Connect with us
Advertisement

Actualitate

După doi ani, proiectul „Măsuri integrate în cartiere a ajuns la final”. Peste 550 de persoane au beneficiat de servicii de integrare

Publicat

Proiectul „Măsuri integrate în cartiere” a ajuns la final. În cadrul acestuia, 580 de persoane au beneficiat de servicii de integrare, iar dintre acestea 92 și-au găsit un loc de muncă. Mai mult, 144 de persoane au participat la diferite cursuri de formare pentru mai multe domenii, printre care și cosmetică. Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 24 de luni și a avut ca buget total suma de 1.932.251 lei.

Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere” a fost implementat pe o perioadă de 24 luni de Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi a fost finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” Domeniul major de intervenţie 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului la servicii specializate şi pachete de formare profesională în vederea îmbunătăţirii măsurilor integrate de ocupare a şomerilor, şomerilor de lungă durată, a tinerilor, a persoanelor inactive şi a celor aflate în căutarea unui loc de muncă la nivelul cartierelor municipiului Alba Iulia.

Proiectul a avut un buget în valoare totală de 1.932.251 lei, din care Asistenţa financiară nerambursabilă 1.825.800 lei reprezentând 91% din valoarea eligibilă a proiectului, iar contribuţia solicitantului este de 164.322 lei, reprezentând 9% din valoarea eligibilă a proiectului, diferenţa reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului.

De menţionat este faptul că, la finalizarea proiectului, grupul ţintă prevăzut a fost depăşit, fiind luate în evidenţă un număr de 580 de persoane care au beneficiat de servicii integrate. Dintre acestea, 92 de persoane şi-au găsit un loc de muncă şi au fost create 14 afaceri noi (SRL-D, PFA). Totodată au urmat cursuri 144 de persoane, respectiv: curs cosmetică  – 20 persoane, curs manichiură-pedichiură – 22 persoane, curs îngrijitor copii – 28 persoane, curs masaj – 26 persoane, curs make-up – 10 persoane, curs peisagist-floricultor – 24 persoane şi curs animator socio-educativ – 14 persoane.

În cadrul proiectului a fost elaborate două documente programatice: Diagnoza Urbană privind Cartierele Municipiului Alba Iulia, care abordează aspecte precum dezvoltarea durabilă a cartierelor municipiului Alba Iulia, implicarea comunităţilor la nivelul cartierelor într-o nouă calitate a locuirii, reîncadrarea şomerilor pe piaţa muncii, dezvoltarea spiritului comunitar pe baza unui concept privind calitatea locuirii, valorificarea potenţialului local pentru îmbunătăţirea calităţii locuirii şi a spaţiului urban şi Ghidul de parrainage – un element inovator în acest proiect, activitate ce constă în facilitarea accesului sau menţinerea pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă ce întâmpină dificultăţi în a se integra profesional prin asistarea acestora de către voluntari. Acest demers se va menţine şi pe perioada de sustenabilitate a proiectului, prin mobilizarea reţelei economice şi sociale şi prevenirea discriminărilor pe piaţa muncii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement