Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul a înființat o structură de control pentru traficul rutier. Poate verifica orice autovehicul care circulă pe drumurile publice

Publicat

Guvernul României a hotărât că atribuţiile de control ale Autorităţii Rutiere Române (ARR), ale Registrului Auto Român (RAR) şi ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) vor fi preluate de o nouă instituţie, specializată în control: Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Noua instituţie este înfiinţată ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), conform OG nr. 26/2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 625, din 2 septembrie 2011.
Potrivit actului normativ, ISCTR are în structura sa organizatorică 8 inspectorate teritoriale, fără personalitate juridică, conduse de câte un inspector şef, în timp ce conducerea ISCTR este asigurată de către un consiliu format din 5 persoane, al cărui preşedinte este inspectorul de stat şef.
Personalul ISCTR, alcătuit din inspectori şi alte categorii de salariaţi va fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată, iar încadrarea inspectorilor se face prin concurs, în raport cu pregătirea profesională şi cu aptitudinile candidaţilor.
Vor fi corelate şi interconectate bazele de date ale celor trei instituţii, ARR, RAROM, CNADNR,  iar controalele vor putea fi programate să acopere întreaga reţea de drumuri publice.
ISCTR va controla: condiţiile de efectuare a transporturilor rutiere, a activităţilor conexe transportului rutier şi a activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, condiţiile de siguranţă a transporturilor rutiere şi de protecţie a mediului, starea tehnică a vehiculelor rutiere, masele şi/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate, tariful de utilizare şi tariful de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
Inspectorii ISCTR vor avea dreptul ca, la efectuarea controlului în trafic, să imobilizeze vehiculul rutier în condiţii de siguranţă şi securitate ale transportului şi, dacă este cazul, să procedeze la ridicarea plăcuţelor de înmatriculare până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea efectuării transportului, să suspende dreptul de utilizare a vehiculului prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, să reţină următoarele documente: licenţa de transport, copia conformă a acesteia, certificatul de transport în cont propriu, copia conformă a acestuia, licenţa de traseu, autorizaţia specială de transport, autorizaţia de transport internaţional sau documentul de  transport persoane prin servicii ocazionale, precum şi orice alte documente în legătură cu desfăşurarea activităţii de transport rutier sau a activitaţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere ale ARR şi RAR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Anghel Dan

    luni, 05.12.2011 at 10:29

    si uite asa a mai trecut un an…………………..

  2. Anghel Dan

    luni, 05.12.2011 at 10:30

    si va mai trece unul si noi vom ramane la fel …sau mai rau

  3. oarga cristian

    joi, 08.12.2011 at 19:04

    Poate ne spune cineva de unde sunt bani pentru înfiinţarea unei noi instituţii bugetare, parcă este criză şi se îngheaţă salariile şi pensiile din care sa tăiat 25%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax