Actualitate
Două şcoli din zona de munte a Cugirului rămân deschise, la rugăminţile părinţilor
Locuitorii satelor de munte aparţinătoare Cugirului au fost chemaţi, zilele trecute, la primărie pentru a fi consultaţi cu privire la menţinerea sau desfiinţarea şcolilor din zonă. Este vorba de cele două instituţii de învăţământ din Mugeşti şi Bucuru, care în prezent sunt frecventate de 16 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani.
“Am vrut să aducem în discuţie posibilitatea elevilor de a urma cursurile la Şcoala Generală cu cls. I-VIII <Iosif Pervain> din Cugir, de care aparţin respectivele unităţi şcolare. Binenţeles, pe toată perioada procesului instructiv-educativ, copiii ar beneficia de supraveghere, de cazare şi mâncare în cadrul căminului. Însă, înainte de a lua o hotărâre am vrut să aflăm părerea părinţilor, care sunt cei mai în măsură să decidă ce e mai bine pentru copiii lor. Nu am vrut să luăm o decizie care să aibă mai multe efecte negative decât pozitive, şi mă refer la posibilitatea abandonului şcolar”, a precizat primarul Cugirului, Adrian Teban.
La întâlnirea care a avut loc, viceprimarul Cugirului, Rodica Florea, împreună cu directorul Şcolii Gnereale cu cls. I-VIII “Iosif Pervain”, Rodica Mihai, au prezentat părinţilor atât avantajele, cât şi dezavantajele pe care copiii le-ar avea dacă ar urma şcoala la Cugir.
Ca argumente favorabile este calitatea actului de învăţământ, socializarea, accesul la anumite servicii total absente în satele de munte. Singurele dezavantaje ar fi părăsirea mediului familial pe perioada întregii săptămâni şi transportul la începutul şi sfârşitul week-end-ului. Aceste două aspecte au contat cel mai mult pentru părinţi, ei declarându-se pentru menţinerea celor două şcoli de munte. În aceste condiţii, primarul Adrian Teban este decis să respecte opţiunea locuitorilor, astfel că şcolile din Mugeşti şi Bucuru îşi vor continua activitatea, în ciuda numărului mic de elevi şi a cheltuielilor care se impun.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News