Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum au acționat autoritățile din Alba Iulia după inundații. Voicu Paul: 47 litri/mp timp de 2 ore în zona municipiului

Publicat

Întregul sistem pentru situații de urgență, atât de la primărie cât și de la ISU, a fost activat și mobilizat la Alba Iulia, au anunțat reprezentanții Primăriei, după inundațiile de duminică dimineața.

”47 litri/mp timp de două ore în zona Alba Iulia, Oarda, Ciugud, Bărăbanț și Micești. Cu greu corectezi consecințele, oricine ai fi și în orice loc s-ar întâmpla asta. Iar un avertisment de cod portocaliu îți spune doar cât de neplăcută va fi situația, nu-ți dă soluția”, a scris, pe rețeua de socializare, Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar de la Alba Iulia.

Vezi FOTO VIDEO: Peste 100 de apeluri la 112, în Alba Iulia, în care au fost reclamate probleme cauzate de inundații. Zonele afectate

Acesta a precizat că pompieri din Alba Iulia, dar și din Aiud, Sebeș și Blaj susținuți de angajați și voluntari ai SVSU Alba Iulia și Teiuș, adică peste 60 de oameni și utilaje intervin la fiecare sesizare.

”Avem semnale că în Oarda apele pluviale din zona autostrăzii n-au fost preluate din cauza lipsei sistemului, prevăzut în proiect dar neexecutat încă.

Am solicitat intervenția rapidă la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a face o prioritate din asta”, a mai transmis Voicu Paul.

Vezi și FOTO-VIDEO: Străzi INUNDATE la Alba Iulia, după ploile din ultimele ore, în mai multe zone din oraș

Potrivit sursei citate, în afara orașului intervin inclusiv lucrătorii de la drumuri și poduri naționale și se acționează pe toate străzile inundate, în curți și locuințe, subsoluri de blocuri, dar și la agenți economici precum Kaufland sau IPEC.

”Am solicitat, către APA CTTA, deplasarea de utilaje suplimentare la Alba Iulia. Întreg sistemul de canalizare va fi verificat, în perioada imediat următoare, cu camere SSTV pentru a decolmata acolo unde e cazul”, a precizat Voicu Paul.

Albaiulienii pot semnala orice problemă la dispeceratul primăriei.

sursă foto: Facebook – Voicu Paul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ghib Andrei

    duminică, 19.07.2020 at 16:12

    In Romania și în Alba Iulia poate ploua 200l/metru patrat într-o ora, canalizarea trebuia proiectata sa colecteze 200l/metru patrat pe oră. Inginerii constructori și autoritățile beneficiare invoca costurile. Costurile cetățenilor sunt mai mari in timp pentru lipsa de responsabilitate a autorităților și constructorilor. Profesorii de la facultățile de construcții care invoca costul in locul eficienței sunt cu capu-n punga cu bani a autorităților. Dacă ești interesat de cost in locul eficienței unui sistem ești o lepra.
    Voicule, când bei toată apa de ploaie din curțile inundate?
    Solutia, o noua canalizare pluviala cu o capacitate de 200l/metru patrat/oră, de pe toata suprafața bazinului hidrografic al orașului.

  2. Simi

    duminică, 19.07.2020 at 19:22

    Ati uitat un 4 dupa 2, atata ploaie a fost in vreo 24 de ore nu in 2, si nici asta nu sunteti in stare sa trageti cu pompele, de ce?! Ca pompele is stricate. Deci mai Voicule, lasa mai… Orasu se duce dracului. O plecat Hava si se vede.

  3. Ioan

    duminică, 19.07.2020 at 20:29

    Așa se întâmpla când , de 30 de ani , eliberam autorizații de construire ca la balamuc și pe oriunde . Tot felul de blocuri și bloculețe … Și sistemul de canalizare tot de la Nea Nicu … ca dacă vrei sa faci canalizare noua tre sa dai bani , dacă dai autorizații ca innecatul , iei bani ca doar idioții plătesc impozite și tot felul de taxe le la inspecția in construcții . Sa fim sănătoși și sa ne rugam la Dumnezeu sa o lase mai ușor cu ploile . Ca autoritățile locale sunt vai de mama lor … ei fac exterioare la cetate 😂😂😂. Da la cetatea asta din care cad cărămizi și se rul podurile de lemn

  4. Pamfil

    luni, 20.07.2020 at 14:22

    Canalizarea e de pe vremea romanilor nu? Tot spoim orasul si „renovam” Cetatea la costuri exorbitante si calitate jenanta?

    Cine a construit mizeriile alea de blocuri in zona ACR?
    Cine da autorizatii de constructie in dorul lelii?
    De ce, tot mai des rasar blocuri in zonele cu case??? Cand sunt luati constructorii la intrebari de catre vecinii de la case li se spune sec ca au voie daca lasa o alee de jur imprejurul blocului.
    Cu ce au gresit oamenii de la case incat sa li se ia lumina zilei de catre un monstru de beton?
    Mai nou nici nu se mai fac receptiile blocurilor noi. Sau daca se fac, se fac pe furis, fie pe la vreo benzinarie fie printr-o maghernita de local cu staif.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax