Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: Mici artişti de la Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş, premiaţi pentru lucrări prezentate într-o expoziţie de Paşte

Publicat

Copiii de la Centrul Educaţional şi Casa de tip Familial din cadrul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş au participat săptămâna aceasta la expoziţia-concurs intitulată „Învierea Domnului Iisus Hristos – bucuria primăverilor noastre”. Evenimentul a fost inclus într-un proiect iniţiat de Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş, în parteneriat cu Palatul Copiilor Alba Iulia. În concurs au fost înscrise 90 de lucrări la secţiunile desene, colaje şi felicitări.

„Proiectul educativ a fost gândit cu scopul de a le oferi copiilor ocnamureşeni – elevi ai  şcolilor gimnaziale din localitate şi a celor care beneficiază de programele derulate în cadrul serviciilor Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş – Aşezământul Social <Sfântul Mucenic Ciprian>: Casa de Tip Familial, Centrul Educaţional şi Centrul de Zi – posibilitatea de a exprima plastic, prin culoare şi talent, sentimentele trăite în pragul Sărbătorilor Pascale”, a spus Ciprian Ogra, coordonatorul Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş.

Dintre lucrările înscrise în concurs, juriul a  desemnat 21 de câştigători. Micii artişti au fost premiaţi cu diplome, materiale de lucru pentru activităţi plastice şi dulciuri. Lucrările câştigătoare vor fi expuse la Casa de Cultură „Ion Sângerean” Ocna Mureş.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de momentele artistice pregătite de copiii beneficiari ai Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian”, îndrumaţi de Adriana Ramona Ţiplea şi Ileana Crişan, de Ansamblul „Tradiţii Uiorene”, condus de Liana Stoica şi copiii Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş pregătiţi de cadre didactice.

Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia având în prezent trei module: centru educaţional pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, precum şi responsabilizarea comunităţii locale faţă de problemele acestor copii, centru care funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate şi o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement