Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Formularul 112 se depune numai online. Angajatorii trebuie să urgenteze obţinerea certificatului digital pentru semnătură electronică

Publicat

finante lista

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba reaminteşte contribuabililor plătitori de salarii că formularul 112 ,,Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” aferent lunii august a.c., cu termen de depunere 25 septembrie a.c., se va depune numai online.

În acest sens, DGFP Alba invită angajatorii să urgenteze procedura de obţinere a certificatului digital pentru semnătură electronică prin accesarea unuia din cei trei furnizori de servicii de certificare acreditaţi în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică (CERT SIGN SRL -www.certsign.ro; DIGI SIGN SA – www.digisign.ro; TRANS SPEED SRL – www. transsped.ro).

După obţinerea certificatului digital şi instalarea acestuia pe calculatorul de pe care se va transmite Declaraţia 112, contribuabilii trebuie să listeze formularul 150 şi să se prezinte la unitatea fiscală teritorială competentă pentru a obţine dreptul de acces la depunerea online a formularului 112.

Contribuabilii vor depune la unitatea fiscală teritorială în a cărei rază sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe următoarele documente:

– formularul 150 ,,Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”, listat, semnat şi ştampilat de contribuabilul pentru care se depun declaraţiile fiscale;

– documentul de identitate al titularului certificatului calificat, în original şi în copie;

– documentul, în original şi copie, care atestă calitatea titularului certificatului calificat, de reprezentant legal al contribuabilului (acest document poate fi Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor sau Statutul societăţii comerciale);

– documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil, în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat.

În situaţia în care titularul unui certificat digital pentru semnătură electronică va semna şi transmite declaraţii pentru mai mulţi contribuabili, trebuie să depună formularul 150 cu documentaţia aferentă pentru fiecare contribuabil în parte.

În termen de 4 zile de la depunerea documentaţiei, pe adresa de e-mail menţionată în formularul 150, se va primi o confirmare pentru utilizarea serviciului „Depunere declaraţii online”. În situaţia în care nu se va primi acest e-mail, trebuie să vă adresaţi unităţii fiscale la care aţi depus documentaţia pentru verificarea dreptului de acces.

După aplicarea semnăturii electronice, formularul 112 se depune pe websiteul e-guvernare. Conform ultimei statistici efectuate de DGFP Alba, la termenul din 25 august a.c. au fost depuse online 68,6% declaratii unice D112 iar la ghişeu 31,4%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax