Eveniment
Fosta clădire a Primăriei Ciugud, modernizată și transformată în Centru de zi pentru persoane vârstnice. Valoarea investiției
Fosta clădire a Primăriei din Ciugud va fi modernizată și transformată în Centru de zi pentru persoane vârstnice și unități de îngrijire la domiciliu, printr-o investiție de peste 1,5 milioane de lei.
La parterul clădirii va funcționa un birou de consiliere, un birou administrator și un oficiu, iar la mansardă se vor amenaja un birou de asistență medicală comunitară și o sală de multifuncțională, ce va include un salon de kinetoterapie și un spațiu de recreere și petrecere timp liber.
Primăria comunei Ciugud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția de lucrări la proiectul „Schimb de destinație din clădire Primărie și Consiliul Local în Centru de zi pentru persoane vârstnice și unități de îngrijire la domiciliu, cu modernizare și mansardare”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 1.562.131,02 de lei.
Potrivit caietului de sarcini, clădirea propusă spre modernizare este amplasată în zona centrală a localității Ciugud, pe strada Simion Bran, la nr. 42. Aceasta are momentan funcțiunea de Primărie și Consiliul Local, numai că în cazul de față, activitățile primăriei și a consiliului local se desfășoară în altă clădire construită special pentru a îndeplinii spațiile necesare și conforme cu această funcțiune, astfel încât clădirea actuală a rămas neutilizată din anul 2015.
Construcția a fost ridicată în anul 1958 și are regim de înălțime parter cu subsol parțial. Clădirea are în plan forma de „U” si se înscrie într-un dreptunghi cu laturile de cca. 16.65 x 13.30 m. Clădirea este echipată cu toate utilitățile, dar rețelele de instalații sunt uzate și fără randament.
Modificări structurale și de compartimentare propuse:
– Consolidarea fundațiilor și elementelor de rezistență de la subsolul parțial al clădirii;
– Desfacerea accesului la subsol și realizarea unui nou acces prin interiorul clădirii;
– Desființarea corpului de clădire alipit de clădirea veche în axul D;
– Recompartimentare interioară cu pereți nestructurali pentru conformarea spațiilor solicitate raportate la funcțiunea propusă prin tema de proiectare, inclusiv recompartimentarea grupurilor sanitare împărțite pe sexe și înființarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități;
– Realizare goluri exterioare și umplere goluri pentru integrarea fațadelor în arhitectura locală analizată;
– Extinderea pe orizontală și verticală a clădirii existente pentru suplimentarea spațiilor de care este necesar pentru conformarea clădirii la funcțiunea dorită.
– Desfacerea planșeului inițial din grinzi lemn si executarea unui planșeu de beton peste parter și a unei scări interioare din beton care comunica de la nivelul subsolului până la nivelul mansardei;
– Realizarea unui planșeu parțial peste mansardă din grinzi de lemn ignifugat pe toate fețele lemnăriei;
– Realizarea unei șarpante din lemn ecarisat, ignifugat pe toate fețele lemnăriei;
– Realizarea unei învelitoare din țiglă ceramică tip „solzi”:
– Realizarea jgheaburilor și a burlanelor din tablă prevopsită;
– Înlocuirea tâmplăriei interioare cu tâmplărie din MDF;
– Înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din PVC înfoliat maro (imitație lemn).
– Realizare încăpere pentru centrala termică;
– Desfacere și refacere accese, inclusiv acces pentru persoanele cu dizabilități;
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News