Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci copii din Iași, orfani de mamă. Femeia a umblat 3 ani prin instanțe ca să-și facă acte pentru a se putea trata de cancer

Publicat

Caz strigător la cer. Cinci copii dintr-un sat din Iași au rămas orfani de mamă, pentru că femeia nu și-a permis să-și îngrijească sănătatea.

Nu avea acte de identitate, iar când și-a rezolvat problema cu documentele, după trei ani de umblat prin instanțe, astfel încât să beneficieze de asigurare de sănătate, boala avansase atât de mult, încât nu s-a mai putut face nimic.

„Eu vreau să mă fac doctoriță ca să ajut oamenii care n-au bani, să-i vindec”, mărturisește fetița.

Maria este unul dintre cei cinci copii ai familiei Popa. Nu a trecut nici o săptămână de când și-a pierdut mama, pe Veronica.

„A mai fost la spital, dar n-au reușit să-i rezolve problema, că ea nu a avut acte. Dacă ai bani, ai mamă și tată. Dacă nu ai bani, nu ai nici mamă, nici tată. Așa e la noi, ce să faci!”, spune resemnat Ionel Popa, tatăl copiilor.

Veronica nu a avut acte de identitate, nici familia ei. Nu a putut beneficia de servicii medicale decât atunci când a născut și, la final, când boala avansase mult prea mult. Când a reușit să-și obțină buletinul, după trei ani de procese în instanță, a fost prea târziu.

Dramele tăcute din familiile sărace

Preotul Dan Damaschin, care acum construiește o casă pentru cei cinci orfani, a încercat să o ajute.

„Familia Veronicăi este una din multele familii din România care se confruntă cu mari drame, atunci când apar probleme de sănătate. Veronica nu a reușit să se trateze la timp, boala, un cancer în zona calcaneului, s-a agravat”, explică preotul Dan Damaschin.

„Ea, săraca, mult ar fi vrut să-și crească copiii, dar…”, rostește, cu voce scăzută, Ionel Popa, tatăl celor cinci copii.

În urmă cu o lună, Veronica a fost ultima oară la spital, dar s-a întors de acolo fără nici o speranță. A revenit doar că să își ia rămas bun de la copii.

– Ce-ți lipsește ție, Elena, cel mai mult?

Fetița stă un pic pe gânduri și apoi răspunde hotărât:

– Mama! Pentru mama îmi doresc să fac ceva în viață, să reușesc ceva în viață, adaugă copila, cu o maturitate dezarmantă.

Deși pare de-o șchioapă, Ionuț știe exact ce are de făcut:

– De acum trebuie să îl ajut și eu pe tata, să am grijă de surori, să-l mai ajut la treabă, spune băiatul.

Drama Veronicăi l-a făcut pe preotul Dan Damaschin, care are în grijă 8.500 de copii din familii nevoiașe, să se gândească la înființarea unui centru medico-social unde femeile sărace să poată beneficia gratuit de investigații medicale.

Articol complet pe Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax