Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Prima zi la Dilema Veche: Dezbatere despre problemele omului modern, recitaluri și concerte. PROGRAMUL de sâmbătă


Publicat

dilema veche, plesuPrima zi a Festivalului „Dilema Veche”, aflat la cea de-a patra ediție, a debutat vineri, la Alba Iulia, cu o dezbatere despre problemele omului modern, susținută de scriitorii Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici și Andrei Pleșu pe esplanada Catedralei Romano-Catolice, în fața a peste 300 de persoane.

Albaiulienii și turiștii prezenți în Cetatea Alba Carolina au gustat, înainte de întâlnirea cu cei trei mari intelectuali, din entuziasmul specific muzicii noi, de calitate, dar cu tehnica de şcoală veche, alături de Emy Drăgoi și o trupă de acordeoniști.

Seara a continuat cu un recital susținut în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia de trei muzicieni tineri, Alexandra Bobeico (vioară), Christian Naș (violă) și Răzvan Popovici (violă).

Evenimentele s-au mutat mai apoi în Piața Cetății, unde Mircea Vintilă & Brambura și Nicu Alifantis & Ansamblul Jidvei au fost pentru o seară ”ceilalți”, oferind o combinație de cântece și proiecții video cu imagini de arhivă respectiv un amestec extraordinar de sonorități tradiționale și moderne.

IMG_5044La ediția „Dilema Veche” din 2014, o fanfară scoțiană anunța publicul că începe festivalul. Anul acesta, spațiul Cetății Alba Carolina a fost „invadat” de Emy Drăgoi, care a deschis ceremoniile cu entuziasmul specific muzicii noi, de calitate, dar cu tehnica de şcoală veche. Însoţit de band-ul lui, muzicianul se va plimba, în fiecare zi a evenimentului, pe aleile cetăţii şi va anunţa, la acordeon, că sfârşitul de săptămână din Alba Iulia este destinat manifestărilor culturale şi, în special, dilematicilor. Acordeonul vesteşte, ca odinioară, voia bună.

În fiecare zi de festival, Emy Drăgoi va susține câte un spectacol diferit, dar la fel de antrenant: tango, vals, musette, polca, java, manouche, în fine, tot ce-ncape în repertoriile de jazz franceze, italiene, spaniole sau româneşti. Intens, copleşitor, dar sensibil, spiritual şi încărcat de tradiţie. Pianul cu bretele al muzicianului rămâne, şi la Festivalul Dilema veche, acelaşi dulce pansament pentru sufletul nenorocit, dar şi acelaşi straşnic energizant pentru buna dispoziţie.

IMG_5060Începând cu ora 18.00, conferința inaugurală a festivalului a adus laolaltă trei mari intelectuali: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici și Andrei Pleșu, întâlnirea moderată de jurnalistul Luca Niculescu. Cei trei scriitori au dezbătut problemele omului modern, despre ce e mai rezonabil și ce nu în lumea de azi și despre dereglările noastre de toate zilele, pornind de la o vorbă a lui Pascal: „Cele mai nerezonabile lucruri din lume devin cele mai rezonabile din pricina dereglării oamenilor”.

Discuțiile au fost începute de către Gabriel Liiceanu, care a susținut că dereglarea oamenilor e o dereglare de gândire a creierului. ”Abia în Atena, în secolele IV-V, acolo a apărut un personaj care și-a dat seama că dispozitivul numit creier cu funcția gândire nu este reglat. A fi reglat înseamnă să distingă binele de rău, adevărul de fals. Socrate a fost primul care și-a pus problema reglării. El constata că oamenii din jurul lui aveau opinii complet diferite, și nu puteau niciunul să ajungă la un adevăr”, a spus Liiceanu.

Mai apoi, Andrei Pleșu a susținut că rațiunea e dereglată de la început, spunând celor prezenți, în stilul său umoristic: „Caut un medic care să nu îmi dea o dietă raţională, ci una rezonabilă”.

Horia-Roman Patapievici a completat că mintea are nevoie de un reglaj, iar reglajul poate fi făcut printr-o teorie. ”Istoria filozofiei poate fi o secveță de procedee de reglare a minții. Culturile sau civilizațiile în sens larg sunt mecanisme de reglare a minții și se obțin astfel tipuri de gândire fertile. Eu cred că ceea ce numim capitalism este un admirabil mecanism de reglare a unei anumite minți, mintea economică, care încearcă să deducă valoarea bunurilor schimbate între indivizii suverani, independenți sau proprietari. În mod miraculos se produce un reglaj pentru valoarea oricărui bun care intră în acest circuit”, a transmis Patapievici.

La conferința inaugurală a festivalului, susținută pe esplanada Catedralei Romano-Catolice au asistat peste 300 de persoane, care au gustat discuțiile uneori cu tente umoristice ale celor trei scriitori, în special ale lui Andrei Pleșu, chiar dacă Horia-Roman Patapievici tratează banalul științific. Printre cei prezenți s-au numărat și primarul municipului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleșa, președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel, vicepreședinții Florin Roman și Alin Cucui, senatorul Alexandru Pereș și alte oficialități locale.

IMG_5117Catedrala Romano-Catolică a fost, începând cu ora 20.00, gazda unui recital susținut de trei muzicieni tineri, Alexandra Bobeico (vioară), Christian Naș (violă) și Răzvan Popovici (violă).

Cei trei au încântat publicul prezent în acordurile pieselor Wolfgang Amadeus Mozart – Duet pentru vioară și violă în si bemol major, KV 424; György Ligeti – Baladă și Joc pentru două viole; Béla Bartók – Duete pentru două viole; Antonin Dvorak – Terzetto pentru două viori și violă în do major, op. 74.

Recitalul a fost organizat în parteneriat cu Sonoro Conac.

IMG_5141Albaiulienii și turiștii aflați în Piața Cetăți, începând cu ora 21.00, au putut vedea un spectacol unicat, „Povesci din Bucuresci spuse doamnei Alba Carolina”, o combinație de cântece și proiecții video cu imagini de arhivă, susținut de Mircea Vintilă & Brambura. Capitala București a ajuns astfel în Cealaltă Capitală, Alba Iulia.

De la ora 22.00, Nicu Alifantis & Ansamblul Jidvei, împreună cu violonistul Mihai Neniță au oferit celor prezenți în Piața Cetății, un amestec extraordinar de sonorități tradiționale și moderne, o colaborare  inedită între un cantautor mereu tînăr și un ansamblu folcloric care grupează cei mai buni instrumentiști și interpreți.

Prima zi a festivalului se va încheia cu o reprezentație specială, un concert tridimensional Emy Drăgoi, Proiect 3D (Trei generații de Drăgoi), unde muzicianul reuneşte trei generaţii de artişti care ţin acordeonul la piept şi muzica la picioare. Câtă istorie şi câtă modernitate pot încăpea într-un singur burduf de acordeon se poate afla în prima zi a festivalului, pe 21 august, începând cu ora 00.30, în curtea interioară a Palatului Principilor. Concertul îi pune acordeon lângă acordeon pe Bică Drăgoi (61 de ani), Emy (39 de ani) şi Emilian (16 ani). Cu alte cuvinte, generaţia autentică a muzicii tradiţionale româneşti, îmbinarea dintre clasic, jazz şi tango, alături de prospeţimea modernă a valsului şi a cafe-urilor internaţionale, acompaniate de muzică electronică şi hiturile anilor 80.

PROGRAMUL Festivalului „Dilema Veche” 2015:

SÂMBĂTĂ, 22 august

Ora 11.00 Ateliere pentru copii – cu Adina Popescu și Alexandru Ciubotariu (în paralel: benzi desenate, scriere/lectură, carte rară). În fiecare an, copiii învață să deseneze și să scrie povești. Să fie creativi. Și dilematici – căci niciodată nu e prea devreme pentru dileme. Locaţie: Strada Muzeului

Ora 11.00 Minitârg de carte. Pe tot parcursul festivalului veţi găsi standuri de carte, unde se vor organiza diverse evenimente (lansări, discuţii, tombole).

Ora 12.00 Ceremonialul schimbului de gardă – Traseul celor trei fortificaţii. Nu e doar o atracție turistică. E o reînviere a unei pagini de istorie. Ceremonialul schimbului de gardă aduce în prezent fastul de altădată al Cetății Alba Carolina.

Ora 14.30 Acordeoane în Cetate – Emy Drăgoi – Itinerant

Ora 15.00 Expoziție Dan Stanciu. Este graficianul Dilemei de mulți ani. Pentru prima dată, “invențiile” sale grafice, realizate de-a lungul timpului pentru Dilema veche și Dilemateca, ies din paginile de revistă și ajung în fața publicului într-o expoziție unică. Locaţie: Piața Cetății

Ora 16.00 Cafeneaua cu dileme (Poarta III). Lecturi la cafenea: Adriana Bittel, Cătălin Mihuleac, Cristian Teodorescu, Daniel Vighi. Patru dintre cei mai buni prozatori de astăzi citesc din cărțile lor noi. Lecturile publice au devenit o tradiție la Festivalul Dilema veche. Locaţie: Cafe Carolina

Ora 17.00 Dezbatere: Europa și “ceilalți” –Angela Filote, șefa Reprezentanței CE în România; Piotr Pogorzelski, corespondent Radio Polonia la Kiev, autorul cărții Borș ucrainean; Andrea Pipino (jurnalist, Internazionale), Iulia Badea-Guéritée (jurnalistă, Courrier International), Carl Henrik Fredriksson (președinte Eurozine, rețeaua revistelor culturale europene), Wojciech Przybylski (redactor-șef Eurozine), Luca Niculescu (RFI România)..

Din 1993, Dilema a cultivat confruntarea de opinii și dialogul. Împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, explorăm, în această dezbatere, relația dintre Uniunea Europeană și “marginile” Locaţie: Esplanada din faţa Catedralei Romano-Catolice

Ora 19.00 Metanie Ție, Părinte! Recital Constantin Chiriac. A absolvit UATC la Bucuresti, în 1980. Din 2006, este doctor în teatru cu teza “Poezia ca spectacol”, susținută la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu și la Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureș. În anul 2008, i se acordă titlul de doctor honoris causa la Leeds Metropolitan University.

Este director general al Teatrului Național “Radu Stanca” Sibiu, din anul 2000. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susținând recitaluri în peste 50 de țări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat, se numară Moromeții (regia Stere Gulea) și Croaziera (regia Mircea Daneliuc). Locaţie: Catedrala Romano-Catolică

Ora 20.00 Film documentar: „Rețeaua”. Este cel mai recent film al lui Claudiu Mitcu, bazat pe o investigație jurnalistică a lui Vlad Mixich, și urmăreşte drumul clandestin al medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria şi Ungaria pînă la pacienţii din România. Prezintă modul în care, atunci cînd e vorba de un sistem de sănătate neputincios, o astfel de reţea alternativă funcţionează și salvează vieți. Invitat: Claudiu Mitcu. Locaţie: Muzeul Principia

Ora 20.30 Itinerant Emy Drăgoi – Acordeoane în Cetate. Locație: Pietonala Mihai Viteazul

Ora 21.00 Ucenicul Vrăjitor – Radu Gheorghe și Orchestra Simfonică București. „O revistă se face cu bună dispoziție”, spunea Andrei Pleșu în redacție, la începuturile Dilemei. Un festival se face tot așa. Cine a văzut spectacolul Ucenicul vrăjitor îl va revedea cu plăcere. Cine nu l-a văzut are ocazia să-l descopere. Locaţie: Piața Cetății

Ora 23.00 Mihai Neniță Free Experience. Este o călătorie muzicală la propriu (într-un fel) și la figurat (în alt fel). Traseele sale muzicale sunt rezultatul incursiunilor geografice și stilistice, un amestec de ritmuri, nuanțe, parfumuri și exprimă, mai presus de toate, bucuria de a exista și de a povesti pe patru corzi fericirea de a fi împreună cu cei  pe care îi iubești și îi respecți. O „echipă” pe măsura sa vă așteaptă la Palatul Principilor într-un voiaj de la clasic la rock, de la rock la jazz, de la jazz la rădăcinile folclorului românesc. Locaţie: Palatul PrincipilorȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Șeful DSU, Raed Arafat: 22 de orașe mari din România au rata de incidență peste 3 la mia de locuitori

Publicat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat marți seara, la Digi24, că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori.

El a subliniat că o creștere a numărului de îmbolnăviri duce la creșterea cifrei de pacienți în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.

În acest moment avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori, a anunțat Raed Arafat. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență.

În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie, a spus Raed Arafat. El a precizat că 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.

Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Sursa: Digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Accident rutier în parcarea Kaufland din Alba Iulia: Un automobil a intrat într-un stâlp de iluminat

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți seara, în jurul orei 20.40, la intrarea în parcarea magazinului Kaufland din Alba Iulia. 

Potrivit IPJ Alba, în urma unei tamponări între două mașini, unul dintre cele două automobile a lovit stâlpul de iluminat aflat la intrarea în parcarea supermarketului.

Reprezentanții IPJ Alba au mai declarat că nu s-au înregistrat victime.

știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Două noi baze sportive, cu nocturnă, la Colegiul HCC din Alba Iulia și în cartierul Micești. Licitațiile, lansate în SEAP

Publicat

Două baze sportive moderne vor fi construite în municipiul Alba Iulia, prin investiții ale CNI de peste 6,9 milioane de lei. Prima dintre ele va fi amenajată pentru Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei, tenis și o clădire pentru vestiare.

Cea de-a doua bază sportivă va fi construită în cartierul Micești și va include un teren de fotbal cu gazon sintetic, un teren multifuncțional, o tribună cu o capacitate de 500 de locuri și o clădire pentru vestiare. Ambele baze sportive vor beneficia de instalații de iluminat nocturn.

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat marți, 19 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) două licitații pentru proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru: Construcții de baze sportive proiect tip 2 – V1 încălzire pe gaze -„Construire bază sportivă TIP 2 – B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 11” respectiv proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții Construcții de baze sportive proiect tip 1 – V2, încălzire cu gaz: “Construire bază sportivă TIP 1, cartier Micești, strada Stadionului nr. 9”.

Valoarea totală estimată a bazei sportive de la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” este de 1.286.022,24 de lei, fără TVA, iar cea din cartierul Micești este de 5.616.403,81 de lei, fără TVA.

Baza sportivă, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 11

Baza sportivă va cuprinde:

 • Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,
 • Clădire pentru vestiare,
 • Alei pietonale,
 • Spații verzi.

Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis

Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 26 x 44 m si cele ale suprafeței utile de joc 20 x 40 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2 m.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori.

Va exista o instalație pentru iluminat nocturn.

Suprafata de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stalpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,5 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textile cu înălțimea de 6 m pe laturile scurte.

Accesul sportivilor se va face prin două porți metalice dinspre clădirea pentru vestiare.

 

Dotări și echipamente exterioare:

 • Bănci pentru rezerve
 • Fileu de tenis cu stâlpi mobili
 • Fileu de volei cu stâlpi mobili
 • Panouri de baschet mobile complet echipate
 • Porți pentru handbal
 • Protecție căptușeală de burete la stâlpii nocturnei.

Clădirea pentru vestiare va fi parter și va avea dimensiunile 7,05 x 21,8 m, cu înălțimea la atic de 3,85 m. Suprafața construită a clădirii va fi de 153,69 mp, cea desfășurată va fi de 153,69 mp.

Vor exista un acces principal și două secundare pentru sportivi pe latura către terenul de fotbal; va exista un acces secundar pe latura opusă către camera tehnică. Din holul de acces se va face distribuția către spațiile clădirii.

Baza sportivă, cartierul Micești

Baza sportivă va cuprinde:

 • Teren pentru fotbal,
 • Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,
 • Clădire pentru vestiare,
 • Cabină de poartă,
 • Parcare,
 • Alei pietonale,
 • Spații verzi.

Teren pentru fotbal

Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeței utile de evolutie 75,5 x 117 m și cele ale suprafeței utile de joc 68 x 105 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 3 m pe laturile lungi și 6 m pe laturile scurte.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice din 2018 al Federației Române de Fotbal. Terenul poate fi marcat și pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafețele vor fi 40 x 60 m.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast și piatră compactate. Suprafața de joc va avea pante de 0,5% către laturile lungi; drenarea apelor pluviale va fi asigurată prin stratul suport.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 14 scaune pentru rezerve și antrenori. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii.

Tabela de marcaj și cel putin 5 catarge pentru drapele se vor amplasa pe latura scurtă opusă clădirii pentru vestiare. Va exista o instalație pentru iluminat nocturn.

Suprafața de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stâlpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,50 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textilă cu înălțimea de 6,00 m pe laturile scurte.

Accesul sportivilor se va face printr-o poartă metalică dinspre clădirea pentru vestiare; accesul spectatorilor se va face printr-o poartă metalică dinspre parcare.

Dotări și echipamente exterioare:

 • Gradene tribune pentru 500 de spectatori
 • Porți de fotbal
 • Tabelă de marcaj
 • Catarge pentru drapele
 • Bănci pentru rezerve
 • Protecție căptușeală de burete la stâlpii nocturnei
 • Plasă de compartimentare a terenului cu gazon în două terenuri mici de antrenament de fotbal.
 • Targă medicală

Terenul multifuncțional

Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 25 x 44 m și cele ale suprafeței utile de joc 40 x 20 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2 m.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori. Va exista o instalație pentru iluminat nocturn.

Suprafata de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stâlpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,50 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textilă cu înălțimea de 6 m pe laturile scurte.

Accesul sportivilor se va face printr-o poartă metalică dinspre clădirea pentru vestiare.

Dotări și echipamente exterioare:

 • Bănci pentru rezerve
 • Fileu de tenis cu stâlpi mobili
 • Fileu de volei cu stâlpi mobili
 • Panouri de baschet mobile complet echipate
 • Porți de handbal
 • Protecție căptușeală de burete la stâlpii nocturnei

Clădirea pentru vestiare va fi parter + 1 etaj parțial și va avea dimensiunile 10,8 x 36,3 m, cu înălțimea la atic de 7,05 m. Suprafața construită a clădirii va fi de 395,88 mp, cea desfășurată va fi de 520,96 mp.

Va exista un acces principal și 2 secundare pentru sportivi pe latura către terenul de fotbal; vor exista 3 accese secundare pe latura opusă către grupurile sanitare pentru spectatori și camera tehnică. Din holul de acces va exista holul de distribuție al clădirii; accesul la etaj se va face pe o scară interioară.

La intrarea în baza sportivă se va amplasa o cabină de poartă din poliester armat cu fibra de sticlă, cu dimensiunile 2,7 x 2,7 m.

Accesul auto se face prin coborarea bordurii trotuarului pietonal amenajat denivelat față de partea carosabilă a străzii/drumului. Structura rutieră va fi de același tip cu cea a străzii/drumului. Lățimea accesului va fi de 8 m pentru intrarea/ieșirea autovehiculelor cu raze interioare de 6 m.

Va exista o parcare pentru 55 de autoturisme – din care 4 pentru persoane cu dizabilități locomotorii și pentru 2 autocare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Stație de dezinfecție cu ultraviolete, amplasată la intrarea principală de la Alba Mall din Alba Iulia

Publicat

Centrul Comercial Alba Mall continuă să investească sume importante pentru siguranța celor care îi trec pragul, mai ales în această perioadă în care numărul infectărilor cu noul coronavirus este unul îngrijorător. 

Mai exact, începând de marți, 20 octombrie 2020, la intrarea principală a Alba Mall, a fost amplasată o stație de dezinfecție cu ultraviolete, care permite decontaminarea împotriva agenților biologici, inclusiv a virusului COVID-19.

Aparatul este certificat cu privire la toate normele de conformitate pentru utilizarea eficientă și în siguranță. Instrucțiunile de utilizare sunt afișate în apropierea stației iar lămuriri suplimentare, dacă este cazul, se pot primi de la personalul Centrului Comercial.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate