Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drumul din Horea, distrus după accidentul aviatic din Apuseni, va fi refăcut şi va purta numele pilotului Adrian Iovan

Publicat

Locuitorii din zona Horea care au cerut la Bucureşti refacerea drumului afectat de utilajele care au coborât de pe munte epava avionului prăbuşit în Apuseni au primit primul semnal de la minister. Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării au venit în zonă, împreună cu specialişti de la Compania Naţională de Investiţii, ca să evalueze situaţia.

Este vorba despre drumul comunal ce leagă localităţile Horea, Giurgiuţ şi Zinzeşti, în lungime de 12 kilometri, care, potrivit localnicilor, a fost distrus în urma transportului cu tractoarele şi maşinile instituţiilor implicate în salvarea victimelor şi a transportului epavei avionului. Drumul a fost pietruit de primărie în anii 2012 – 2013, mai precizează aceştia, iar acum este impracticabil.
În 7 februarie, o delegaţie din comuna Horea a fost prezentă în audienţă la ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Mănescu, pentru a-i cere bani necesari reabilitării drumului. Localnicii au lăsat şi petiţii la Guvern şi Ministerul Dezvoltării.

O lună mai târziu, în zonă a ajuns echipa de la Ministerul Dezvoltării şi CNI, potrivit b1.ro. Astfel, după ce acesta vor evalua situaţia, autorităţile din Horea vor primi sumele necesare pentru repararea drumului, ce ar putea începe într-o lună şi jumătate.

Moţii spun că drumul va purta numele pilotului Adrian Iovan, care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din 20 ianuarie.
Reprezentanţii moţilor au mai spus că, la Horea, se intenţionează amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere, care ar urma să fie construită tot cu sprijinul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

Reamintim că pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax