Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru fraudă informatică. Tinerii care au operat şi în Alba postau anunţuri false

Publicat

Acuzaţi de DIICOT Alba Iulia de fraudă informatică şi înşelăciune, şapte tineri au fost condamnaţi de Tribunalul Alba la pedepse de închisoare cu suspendare. Gruparea care a intrat în vizorul procurorilor a reunit iniţial 13 persoane, patru dintre ei fiind condamnaţi într-un dosar disjuns.

Cei şapte tineri sunt Gheorghe Giura (23 ani), Petre Iulian Gheorghe (23 ani), Mihai Nedelcu (32 ani), Iulian Stoica, Mihai Alin Constantinescu, Alexandru Marius Andrei şi Cristian Mătuşescu. Au fost condamnaţi la un an şi 4 luni de închisoare cu supendare, fiecare, după ce au beneficiat de legea penală favorabilă. De asemenea, a fost dezincriminată infracţiunea de iniţiere, constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup în vederea săvârşitii de infracţiuni. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată la Curtea de Apel.

Procesul continuă pentru un singur inculpat, Constantin Adrian Mehedinţu.

Alţi trei tineri din acest dosar au fost condamnaţi de Tribunalul Alba anterior. Este vorba despre Viorel Cosmin Mîndrescu (24 ani), Gheorghe Claudiu Tudor (26 ani) şi Costinel Alberto Vlăducu (25 ani). Primii doi au primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar ultimul – doi ani de închisoare cu executare.

Un alt inculpat, Florea Stănescu (25 ani), a fost condamnat la doi ani de închisoare, în 2013, iar pedeapsa a fost contopită cu una primită în alt dosar, de 6 ani închisoare.

Potrivit procurorilor, în acest dosar au fost puse sub acuzare persoane din Sibiu, Vâlcea şi Olt care, în 2006, operau din judeţul Alba şi ulterior s-au “relocat” în Sibiu şi Drăgăşani (Vâlcea). Aceştia postau anunţuri online pe site-uri de vânzări din Olanda, Suedia, Belgia, Germania, Grecia sau Slovacia, însă bunurile ce făceau obiectul acestora nu existau în realitate. “Clienţii” erau şi din Canada, SUA, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Danemarca, în total 98 de persoane, care au reclamat un prejudiciu în valoare totală de 83.000 de euro.

BCCO şi DIICOT Alba Iulia au reuşit să destructureze reţeaua în 2009, în cooperare cu Secret Service de la Ambasada SUA şi reprezentanţi e-bay şi au trimis în judecată 13 persoane în 2010, sub acuzaţiile de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică în formă continuată şi înşelăciune în convenţie. În urma percheziţiilor, au ridicat laptop-uri, unităţi centrale, modem-uri, stick-uri, CD-uri şi DVD-uri, o maşină şi telefoane mobile. Într-una dintre locuinţele percheziţionate, membrii grupării au fost prinşi în flagrant în timp ce ofereau spre vânzare telefoane mobile, pentru suma de 350 euro fiecare.

Acuzaţiile oficiale ale anchetatorilor au fost de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică în formă continuată şi înşelăciune în convenţie Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la “Crimă Organizată” au cooperat în cauză cu Biroul Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti şi cu reprezentantul site-ului e-Bay în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate