Eveniment
FOTO: Secțiile de neurologie și ORL ale SJU Alba Iulia, mutate la mansarda policlinicii vechi. În ce stadiu sunt lucrările
Lucrările de mansardare a corpurilor de clădire C și D ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, unde se vor muta secțiile de neurologie, cu 68 de paturi și de ORL (OtoRinoLaringologie), cu 25 de paturi, vor fi finalizate în circa o lună, au transmis reprezentanții instituției medicale.
După terminarea lucrărilor propriu-zise, va începe dotarea și amenajarea spațiilor, cu echipamente medicale și pentru îndeplinirea condițiilor de tratare, consultație, internare etc, care va dura încă 3 luni.
Astfel, după această perioadă (de circa 4 luni), secțiile de neurologie și ORL, care în prezent funcționează la parter, vor fi mutate la mansardă.
Finanțare de peste 10 milioane de lei
Lucrarea a fost finanțată integral de către Consiliul Județean, în subordinea căruia se află spitalul, valoarea proiectului fiind de 10.664.056 lei (cu TVA).
Pe lângă necesitatea de crearea a unor spații adecvate secțiilor de neurologie și ORL (aflate la parter, unde funcționase policlinica), proiectul de mansardare se află în strânsă legătură cu un alt proiect, de modernizare, extindere și dotare a spațiului în care va fi relocată policlinica.
Practic, mansardarea este un prim pas pentru relocarea policlinicii de pe strada Mușețelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, în imobilul SJU Alba Iulia, unde funcționase în urmă cu circa 15 ani.
Lucrările pentru readucerea cabinetelor policlinicii la parterul spitalului, în vechea lor locație, vor începe imediat după mutarea celor două secții, la mansardă, (respectiv în vara anului 2021) și vor dura circa 1 an și jumătate (respectiv până în 2023).
Datele privind finalizarea lucrărilor sunt estimative și variază în funcție de mai mulți factori.
Funcționarea Policlinicii în imobilul spitalului este necesară atât pentru pacienți, cât și pentru personalul care contribuie la efectuarea actului medical, în primul rând pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să parcurgă drumul dintre cele locații.
Condițiile de confort și dotarea cu aparatură medicală performantă vor duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate de spital, respectiv la creșterea gradului de satisfacție a pacienților și totodată a adresabilității.
Se va asigura un spațiu optim din punct de vedere al circuitelor funcționale pentru desfășurarea activității de ambulatoriu, prin consolidarea planșeului construcției existente cu deschidere către Bulevardul Transilvaniei, realizarea a două extinderi pentru această clădire și lucrări de compartimentări și finisaje interioare.
Echipamente medicale și aparatură, prin fonduri REGIO
De asemenea, se va realiza achiziția a peste 590 de echipamente și aparatură medicală. Acest proiect este finanțat cu fonduri europene REGIO, gestionate de ADR Centru, fiind câștigat de Consiliul Județean Alba.
Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul ”Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este de 10.700.749,99 lei, dintre care 98% reprezintă finanțare europeană și 2% finanțare proprie, a Consiliului Județean Alba (lider de proiect). SJU Alba Iulia este partener și beneficiar al acestui proiect.
În cadrul Policlinicii, medicii SJU Alba Iulia efectuează consultații de specialitate și tratamente de ambulatoriu în următoarele specialități: alergologie și imunologie clinică, cardiologie, chirurgie, dermatovenerologie, diabet zaharat, nutriție si boli metabolice, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie și gerontologie, obstetrica-ginecologie, interne, laborator analize medicale, laborator explorări funcționale, medicina muncii, medicină sportivă, nefrologie, neurologie, O.R.L., oftalmologie, ortopedie-traumatologie, planificare familială, psihiatrie, psihologie, reumatologie și urologie.
Sursă: Biroul de presă al SJU Alba Iulia
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News