Actualitate
Cinci bărbaţi din judeţul Mureş, cercetaţi pentru tentativă înşelăciune la Cetatea de Baltă. Au schimbat scocuri la casa unei vârstnice şi i-au cerut mai mulţi bani
Cinci bărbaţi din judeţul Mureş s-au ales cu dosar penal în judeţul Alba, pentru tentativă de înşelăciune. I-au cerut proprietarei unei case, o vârstnică din comuna Cetatea de Baltă, 4000 de lei pentru o lucrare de schimbare a scocurilor, în condiţiile în care înţelegerea era pentru suma de 80 de lei.
Potrivit IPJ Alba, luni, 20 martie, în jurul orei 14.30, poliţiştii Postului de Poliţie Cetatea de Baltă au fost sesizaţi cu privire la faptul că o vârstnică din comună a fost victima unei tentative de înşelăciune.
Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa victimei unde au identificat cinci bărbaţi din judeţul Mureş, care au efectuat lucrări pentru schimbarea scocurilor la fațada casei acesteia.
Iniţial, i-ar fi spus vârstnicei că lucrarea costă 80 de lei, însă la terminare i-au cerut 4.000 de lei, moment în care femeia şi-a anunţat familia, iar ulterior a fost sesizată poliţia.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,tentativă de înșelăciune”.
Țeapa ”acoperișul” sub ochii autorităților
Țepele la jgheaburi și acoperișuri sunt foarte frecvente în ultimul an, în Alba Iulia. Mai multe familii au fost păcălite și apoi amenințate să nu depună plângere de către mai multe așa-zise firme din Turda și Câmpia Turzii. Metoda este simplă: omul este tentat cu un contract în care nu este trecut prețul și nici lista cantităților, ci doar prețul materialelor și al manoperei la bucată, într-o anexă. I se spune o sumă inițială, relativ în prețul pieței. După finalizarea lucrării, la calculul final, oamenii au o surpriză: prețul este de aproximativ 6-7 ori mai mare decât cel stabilit inițial. La negocieri, firma își trimite 8-10 ”reprezentanți” agresivi, care-i amenință pe proprietari cu externalizarea datoriei către cămătari și care bravează cu relațiile pe care le au ”în Poliție”. Spre exemplu, montajul unui metru liniar de lațuri poate costa 3,5 euro. La fel este calculată manopera și la alte materiale. În plus, firmele ”își selectează” clientela printre cei mai neajutorați cetățeni ai orașului, oferind ”discounturi” de 20% pentru pensionari.
În condițiile în care firmele acestea lucrează absolut ilegal, fără contracte de muncă pentru angajați și fără respectarea normelor minime legale, nu există nici o investigație serioasă a autorităților, până în acest moment. Chiar astăzi, reprezentanții unei asemenea firme împărțeau flyere publicitatare în cartierele Ampoi din Alba Iulia.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News