Connect with us
Advertisement

Eveniment

Fost poliţist rutier la Aiud, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. A fost prins în flagrant de DGA

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Un fost poliţist rutier de la Aiud, prins în flagrant în septembrie 2013 în timp ce lua mită de la un investigator sub acoperire, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Daniel Copil a „picat în plasă” şi a primit 250 de lei pentru a nu suspenda permisul de conducere celui care participa la flagrant.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât în 26 mai condamnarea inculpatului C.D.F., fost agent şef principal de poliţie din cadrul IPJ Alba – Poliţia Municipiului Aiud, Compartimentul de Poliţie Rutieră, la pedeapsa de trei ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită (prev. de art. 254 alin.1 C. pen. anterior raportat la art. 6, art. 7 alin. 1 din Legea nr.78/2000 modificată), cu suspedarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani (ce constituie termen de încercare pentru condamnat şi care se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani). De asemenea, instanţa a stabilit faptul că legea penală mai favorabilă este Codul penal anterior.

Sentinţa pronunţată este definitivă.

Citeşte şi Flagrant de mită la un polițist din Aiud: Ofițerii DGA l-au surprins în timp ce a luat 250 de lei pentru a nu întocmi un proces verbal

Potrivit SJA, “la data de 27.09.2013, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au procedat la organizarea prinderii în flagrant a agentului şef principal C.D.F. care a primit suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire, autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cauza a fost înregistrată la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate profesională, în acelaşi scop, respectiv pentru a nu dispune măsurile legale ca urmare a constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de agentul C.D.F. în perioada 2010-2013 care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente, existând toate cele trei exemplare.

La data de 26.01.2015 Tribunalul Alba a dispus condamnarea inculpatului, în primă instanţă, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod Penal.

Inculpatul C.D.F. a fost cercetat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000, rap. la art. 248 Cod Penal anterior, fiindu-i aplicată o sancţiune administrativă în cuantum de 1000 lei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement