Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Colegii zgomotoşi, telefoanele şi şedinţele interminabile îi fac pe unii angajaţi să piardă două ore din timpul de lucru

Publicat

angajat lucru munca

Colegii cu chef de vorbă, telefoanele şi şedinţele interminabile se află printre motivele pentru care trei din patru angajaţi români pierd zilnic până la două ore din timpul de lucru, arată un sondaj publicat, joi, de o platformă de recrutare online.

În viziunea celor afectaţi de pierderea timpului, printre cele mai deranjante sunt discuţiile telefonice zgomotoase purtate de către colegi în birou sau telefonul de serviciu care sună prea des, zgomotul ambiental specific birourilor de tip open space, colegii cu chef de vorbă sau şedinţele prea lungi, la care se adaugă timpul petrecut pe reţelele de socializare sau pauzele de cafea şi de ţigară.

Conform sondajului, 8% dintre angajaţi ajung să piardă până la jumătate din ziua de lucru în acest mod, în timp ce jumătate dintre respondenţi spun că îi evită pe colegii bârfitori sau că nu intră pe reţelele de socializare în timpul programului.

Totodată, 46% afirmă că răspund doar la telefoane şi mesaje importante sau urgente, iar 13% decid să-şi închidă telefonul personal în timpul orelor de program.

Cercetarea BestJobs arată, în plus, că 26% dintre respondenţi aleg să răspundă la e-mailurile legate de job abia după ce şi-au terminat treburile urgente, iar pentru nu fi deranjaţi de zgomot sau de discuţiile colegilor, 14% preferă să asculte muzică în căşti.

Referitor la ceea ce ar trebui să facă angajatorul pentru a crea un mediu de lucru agreabil, aproape jumătate dintre angajaţi (47%) au menţionat programul de lucru flexibil. De asemenea, 45% au vorbit despre necesitate creării de spaţii în care să poată lucra fără a fi întrerupţi, iar 24% să se renunţe la conceptul de “open space”. Alţi aproape un sfert (23%) dintre cei chestionaţi au spus că ar vrea ca angajatorul să le ofere cursuri de time management sau să creeze politici interne, precum zile fără şedinţe.

Aproape 13% dintre angajaţi consideră că angajatorul ar trebui să limiteze timpul pentru pauzele de cafea şi ţigară.

„Dincolo de timpul pierdut, un sfert dintre respondenţi afirmă că toate aceste lucruri care îi distrag zilnic le influenţează calitatea muncii, iar doi din zece afirmă că le creşte nivelul de stres ca urmare a presiunii de a rezolva sarcinile de serviciu într-un timp mai scurt decât programul de lucru. Alţi 8,5% se simt demotivaţi, iar 3,4% întârzie sau chiar ratează anumite termene de predare. La polul opus, 29% dintre respondenţi spun că timpul astfel pierdut nu le influenţează sub nicio formă activitatea, 7% consideră că, din contră, le creşte productivitatea, pentru că se relaxează şi în timpul rămas se pot concentra mai bine, iar 5% dintre angajaţi se bucură că reuşesc să relaţioneze mai bine cu ceilalţi colegi”, se arată în sondajul BestJobs.

Cercetarea BestJobs a fost efectuată în perioada 2-16 august 2019, pe un eşantion de 926 utilizatori de internet.

Sursa: romania24.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax