Connect with us
Advertisement

Cugir

FOTO: Investiții de peste 13,8 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea a două școli din orașul Cugir

Publicat

Două școli din orașul Cugir urmează să fie reabilitate, modernizate și dotate, printr-o investiție de peste 13,8 milioane de lei. Este vorba despre două clădiri ale Școalii Gimnaziale „Iosif Pervain” și alte două clădiri ale Școlii Gimnaziale Singidava. 

Școala Gimnazială „Iosif Pervain”, Cugir

Primăria Cugir a lansat în 2 iunie, în SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain” – Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la școala gimnazială Iosif Pervain – Cugir.

Mai exact este vorba desre elaborarea unui proiect tehnic, verificarea proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor și execuția lucrărilor cu scopul reabilitării clădirilor respectiv, Clădire școală sitată pe strada 21 Decembrie 1989 la numărul 159 și C1 – Clădire școală sitată pe strada 21 Decembrie 1989 la numărul 25 ale școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” Cugir.

Valoarea totală estimată este de 5.373.025,25 de lei, fără TVA.

 

Școala Gimnazială Iosif Pervain are în componență două corpuri de clădire, ambele situate pe strada 21 Decembrie 1989, în jumătatea sudică a localității.

Clădirea aflată pe strada 21 Decembrie 1989 la numărul 159 a fost construită probabil la sfârșitul sec. 19 și a fost recompartimentată și etajată în anul 1970. A fost dată în folosință ca școală în anul 1980.

De asemenea, pe strada 21 Decembrie 1989, la numărul 25 sunt două corpuri de clădire, C1 – școala, obiectul proiectului de investiții, cu regim de înălțime Sp+P+E, construită în anul 1892 și corpul C2, cu regim de înălțime P, clădire administrativă, construită mai recent, dar degradată, actualmente nefolosită.

Proiectul vizează renovarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” din Cugir, respectiv aducerea celor două imobile ale scolii la o funcționalitate și la un nivel de finisare, conform exigențelor și cerințelor standardelor actuale de confort, igienă și funcționalitate ale instituțiilor publice de învățământ.

 

Obiectivul general îl reprezintă creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu pentru populația de vârstă școlară din orașul Cugir prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Școlii gimnaziale „Iosif Pervain”.

Se urmărește astfel asigurarea standardelor de siguranță și de calitate specifice unei instituții educaționale de înaltă calitate prin reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire, îmbunătățirea procesului educațional prin echiparea clădirilor cu mobilierul necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ și creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale prin realizarea de rampe cu rebord lateral (h=5cm) pentru oprire baston și roată scaun rulant.

Școala Gimnazială Singidava, Cugir

Primăria Cugir a lansat în 2 iunie, în SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare tehnică si executie lucrări pentru obiectivul de investiții „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”. Mai exact este vorba despre servicii de elaborare proiect tehnic de execuţie, documentaţii tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor, verificarea tehnică a proiectului, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor și execuția lucrărilor cu scopul reabilitării clădirii C1 – școală situată pe strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirii C1 – școală situată pe strada Gheorghe Asachi nr. 13A.

Valoarea totală estimată este de 8.514.623,26 de lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu pentru populatia de vârsta școlară din orașul Cugir prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Școlii gimnaziale „Singidava”.

Se urmărește astfel asigurarea standardelor de siguranță și de calitate specifice unei instituții educaționale de înaltă calitate prin reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire aparținătoare Școlii gimnaziale „Singidava”. De asemenea, proiectul vizează îmbunătățirea procesului educațional prin echiparea clădirilor cu mobilierul necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ și creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale prin realizarea de rampe cu rebord lateral (h=5cm) pentru oprire baston și roată scaun rulant.

Pe amplasamentul din strada Alexandru Sahia, nr. 16, există o singură constructie: C1 – școala. Investiția propusă vizează corpul C1 – școala, amenajări exterioare și refacerea împrejmuirii terenului. Clădirea școlii a fost construită în 1961, și este un proiect tip specific perioadei.

Pe amplasamentul din strada Gheorge Asachi nr. 13A există două corpuri de clădire C1 – școala și C2 – sala de sport. Investiția propusă vizează corpul C1 – școala, amenajări exterioare și refacerea împrejmuirii terenului. Clădirea școlii a fost construită în 1967 și este un proiect tip specific perioadei.

Problemele cele mai mari sunt date, pe de o parte, de instalații și finisaje deficitare și învechite și de acoperișul neîntreținut și deteriorat, iar pe de altă parte de instalații și compartimentări improvizate care nu respectă normele PSI. Prin proiect se dorește funcționarea instituției la standarde europene, respectând totodată normele și normativele locale în vigoare cu privire la siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, igiena și sănătatea oamenilor etc.

Prin proiect se urmărește:

  • Eficientizarea energetică a clădirii și asigurarea confortului termic
  • Realizarea instalațiilor termice și montarea unei centrale termice noi
  • Realizarea grupurilor sanitare pe sexe și a instalațiilor sanitare aferente
  • Refacerea finisajelor interioare
  • Refacerea finisajelor exterioare și refacerea aspectului exterior
  • Refacerea învelitorii
  • Adaptarea la cerințele normativului de siguranță în exploatare
  • Realizarea cerințelor din expertiza tehnică
  • Înlocuirea instalațiilor electrice necorespunzătoare
  • Înlocuirea mobilierului și dotarea școlii la standardele actuale
  • Înlocuirea porțiunii de împrejmuire aflată în stare avansată de degradare
  • Realizarea a cca. 3.500 mp spațiu pavat în curte ca și curte de recreație pentru elevi și alei adiacente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement