Actualitate
De ce să nu lași încărcătoarele în priză, atunci când nu sunt utilizate
De ce să nu lași încărcătoarele în priză, atunci când nu sunt utilizate. Principalul element care trebuie luat în calcul este cel care ține de siguranță. Este o mare diferență între încărcătoarele omologate, de calitate, și cele foarte ieftine, fără măsuri de siguranță, care pot provoca accidente grave..
Lăsarea încărcătoarelor în priză poate prezenta riscuri de siguranță, cum ar fi supraîncălzirea, care în cazuri extreme poate duce la incendii.
În plus, unele încărcătoare de calitate inferioară nu sunt dotate cu sisteme de protecție adecvate împotriva supratensiunilor, scrie howtogeek.com.
Chiar dacă nu sunt conectate la un dispozitiv, încărcătoarele consumă o cantitate mică de energie (așa-numitul consum în stand-by).
Acest consum este redus, dar dacă multe încărcătoare sau dispozitive sunt lăsate constant în priză, poate crește factura de energie în timp.
De ce să nu lași încărcătoarele în priză: uzura
De luat în calcul este și uzura lor. Chiar și atunci când nu este conectat la un dispozitiv, încărcătorul poate suferi o uzură lentă a componentelor interne, ceea ce îi reduce durata de viață.
Vezi și: Protecție anti-SPAM pe WhatsApp. Cum poate fi activată noua funcție
Consumul de energie, chiar și în mod pasiv, contribuie indirect la creșterea cererii de energie și, în consecință, la poluare.
Deconectarea încărcătoarelor atunci când nu sunt folosite poate contribui la reducerea consumului global de energie.
Prin urmare, este o practică mai eficientă și mai sigură să deconectezi încărcătoarele atunci când nu sunt utilizate.
De știut atunci când împrumutați un cablu de la un străin:
Ați putea presupune că un cablu de încărcare este un accesoriu inofensiv. La urma urmei, este doar un cablu care furnizează energie telefonului tău, nu? Din păcate, aceasta nu este imaginea completă.
Hackerii au dezvoltat instrumente sofisticate pentru a manipula ceea ce pare a fi un cablu de încărcare obișnuit. Aceste cabluri aparent nevinovate pot fi armate cu software rău intenționat care oferă hackerilor acces la dispozitivul dvs. în câteva secunde.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News