosit cuprind următorul proces de muncă:

  • verificarea terenurilor înierbate de pe raza municipiului Sebeș pentru îndepărtarea obiectelor ce pot deteriora motocositoarele / trimmerele, mașinile de tuns, etc.
  • pregătirea și alimentarea mașinilor de tuns, a motocositoarelor, trimmerelor, verificarea stării tehnice
  • tunderea / cosirea propriu – zisă: la fiecare tuns, se taie cam o treime (1/3) din lungimea firului, iar acest lucru este valabil pentru orice tip de iarbă. Imediat ce iarba va ajunge la înălțimea de 10 – 15 cm, se va aplica această lucrare aducându-se la o înălțime cuprinsă între 2,5 – 5 cm. Se recomandă ca în urma lucrării de cosire a ierbii să nu rămână în urmă resturi vegetative (iarbă, frunze, etc.) necesitând astfel îndepărtarea, strângerea în grămezi, încărcarea în mijlocul de transport și transportul în vederea eliminării finale a resturilor vegetale rezultate în urma activităților prestate

Activitatea de tundere a ierbii și a buruienilor se va realiza doar mecanizat, cu ajutorul motocositoarelor / trimmerelor cu fir sau lamă, mașinilor de cosit, s.a. la toate obiectivele și pe toate suprafețele înierbate.

Resturile vegetale rezultate în urma operațiunii de cosire se vor strânge în grămezi sau în saci menajeri la marginea zonei de lucru și se vor ridica în aceeași zi în care s-a efectuat prestarea serviciilor de cosire a ierbii sau buruienilor.

Serviciile de cosire a ierbii sau a buruienilor se vor presta numai la comanda beneficiarului.

Cantitatea și frecvența serviciilor prestate conform contractului va fi după cum urmează: 

  • suprafața totală: 375.849,41 mp – 37,58 ha (echivalentul a 1 intrări/cosiri)
  • numărul minim de intrări/cosiri pe an: 8
  • numărul maxim de intrări/cosiri pe an: 10
  • suprafața minimă de cosit pe an: 8 x 375.849,41 mp = 3.006.759,28 mp (300,67 ha)
  • suprafața minimă de cosit pe an: 10 x 375.849,41 mp = 3.758.494,10 mp (375,84 ha)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement