Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba ajunge de astăzi la peste 400 de teste pentru coronavirus. Anunțul directorului instituției

Publicat

Județul Alba depășește miercuri 400 de teste pentru coronavirus, realizate în laboratorul DSP Alba. Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook de către directorul instituției, Alexandru Sinea. 

Postarea șefului DSP Alba:

”Astăzi vom depăși cifra de 400 de teste COVID 19 efectuate în Laboratorul DSP Alba de la punerea în funcțiune a liniei Real Time PCR pe care instituția noastră a primit-o în comodat de la USAMV CJ (pana la acel moment fusesera efectuate aprox 120 teste la CJ). Ne mărim constant capacitatea de testare, de la o zi la alta, prioritatea noastră fiind protejarea cadrelor medicale din județ.

Ultima luna a presupus eforturi de ECHIPA a spitalelor din Alba sub coordonarea DSP, a instituțiilor militarizate/deconcentrate (ISU, IPJ, IJJ, SAJ, SMURD, etc), a administrațiilor locale sub coordonarea Consiliului Județean Alba, toate acestea sub îndrumarea Instituției Prefectului Alba.

Nu în ultimul rand, entități private și-au oferit sprijin financiar, iar parlamentarii de Alba au dovedit implicare maxima.

Multumesc tuturor pentru susținere, doar împreună, în ECHIPA putem sa depășim aceste momente dificile și sa protejam pe cei care au grija de noi, CADRELE MEDICALE din județul Alba.”

DSP Alba este prima instituție de acest fel din țară care face propria testare. La acest lucru a contribuit și compania Transavia, care a achiziționat o linie de testare, pe lângă cea pe care o deținea DSP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Oltean Titus

    joi, 02.04.2020 at 10:58

    Deci cei care au donat sange nu au fost testati ?
    Sau, cati dintre cei testati au fost dintre cei care au donat singe ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax