Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lucrările de reabilitare la Corpul „H” al Universității din Alba Iulia, finalizate în proporție de 75%. Investiţia de 8 milioane lei, finalizată anul viitor

Publicat

20151014_121006 Reprezentanții Universității din Alba Iulia, împreună cu prefectul județului Alba, preşedintele Centrului de Transfer Est-Vest al Steinbeis din Germania și alții au vizitat, miercuri, clădirea Corpului „H”, care va deveni sediu pentru Centrul de Învățământ și cercetare multidisciplinară. Potrivit rectorului Daniel Breaz, lucrările sunt finalizate în proporție de 70-75%, iar clădirea de 3.600 mp ar putea fi terminată în vara anului viitor, deși termenul din contract este până în 2018. Costurile finale vor fi de aproximativ 8 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de Transfer Tehnologic Steinbeis, inaugurat miercuri, și-ar putea desfășura activitatea într-un birou din noua clădire, odată cu finalizarea și dotarea acesteia.

Citește și FOTO: Centru de Transfer Tehnologic german, inaugurat la Universitatea din Alba Iulia. Oportunitate pentru studenţi, profesori şi cercetători

„Lucrarea este într-un stadiu de aproximativ 70 – 75% finalizată, după părerea mea, nu am discutat cu specialiștii dar așa cum se vede, stăm foarte bine, având în vedere faptul că proiectul este până în martie, 2018. Dacă toate lucrurile vor merge bine, vom avea finanțarea corespunzătoare, eu sper ca vara viitoare să fie finalizată această clădire”, a declarat rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Potrivit rectorului, costurile finale vor fi de aproximativ 8 milioane de lei, fără dotările necesare. Dintre acestea, partea universității va fi undeva în jur de 10%.

Totodată, Daniel Breaz a transmis că dotările necesare vor fi făcute după finalizare, pe fonduri europene sau cu ajutorul firmelor din zonă care și-au exprimat deja disponibilitatea pentru acest demers.

Clădirea se află pe Al. Sterca Şuluţiu (fosta stradă Romană), nr. 3, în apropierea sediului principal al Universităţii și are trei nivele a câte 1.200 mp, în total 3.600 mp. În anul 2004, obiectivul a fost preluat de la MApN cu drept de administrare.

Potrivit caietului de sarcini, vechea clădire va fi transformată în Centru de Învățământ și cercetare multidisciplinară, ce va cuprinde parter, etaj și mansardă și va găzdui 10 laboratoare de chimia mediului și controlul alimentelor, nanotehnologii, prelevare și pregătire probe + spații de depozitare și conservare a probelor martor, topografie și cadastru, ingineria mediului, fotointerpretare, realitate virtuală, măsurări energetice, comunicații, contabilitate aplicată, o sală de seminarii, o sală de studii și documentare, o sală de cursuri și conferințe și 2 săli de prezentări și demonstrații.

Curtea va fi amenajată cu spațiu verde și pavaj ecologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax