Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO-VIDEO Fântâna arteziană din Parcul Unirii din Alba Iulia a fost pusă în funcțiune, după finalizarea lucrărilor de reparații


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFTazcsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

Fântâna arteziană aflată în Parcul Unirii din Alba Iulia a fost pusă în funcțiune, după finalizarea lucrărilor de reparații care au vizat lipirea plăcilor de marmură desprinse de pe exteriorul cuvei, repararea fisurilor apărute în interiorul cuvei și tratarea acesteia cu vopsea epoxidică. 

Fântâna este construită din inox, marmură şi sticlă de Murano, inaugurată în 2007, a reprezentat un proiect costisitor pentru administraţia locală. Pentru realizarea acestei investitii au fost alocați de către Guvern, în 2003, 10 miliarde lei vechi, iar pentru montarea ei, Consiliul Local Alba Iulia a prevăzut în bugetul nu mai putin de 13,6 miliarde lei vechi. În total, costurile au fost estinate, la acea dată, la 23,6 miliarde lei vechi.

Potrivit reprezentanților administrației locale, din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț, plăcile de marmură cu care este placată cuva fântânii arteziene s-au desprins, iar astfel a fost necesară lipirea acestora. De asemenea, în interiorul cuvei au apărut fisuri care pot duce la apariția infiltrațiilor de apă din aceasta spre camera tehnică.

Astfel, au fost necesare lucrări de reabilitare care au inclus:

  • lipirea plăcilor desprinse de pe exteriorul cuvei fântânii arteziene (curățare plăci desprinse recuperate, pregătire suprafață cuvă înaintea lipirii, lipirea cu adeziv pentru marmură, de exterior – 70 mp)
  • tratarea cu vopsea epoxidică a părții interioare a cuvei fântânii arteziene (curățare interior cuvă din beton – 900 mp, sigilare fisuri apărute în cuva din beton cu adeziv epoxidic – 210 mp, amorsarea suprafețelor în vederea aplicării vopselei epoxidice – 900 mp, aplicarea în două straturi a vopselei epoxidice – 900 mp)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.08.2020 at 22:01

    Asa ma, ca vine iarna si voi tot reparatii lucrati. Dar cea din fata Bancii Transilvania ce are, de doi ani e secata ? Dar cea din Fata Hotelului Transilvania si cea din spatele bisericii din Cetate ? Aveti ca salariati o groaza de instalatori bine platiti care toata ziua se plimba prin oras a creanga.Cred ca nici ei nu stiu care le este obiectul de activitate intr-o luna, nu intr-o zi.
    Dar vreti sa fiti realesi, nerusinatilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate