Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce-au înregistrat la OSIM în 2011 inventatorii din Alba: Periuțe de dinți, jocuri de loterie sau coșuri pentru colectarea deșeurilor în autoturisme


Publicat

În fiecare zi a vieții noastre, ne folosim de o mulțime de obiecte, menite să ne facă existența mai ușoară, mai eficientă, mai plăcută, mai distractivă. Pe unele le utilizăm în fiecare zi, pe când altele fac, dintr-o zi obișnuită, una cu adevărat spectaculoasă. Rareori devenim curioși privind originea lor, cine și când le-a inventat, însă toate acestea sunt rezultatul preocupării unor oameni deosebiți pentru ridicarea calității vieții tuturor oamenilor. Avem și în Alba Iulia câțiva oameni de inteligență sclipitoare, care au găsit și motivația de a-și petrece ore, zile, poate chiar luni sau ani, încercând să pună cap la cap un mecanism care să ne ajute să trăim într-o lume mai performantă.

De multe ori am fost puși în situația în care, pe parcursul unei călătorii cu mașina, am avut disconfortul de a nu putea depozita deșeuri în locuri potrivite. Pentru astfel de momente, albaiulianul Lucian Adam Cristian Olaru a inventat un coș special pentru colectarea deșeurilor, perfect adaptat autoturismului. O echipă de oameni de știință din care face parte și albaiulianul Viorel Alexandru Mălușel a descoperit o tehnologie de obținere a aurului și argintului, iar o altă echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca, din care face parte și albaiulianul Valeriu Sergiu Şuşman a descoperit o metodă in vitro de obținere concomitentă a progenitorilor hepatocitari și pancreatici din celulele stem izolate din placenta umană.

O altă invenție practică îi aparține albaiulianului Ion Nedelcu și este o periuță de dinți de unică folosință, cu rezervoare și canale de evacuare. Tot albaiulianul Ion Nedelcu este inventatorul a două jocuri de noroc de tip loto.

Toate aceste invenții realizate integral sau parțial de către albaiulieni au fost înregistrate în anul 2011, la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Iată prezentarea tehnică a invențiilor, așa cum apare pe pagina OSIM:

Lucian Adam Cristian Olaru – Coş pentru colectarea deşeurilor

Invenţia se referă la un coş plasat în habitaclul unui autovehicul, care permite reţinerea unui corp cu dimensiuni relativ reduse, introdus în el ca deşeu şi menţinerea curăţeniei interiorului, prin golirea în locurile special amenajate colectării deşeurilor. Coşul conform invenţiei este constituit din două corpuri, superior şi inferior, îmbinate detaşabil, prin intermediul unor mijloace de îmbinare, prevăzute în zona unor deschideri ale corpurilor menţionate, în partea superioară a primului corp fiind prevăzută o deschidere limitată de o porţiune răsfrântă către interior, al doilea corp având forma unui trunchi de con cu o bază mică, situată în partea superioară, tăiată oblic în raport cu un plan orizontal al unei baze mari a acestuia, un unghi de înclinaţie al bazei mici, în care este formată deschiderea, având o valoare, astfel încât baza mică să formeze o porţiune conjugată cu perna unui scaun dintr-un autovehicul în faţa căruia este poziţionat, pe fiecare dintre cei doi pereţi laterali ai corpurilor fiind prevăzute nişte mijloace de fixare, detaşabile, la scaun.

Ion Nedelcu – Joc Loteristic

Invenţia se referă la un joc de noroc, de tip loto, care oferă unui participant posibilitatea de a juca mai multe variante pe un acelaşi bilet de joc. Jocul conform invenţiei este constituit dintr-un bilet având o matrice formată din opt coloane şi zece linii, fiecare coloană conţine câte zece cifre de la numărul 0 la numărul 9, iar fiecare linie conţine câte opt cifre din numărul 0 pe prima linie de sus, urmat de alte linii cu cifre până la numărul 9. Poate fi jucat de o persoană adultă, cu vârsta de peste 18 ani, care trebuie să bifeze cel puţin o cifră sau mai multe de pe fiecare coloană a biletului de joc, rezultând astfel unul sau mai multe numere, având fiecare câte opt cifre. Numărul maxim de cifre care poate fi jucat pe o coloană de pe bilet de către un jucător este cinci, iar extragerea numărului câştigător este realizată din opt urne, care conţin fiecare numere de la 0 la 9.

Viorel Alexandru Mălușel, Ioan Florentin Popa, Jack Goldstein, Liana Rozica Oșanu – Tehnologie de obținere a aurului și argintului

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a aurului şi argintului. Procedeul conform invenţiei constă din solubilizarea unor concentrate piritoase refractare, în soluţii amoniacale de tiosulfat de sodiu, în prezenţă de catalizator de cupru bivalent, suspensia obţinută se filtrează, după care urmează o electroliză în mediu alcalin, din care rezultă aur, argint şi cupru, care se separă prin solubilizare într-o soluţie de acid sulfuric.

Ion Nedelcu – Periuță de dinți

Invenţia se referă la o periuţă de dinţi de unică folosinţă. Periuţa conform invenţiei este constituită dintr-un corp prevăzut cu un cap şi cu un mâner, unite printr-o zonă centrală, în care este practicat un rezervor umplut cu un mediu de curăţare, prevăzut cu două canale de evacuare a acestuia, zona centrală fiind prevăzută cu o cavitate eliptică, ce se prelungeşte cu primul canal de evacuare, cavitatea fiind închisă etanş cu un capac, prin intermediul unei nervuri de etanşare, ce este reţinută într-un canal şi al unor ştifturi de blocare, ce intră în nişte orificii.

Ion Nedelcu – Joc

Invenţia se referă la un joc loteristic cu frecvenţă săptămânală, câştigătorii fiind desemnaţi într-o emisiune televizată, la o oră din zi şi din săptămâna desemnată de organizator. Jocul conform invenţiei se joacă prin înscrierea de către o persoană, de la un număr de telefon fix sau de mobil, prin formarea unui mesaj cu valoarea adăugată, unde se trec primele şapte caractere sau întregul cod numeric personal, din care un sistem informatic, prin program, poate identifica dacă persoana are vârsta de peste 18 ani şi are dreptul să joace la un joc de noroc, dacă jucătorul are vârsta legală, un calculator analizează dacă dispune de suma necesară înscrierii la joc; numerele de telefon de la care s-au efectuat apelurile pentru înscriere vor fi trecute într-un fişier al calculatorului, în ordine cronologică, fiecărui număr de telefon fiindu-i atribuit un număr de ordine care a fost comunicat şi jucătorului, extragerea numărului câştigător fiind realizată din câte o urnă care conţine prefixe de ţară, prefixe ale reţelelor de telefonie şi numere care formează numărul de telefon.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca – Carmen Mihaela Mihu, Olga Șoriţău, Dan Florin Rus Ciuca, Dan Mihu, Alexandru Irimie, Doina Colcear, Cornel Ciupan din Cluj-Napoca, Valeriu Sergiu Şuşman din Alba Iulia – Metodă in vitro de obţinere concomitentă a progenitorilor hepatocitari şi pancreatici din celulele stem izolate din placenta umană

Invenţia se referă la o metodă de obţinere a progenitorilor hepatocitari şi pancreatici, utilizaţi în terapia celulară. Celule stem, izolate din porţiunea corionică sau membranară a placentei sunt cultivate în condiţii uzuale de laborator, după care are loc expansiunea celulelor stem nediferenţiate şi caracterizarea acestora, în continuare, se cultivă pe un substrat de colagen şi în prezenţa unui mediu de diferenţiere, rezultând o schimbare a morfologiei celulelor şi diferenţierea în trei etape a celulelor stem mezenchimale placentare spre celule progenitori comuni hepatic-pancreatic.

O echipă de la Centrul de Cercetare Proiectare și Producție Refractare S.A. Alba Iulia, formată din Miron-Dorică Buzduga, Adriana Mioara Comșa, Radu Vasile Buzduga a inventat o Pulbere Termoizolatoare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șofer din Alba implicat în ACCIDENT GRAV pe DN7 la Tălmaciu. Impact între o autoutilitară și un TIR

Publicat

Un șofer din Alba a fost rănit într-un accident rutier petrecut luni dimineața pe DN7 la Tălmaciu. Afla la volanul unei autoutilitare, ar fi încercat să întoarcă și a fost lovit de un TIR.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul rutier s- a petrecut pe pe DN7, km. 256+836, Talmaciu, în zona Faurecia, pe sensul de mers Sibiu – Vâlcea.

Din primele cercetări, șoferul autoutilitarei (54 de ani, din Alba) ar fi încercat sa întoarcă în momentul în care a fost surprins si accidentat de un si TIR condus de un bărbat de 48 de ani din Mureș.

Șoferul autoutilitarei a fost rănit.

Traficul rutier s-a desfășurat alternativ.

Potrivit ISU Sibiu, echipajele de prim ajutor au intervenit pentru salvarea a trei persoane incarcerate, una aflată în stare de inconștiență. Echipajele SMURD au transportat la UPU Sibiu o femeie cu traumatism costal și un bărbat cu traumatism cranio-celebral.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATELE finale ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020. Notele pe facultăți și LISTELE definitive cu candidații admiși

Publicat

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București a publicat rezultatele finale la admiterea din acest an.

Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.

În total, sunt 588 de locuri disponibile pentru admiterea 2020 la Academia de Poliție, din care 100 cu taxă (Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative /Drept/ învățământ la distanță). La Facultatea de Poliție sunt disponibile 50 de locuri pentru IGPR și alte 34 la fără frecvență. La Facultatea de Poliție de Frontieră, sunt 23 de locuri.

Candidaților li s-a alocat un cod unic de identificare, iar listele cu rezultate sunt anonomizate.

LISTA rezultate finale candidați admiși

LISTA rezultate finale candidați respinși.

Potrivit reprezentanților Academiei, candidatii declarati ”admis” se vor prezenta marți, 29 septembrie 2020, la sediul Academiei de Politie avand asupra lor:

– carte de identitate –original şi copie

– certificat de naştere – copie

– diploma de bacalaureat – original

– foaia matricolă – original

– fotografie color 9/12- 1 bucăţi

– card de sanatate,negaţie scrisă de la medicul de familie (pentru scoaterea din evidenţă) si o copie dupa fisa medicala/adeverinta eliberata de medicul de familie cu afectiune medicale cu care este in evidenta

– prosop ( 2 buc)

– Lenjerie de corp, ciorapi bumbac, papuci, pijama

– 3 tricouri bleumarin neinscriptionate

– echipament sportiv (tricouri, şort, trening, sapca, pantofi de sport)

– obiecte pentru igiena personală, dezinfectant, servetele dezinfectante

– ustensile pentru întreţinerea încălţămintei ( crema de ghete culoare neagra, perie)

– 4 umeraşe

– 4 caiete matematica şi ustensile de scris

– 1 dosar plic

– dovada achitarii studiilor universitare de licenta in regim bugetat/dovada ca a inceput sa achite cf.art.120 alin.4 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” în anul 2020 : ”Totodată, pentru a fi înmatriculaţi în anul I de studii, candidaţii declaraţi ”admis”, cu excepţia celor care au absolvit studiile liceale în anul participării la concursul de admitere, trebuie să depună la secretariatul facultăţii la care au concurat, odată cu cererea de înmatriculare, dovada achitării, integral sau parţial, a contravalorii studiilor superioare de lungă durată, studiilor universitare de licenţă sau echivalente acestora, în situaţia în care au beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui astfel de program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat sau, după caz, o declaraţie din care să rezulte că nu au beneficiat de subvenţie de la bugetul de stat pentru un alt program de studii universitare de licenţă sau echivalent ”

Candidatii declarati ”admis” se vor prezenta la Punctul control acces situat spre DN1 in urmatorul interval orar, pentru a evita aglomerarea si pentru a respecta regulile de distantare fizica:

07.30-08.00- Facultatea de Politie de Frontiera

08.00-08.30- Facultatea de Politie

08.30-09.00- ANP

09.00-09.30- FSJA ( Drept) literele A-I

09.30-10.00- FSJA ( Drept) literele J-P

10.00-10.30- FSJA (Drept) literele R-Z

10.30-11.00- Facultatea de Jandarmi

Candidatii declarati ”admis” la Facultatea de Pompieri se vor prezenta la sediul Facultatii din sos.Morarilor nr.3 sector 2, Bucuresti in intervalul ora 09.00-11.00.

Purtarea măștii este obligatorie.

Fiecare candidat declarat ”admis” va prezenta chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 completat, exceptând secțiunile Temperatură și Data/Semnătură.

Candidatii declarati ”admis”, care se afla in una din urmatoarele situatii, NU se prezinta la unitate si anunta despre acest lucru la numarul de telefon 021.317.55.23:

– atunci cand exista contact cu o persoana Covid pozitiv, caz in care transmite adeverinta de la DSP privind carantinarea

– are simptome respiratorii care pot ridica suspiciunea de infectie cu SARS COV 2, situatie in care sunteti obligati sa transmiteti adeverinta medicala privind necesitatea izolarii la domiciliu (de la medicul de familie) sau test COVID negativ.

În perioada 29.09 -23.10.2020- studenții Anului I vor rămâne în permanență în spațiul universitar. Nu sunt permise invoirile si vizitele.

Reamintim că 1 septembrie candidaţii au susţinut probele scrise, după ce au trecut de etapa eliminatorie de verificare a aptitudinilor fizice.

Vezi și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii

Apoi a fost examinarea medicală, eliminatorie.

Potrivit calendarului anunțat, examinarea medicală a fost programată, pe zile, în perioada 8 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

Academia de Poliție a afișat, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere.

Vezi și REZULTATE ADMITERE Academia de Poliție 2020: LISTELE cu candidații care au trecut de examinarea medicală. CALENDAR

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Durata studiilor de licenţă pentru învăţământul universitar din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică este de 3 sau 4 ani, în funcție de arma sau serviciul şi specialitatea.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în luna octombrie. Zile frumoase cu temperaturi de vară, dar și perioade cu ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea se va menţine însorită zile în şir în luna octombrie, deşi temperaturile medii lunare vor fi mai mici cu 5 – 7 grade Celsius decât în septembrie, iar nopţile vor deveni tot mai reci, se arată în caracterizarea climatică a lunii octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Uneori, din cauza pătrunderii unor mase de aer tropical pe teritoriul ţării noastre, se mai pot înregistra temperaturi maxime „estivale” ce depăşesc 35 – 38 de grade Celsius chiar şi în luna octombrie, susţin meteorologii.

„Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului. Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a Soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 – 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie”, precizează specialiştii ANM.

Temperatura medie multianuală a lunii octombrie are valori cuprinse între 10 şi 12 grade Celsius în zonele de câmpie şi deal din Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana, Dobrogea şi pe areale mai restrânse din Moldova. Pe litoral, în Delta Dunării şi izolat, în sud-vestul ţării, mediile depăşesc 12 grade Celsius. Valori între 8 şi 10 grade Celsius, sunt caracteristice Transilvaniei, Dealurilor Vestice, Maramureşului, celei mai mari părţi a Moldovei şi Subcarpaţilor. În depresiunile intramontane şi în zona montană joasă (sub 1500 metri) sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între 4 şi 8 grade Celsius. În zona montană înaltă (peste 1500 metri) aceste valori coboară până la 2 şi 4 grade Celsius, iar la Vf. Omu chiar sub zero grade Celsius.

În județul Alba, va ploua până la finalul lunii septembrie și vor fi maxime între 15 și 20 de grade. Luna octombrie începe cu zile însorite și temperaturi în urcare, care vor ajunge până la 28 de grade în jurul datei de 5 octombrie. Se mai răcește din 19 octombrie (13-15 grade Celsius). Perioade cu ploi sunt în jurul datelor de 7 octombrie, 17-24 octombrie, 31 octombrie.

Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

Săptămâna 5-11 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est.

Săptămâna 12-18 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19-26 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura maximă absolută a acestei luni în România este de 39 de grade Celsius şi s-a înregistrat în ziua de 3 octombrie 1952, la Armăşeşti (jud. Ialomiţa).

În luna octombrie 1952, temperatura maximă absolută a fost depăşită la 52 de staţii meteorologice, în 2 octombrie, majoritatea valorilor fiind mai mari de 30 de grade Celsius”, spun meteorologii.

Alte exemple de ani în care în luna octombrie a fost depăşită temperatura maximă absolută la un număr mare de staţii, sunt: 2012 (la 51 staţii meteo, majoritatea fiind înregistrate în ziua de 1 octombrie), 1993 (la 32 de staţii meteo, în perioada 13-17 octombrie), 1991 (la 33 de staţii meteo, în ziua de 1 octombrie).

Tot în această lună, invaziile de aer arctic produc adesea răciri bruşte şi intense ale vremii, temperatura minimă coborând chiar şi sub -15 grade Celsius. Temperatura minimă absolută din octombrie în România este -21,3 grade Celsius şi a fost înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 27 octombrie 1988.

Potrivit meteorologilor, luna octombrie este una din lunile caracterizate de cele mai mici valori ale cantităţii totale lunare de precipitaţii.

Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961-2019, la staţiile meteorologice din reţea, cantităţile lunare de precipitaţii, medii multianuale, din această lună, sunt cuprinse între 30 şi 50 mm în cea mai mare parte a ţării. Cantităţi sub 30 mm sunt caracteristice mai ales Deltei Dunării şi unor areale restrânse din Dobrogea. Între 50 şi 75 mm se înregistrează în Carpaţii Meridionali, Podişul Getic, Subcarpaţii Getici, Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Valori ale mediilor lunare multianuale de precipitaţii ce depăşesc 75 mm se regăsesc, în special, la staţiile meteorologice situate la altitudini mai mari de 1800 metri.

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii din octombrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 318,1 mm, la Stâna de Vale, în anul 1992.

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii căzută în 24 de ore, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este 128,2 mm (Cernavodă, 4 octombrie 1945).

surse: meteoromania.ro, agerpres.ro, accuweather.com

sursă foto: pixabay.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE / REZULTATE PARȚIALE în localitățile din Alba: PNL câștigă 61 de localități din județ, dar pierde Alba Iulia. LISTA

Publicat

UPDATE: După numărătoarea paralelă a PNL, liberalii și-au asigurat fotolii de primari în 61 de localități din Alba. 

Cele mai tensionate momente au fost la Alba Iulia. Cele mai fericite la Consiliul Județean unde Ion Dumitrel a obținut 61% din voturi și majoritatea consilierilor județeni și la Primăria Câmpeni. La Alba Iulia PNL a pierdut, după peste 24 de ani în care Mircea Hava a condus Primăria. Liberalii au câștigat detașat municipiile și Blaj, Sebeș și Aiud, și orașele Ocna Mureș, Cugir

Vezi și LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

După ultimele informații, PNL a câștigat la:

Abrud – Citește și PNL CÂȘTIGĂ Primăria ABRUD cu o diferență de numai 20 de voturi. Cristian Albu, noul primar după numărătoarea paralelă

Aiud (în 8 secții de votare din cele 24, Oana Badea a obținut dublu față de următorul clasat)

Blaj – Citește și Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Sebeș – Citește și Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Câmpeni – Lovitură pentru PSD la Câmpeni: PNL a câștigat Primăria. Călin Andreș învins cu aproape 300 de voturi ( numărătoare paralelă)

Albac

Almașu Mare

Arieșeni

Avram Iancu

Berghin

Bistra

Blandiana

Bucerdea Grânoasă

Cenade

Cergău

Cetatea de Baltă

Crăciunelu de Jos

Cut

Daia Română

Doștat

Fărău

Galda de Jos

Gârda de Sus

Hopârta

Horea

Ighiu

Jidvei

Livezile

Lopadea Nouă

Meteș

Mihalț

Mirăslău

Mogoș

Noșlac

Ocoliș

Ohaba

Pianu

Poiana Vadului

Ponor

Poșaga

Rădești

Râmeț

Roșia Montană

Sălciua

Săliștea

Săsciori

Sâncel

Sântimbru

Scărișoara

Stremț

Sohodol

Șibot

Șona

Șugag

Unirea

Vadu Moților

Vințu de Jos

Localități în care au câștigat candidații altor partide:

Alba Iulia – Gabriel Pleșa (USR PLUS) – Vezi și VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Teiuș – Mirel Vasile Hălălai (PSD) – Citește și Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Câlnic – Lucian-Tiberiu Bodea (independent)

Cricău – Aurel-Florin Todericiu (ALDE)

Ciugud – Gheorghe Damian – independent – Citește și Gheorghe Damian câștigă detașat un nou mandat la Primăria Ciugud. Scorul RECORD pe care l-a obținut ca independent

Vidra – Doru Petricele (PSD)

Lupșa – Ioan-Radu Penciu (USR PLUS)

Lunca Mureșului – Edit-Susana Csegezi (UDMR)

Rimetea – UDMR

Ciuruleasa – PSD

Bucium – PSD

Stremț – PSD

Garbova- PSD

Rosia de Secaș- PSD

Ceru Băcăinți – PMP

Întregalde – independent

Valea Lunga- AUR

Material în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate