Connect with us
Advertisement

Eveniment

CNADNR: TRANSALPINA rămâne ÎNCHISĂ, din cauza condiţiilor de iarnă, până în 30 aprilie. Restricţii de circulaţie, prelungite o lună

Publicat

transalpina2 Nu este o păcăleală. DN67C – Transalpina, sectorul alpin, între Curpăt (judeţul Alba) şi Rânca (judeţul Gorj) nu se redeschide circulaţiei publice din 1 aprilie. Dacă perioada iniţial anunţată la momentul restricţiilor pentru sezonul rece 2015-2016 era 1 noiembrie – 31 martie, la munte este încă iarnă în adevărata putere a cuvântului, chiar dacă vineri sunt anunţate temperaturi de vară, „la şes”. Astfel, drumarii nu pot garanta condiţii de siguranţă pentru şoferi.

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunţă participanţii la trafic că, din cauza căderilor masive de zăpadă căzute în ultimile zile, circulația rutieră pe DN 67C pe sectorul de drum cuprins între km 34+800 – km 67+400, Rânca – Obârșia Lotrului rămâne închis până la data de 30.04.2016”, transmite CNADNR.

„Drumul Regelui”, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, va rămâne închis circulaţiei, în zona după barajul Oaşa şi până la staţiunea Rânca, până la sfârşitul lunii aprilie.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii.

Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Tronsonul spectaculos, cu serpentine şi altitudini ameţitoare (Pasul Urdele – 2145 m), se află în judeţul Vâlcea, respectiv în Gorj.

Reamintim că DN67 C Transalpina este închisă circulaţiei publice, din noiembrie, de la kilometrul 69, traseul dinspre Sebeş, în zona Curpăt – Tărtărău, spre Obârşia Lotrului – Rânca.

Cei care se aveturează şi nu respectă restricţiile de circulaţie riscă, pe lângă eventuale accidente şi sancţiuni de la Poliţie şi Jandarmi.

Potrivit art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 510 şi 680 lei) iar, ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ven Mihail

    vineri, 01.04.2016 at 22:42

    ce o fii asa de GREU sa dezapezeasca 1-2 kilometri in Aprilie?? Dureaza cateva ore. MAI bine tinem inchis inca 30 zile….. Rusine CNADNR

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement