Connect with us
Publicitate

CUGIR

Ce daune a primit un biciclist din Alba care a avut nevoie de 150 de zile de îngrijiri după ce a fost lovit de o mașină

Publicat

politie noaptea

Un bărbat din Cugir a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru un accident pe care l-a provocat în urmă cu mai bine de trei ani.

Bărbatul, șofer, conducea un automobil pe o stradă din Cugir, fără a avea puse în funcțiune luminile de drum. 

La un moment dat a lovit un biciclist, s-a oprit pentru câteva momente, dar a plecat de la locul accidentului. 

Biciclistul a fost rănit și a avut nevoie de aproape 150 de zile de îngrijiri medicale. 

La trei ani de la comiterea faptei, bărbatul a fost condamnat pe data de 12 octombrie 2021. De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică.

Ce s-a întâmplat

În data de 14 decembrie 2018, bărbatul în cauză conducea un automobil, în jurul orei 17.30, după ce se întunecase deja afară, pe o stradă din Cugir. Potrivit motivării instanței acesta nu avea luminile pornite.

La un moment dat, a pătruns pe contrasens și a lovit un bărbat care se deplasa pe lângă bicicletă, pe marginea drumului.

”a pătruns pe sensul de depalsare al acesteia, accidentând victima și proiectând-o în șanțul din fața imobilului. În urma impactului, persoana vătămată – care nu se afla sub influența alcoolului la data faptei, a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 130-150 de zile de îngrijiri medicale, astfel cum reiese din raportul de expertiză medico-legală”, se arată în motivarea instanței.

A fugit de la locul accidentului și și-a parcat mașina în garaj

Apoi, ”imediat după producerea accidentului, inculpatul a oprit autovehiculul aprox. 20 de secunde, iar apoi, fără a coborî de la volan, a părăsit în viteză locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție. Polițiștii au identificat autoturismul implicat în accident la data de 16.12.2018, găsindu-l în garajul locuinței inculpatului, prezentând urme de accident”, se mai arată în documentul citat.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Cugir cercetat penal după ce a provocat accident şi a părăsit locul faptei. A acroşat un biciclist cu maşina

Accidentul a fost surprins de camere video amplasate în zonă, dar și un martor a detaliat poliției cele întâmplate.

Magistrații au concluzionat că accidentul putea fi evitat dacă bărbatul avea farurile aprinse și dacă era atent în momentul în care intrase pe contrasens.

Pedeapsa și ce daune a primit biciclistul

Bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost judecat conform procedurii simplificate.

În urma procesului desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia magistrații au decis următoarele:

L-au condamnat pe șofer la 2 ani și trei luni de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea a fost obligat la plata către partea civilă, a sumei de 80.000 lei, reprezentând daune morale, respectiv la plata sumei de 9.363,246 lei reprezentând daune materiale.

Sentința din 12 octombrie nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 16.10.2021 at 14:20

    Bine gandit ! Pai asta de unde sa plateasca 80 000 lei plus restul ? A ramas omul cu suferinta si plata la Sfantul asteapta. Ce legi. Pai asa gandesc toti, care fac accidente,nu se agita ca legea e cu ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax