Economie
Florin Cîțu: Veniturile românilor cresc cu adevărat. Reformă în toate cotloanele statului și investim. Suntem abia la început
Câștigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a precizat, sâmbătă, premierul Florin Cîțu. Acesta a explicat modul în care a crescut puterea de cumpărare a românilor, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).
Într-o postare pe pagina de Facebook, Cîțu precizat că potrivit datelor INS, veniturile românilor cresc „cu adevărat”, nu doar pe hârtie.
„Creşte puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor! INS a anunţat ieri: ‘Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020- Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.’
Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani. Dar şi mai important INS a anunţă o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8.4%”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.
Premierul a făcut referire şi la câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum.
„‘Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent’. Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie.
Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.
Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toţi românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede.
Reformă în toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, conchide Florin Cîţu.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Blanaru Lica
sâmbătă, 12.06.2021 at 17:23
Minciuni
Elena
luni, 14.06.2021 at 10:02
Asta este pe alta lume. Cum sa creasca cand o mare parte din populatie in pandemie a primit indemnizatie, de ex. din 2253, ai ramas cu 1200 aproximativ, restul dai inapoi la stat. Poti trai din 1200 lei pe luna si asta aproape 1 an de zile. A crescut puterea de cumparare la bugetari, la cei cu pensii speciale, la cei care iau si salar mare de la stat si pensie tot de la stat. Pensiile celor amarati nu a crescut, salariile de la privati nu a crescut, in schimb au crescut preturile la tot. Si atunci despre ce vorbeste dl Citu, cum sa creasca puterea de cumparare? Ce economie merge?