Eveniment
CONTESTAȚII BAC 2014 în ALBA: Candidații nemulțumiți de notele obținute, pot depune contestațiile, LUNI, între orele 12.00-16.00
Absolvenții nemulțumiți de notele primite la probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2014 sesiunea a doua, pot depune contestațiile luni, 1 septembrie, în intervalul orar 12.00-16.00 la centrele unde candidații au dat probele la materii. Lucrările vor fi recorectate, cel mai probabil în alte județe.
Citește și BAC 2014 în ALBA: Vezi NOTELE, publicate pe EDU.ro. Promovabilitate de 24,08% înainte de contestaţii. Cele mai multe medii sunt între 6 şi 7
Din datele Inspectoratului Şcolar Alba, promovabilitatea la doua sesiune de Bacalaureat 2014 este de 24,08%, mai mare faţă de media pe ţară, de 22,7% şi faţă de cea din judeţ de anul trecut, în aceeaşi perioadă, de 23,17%. Din cei 843 de candidaţi prezenţi la probele de examen, doar 203 au reuşit să obţină minimum nota 5, respectiv media 6. Listele cu notele obţinute de absolvenţi au fost publicate pe EDU.ro și vor fi afișate și la cele cinci centre de examen din judeţul Alba luni, 1 septembrie, dimineaţa, în jurul orei 9.00.
Rezultatele finale la BAC 2014, sesiunea a doua, după contestaţii vor fi afişate în 4 septembrie. În această sesiune, şase candidaţi din judeţul Alna au fost eliminaţi din examen, după ce au încercat să copieze folosind telefonul mobil sau fiţuici. Cazurile de tentativă de fraudă au fost înregistrate la centrele din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Abrud. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni de Bac.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu au putut participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probe orale.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
Media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6.
La nivel naţional, din datele MEN, din totalul celor 52.389 de candidaţi, au promovat 11.666, respectiv 22,27 la sută. Rezultatul este cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News