Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum să faci bani din ședințe: Membrii unei autorități din Alba primesc peste 10.000 de lei anual pentru discuții consultative

Publicat

ATOP sau Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, un nume pompos pentru un organism independent, cu rol pur consultativ, care funcționează pe lângă fiecare consiliu județean și care ”reprezintă și promovează interesele comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică”. 

În realitate, ”o masă rotundă” formată din consilieri județeni, subprefecți, șefi de poliție, jandarmerie, poliție locală, ISU și reprezentanți ai cetățenilor, care din când în când se întrunesc și vorbesc despre siguranța și ordinea publică din județ, fac recomandări, deoarece aceștia nu pot lua decizii.

Însă fiecare membru are o indemnizație lunară pentru a participa la ședințe și a face recomandări. ATOP funcționează ca organism pe lângă fiecare consiliu județean de aproape 20 de ani.

În Alba, ATOP are 14 membri (potrivit celui mai recent document în acest sens) care au o indemnizație lunară în cuantum de 10% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

În 2020, Albani Rocchetti Simone, actual președinte al ATOP, a obținut, potrivit declarației de avere, 13.140 de lei sub forma indemnizației ATOP.

Ce a făcut ATOP în 2020

În 2020, ATOP au avut întâlniri lunare: spre exemplu, în primele trei luni au prezentat, au analizat și s-au informat cu privire la rezultatele Inspectoratului Județean de Poliție Alba din anul 2019. Au mai analizat și prezentat câteva proiecte, iar apoi s-au întrunit numai în sistem de videoconferință.

Raportul pe primul semestru al anului 2020 poate fi consultat AICI

Până în luna noiembrie a anului 2020, la fel, organismul a avut întruniri în sistem de videoconferință cu privire la pandemia de COVID, măsuri de relaxare și cum au acționat autoritățile în acest context.

În noiembrie a fost votată noua componență a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Raportul pe semestrul al II-lea al anului 2020 poate fi vizualizat AICI

Membrii ATOP Alba

Potrivit unei hotărâri din 27 noiembrie 2020, noul consiliu ATOP are următoarea componență:

Albani Rocchetti Simone – președinte (PNL)

Marius Nicoale Ceteraș  – consilier județean (PNL)

Virgil Tătar – consilier județean (PNL)

Silvia Alina Hărăguș – consilier județean (PNL)

Laurențiu Crișan – consilier județean (PSD)

Gheorghe Claudiu Nemeș – consilier județean (USR-PLUS)

Ioana-Diane Rof (la vremea respectivă subprefect de Alba din partea PMP)

Florin Dogaru – șeful IPJ Alba

Ovidiu Costea – împuternicit la șefia ISU Alba

Claudiu Giurea – șeful IJJ Alba

Daniel Ilcu – (la vremea respectivă șeful Poliției Locale Alba Iulia)

Mihai Horea Bărdaș – reprezentant al comunității

Ioan Iviniș – reprezentant al comunității

Lucian Buta – reprezentant al comunității

Mandatul membrilor este de patru ani, valabil până la următoarele alegeri pentru Consiliul Județean Alba.

ATOP Alba are următorele atribuţii principale:

a) Contribuie la elaborarea planului de activităţi a obiectivelor şi indicatorilor de performanţă minimali, protejarea intereselor comunităţii şi asigurarea climatului de siguranţă publică;

b) Sesizează şi propune măsuri de înlăturare a deficienţelor din activitatea de poliţie;

c) Face propuneri pentru soluţionarea de către organele de poliţie asesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului;

d) Organizează consultări cu membrii comunităţilor locale şi cu organizaţiile neguvernamentale cu privire la priorităţile siguranţei persoanei şi a ordinii publice.

În 2021, au recomandat Consiliului Județean Alba ca în bugetul pe anul 2021 să cuprindă și suma de 751.005,00 lei – inclusiv TVA, pentru dotarea acestei instituţii cu bunuri şi tehnică IT, în scopul creşterii capacităţii operaţionale la nivelul structurilor sale şi al creşterii nivelului de siguranţă al cetăţenilor din judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax