Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HOROSCOP APRILIE 2022: Luna nouă își pune amprenta pe toate zodiile. Astrologul Maria Sârbu, previziuni pentru toți nativii

Publicat

foto: pexels.com

De 1, și nu e o păcăleală, avem Lună nouă în Berbec. Pentru unele zodii 1 Aprilie este o zi norocoasă, pentru altele poate fi o zi oarecare. Și pentru altă parte a zodiacului poate fi o zi neplăcută. Cele mai impactate semne zodiacale în acest 1 Aprilie vor fi Fecioarele și Scorpionii.

Iar între cele două am putea spune că Fecioara este mai afectată de Luna nouă. Și mai ales acei nativi născuți în acest semn sau cu ascendentul Fecioară, care nu au deschidere sufletească, emoțională sau după caz, care nu sunt cu deschidere spirituală.

Vezi și HOROSCOP 2022: Previziunile anului, pentru fiecare zodie în parte. Ce spun astrele despre relații, sănătate, profesie și bani

Ziua lui Venus, Vineri și Berbecul în vibrațiile lui cele mai deosebite, energia lui Marte, împreună pe teritoriul fiecărei zodii vor aduce unele schimbări pentru toți. Inclusiv vindecări miraculoase, reușite în dragoste sau mari eșecuri ale trecutului în buclă spre a fi vindecate! Berbecul este unul dintre cei care dețin energiile punctelor cardinale și pilonii forței.

El va ridica vibrația fiecărei zodii și în timp ce pe unii îi va scoate din probleme pe alții îi va activa un pic cam tare. Puterea individuală va fi accentuată în următoarele zile atât la nivel micro cât și la nivel macro. Atât ca indivizi cât și ca societate avem de vindecat o traumă, una privind focul, forța, puterea sau lipsa ei. Este momentul personalității, determinării și focusului.

Vezi și HOROSCOP 11-17 Aprilie. Cum va fi săptămâna pentru fiecare zodie: Un pas înainte, unul înapoi!

Este vremea noului și prospețimii, pe care, fiecare avem nevoie să le redescoperim; în noi și în exteriorul nostru. Pentru a celebra luna nouă putem face cadouri la copii, putem cumpăra un bun pentru casă sau putem face fotografii sau tablouri de familie.

Horoscop luna aprilie 2022: Berbec

Un foc haotic îți cere să te echilibrezi și să îți găsești drumul vindecării prin acest echilibru personal. Să poți ieși din dezorganizare, să îți menții focusul și să te validezi. Toate acestea sunt despre tine și rănile tale cele mai profunde, răni care sunt deja marcate pe karma ta și pe care le reînnoiești în buclă până ce vei conștientiza și le vei vindeca. Cum? Prin validare și foc ordonat.

Esența ființei tale este una minunată, dar când ești în dezordine tu și focul tău, toate se pot strica, arde sau distruge, doar pentru că nu ai știut cum să îți depășești această limită și ești încă în haos. Profită de Luna nouă și fă un pas mare de la haos la zen interior.

Horoscop luna aprilie 2022: Taur

Pentru tine această Lună nouă aduce o energie de regenerare interioară prin focus sau prin probleme de sănătate. Trebuie să te ocupi de tine la nivel profund. Trebuie să parcurgi drumul de la superficialitate la esență și să rescrii cu multă determinare programele în care ai stat confortabil dar nu și pozitiv. Acele programe care te-au ținut și pe tine în bucla unei traume de sacrificiu și a lipsei de stimă de sine în adevărata ta ființă.

Cum poți face acest lucru? Prin NLP sau prin autosugestie pe termen mediu sau lung sau prin coerența de care știi să dai dovadă atât de des. Revelațiile acestei zile îți poate zdruncina puțin pilonii personali, dar dacă vei fi deschis la ieșirea din confort, atunci vei avea mari satisfacții și vindecări miraculoase.

Horoscop luna aprilie 2022: Gemeni

Uneori viața te dezgustă, alteori ai senzația că multe sunt prea grele și acum trăiești una dintre cele mai dure perioade, sau dintre cele mai înșelătoare. Luna nouă este o bună prietenă pentru tine și te va ajuta să ieși din situații care te jenează. De asemenea ai și tu probabil bucla ta în care repeți aceeași traumă, de lipsă de curaj creativ sau lipsă de prieteni adevărați. Oricare ar fi limitările pe care le simți în aceste zile va trebui să înveți să simplifici unele lucruri care te vor ajuta să avansezi rapid și cu adevărat.

Horoscop luna aprilie 2022: Rac

O Lună nouă nouă de lecții de personalitate care îți vor aduce aminte de menirea ta. Mai sensibil sau mai puternic, de acum trebuie să te lași încălzit de energia determinării pe care trebuie să o treci prin filtrele tale emoționale. Trebuie să știi ce vrei să faci cu ceea ce simți și mai ales cum vei face pentru a vindeca rănile sufletului. Acele răni care nu au legătură cu prezentul ci doar sunt retrăite la prezent. Ai și tu o traumă, iar ea va fi chiar mentorul tău cel mai bun la acest moment.

Vei înceta să mai fugi de problemele care te țineau pasiv și vei reuși să îți depășești limitele spre un nivel mai înalt al senzitivității tale. Pentru că dacă este ceva ce nu îți dă pace și nu te lasă să îți schimbi stilul de viață, serviciul, imaginea sau abordarea, dacă este ceva ce îți aduce trădarea sau neputința, atunci vei înțelege cu ocazia acestei luni noi că ai nevoie să te respecți și să crezi în tine așa cum vrei să fii respectat la rândul tău.

Horoscop luna aprilie 2022: Leu

O perioadă grea pentru noblețea și dorințele tale. Nu este nici o perioadă de minimizare sau de modestie, dar nici una care să te înalțe în reușite sau în idealuri. Este vremea în care îți schimbi modelul de acțiune și obiectivele. Pentru că energia ta nu are vibrația la care ești obișnuit să funcționezi și pentru că din exterior nu te încarci. Ai la moment un minus de energie vitală sau o stare de limitare pe care o trăiești periodic.

Ceea ce luna nouă vrea să îți arate este nevoia ta de a învăța să îți dozezi energia sau să îți reutilizezi energiile prin alte metode decât cele convenționale. Mai precis trebuie să te pregătești să găsești resurse noi în forul tău interior. Cum prin a-ți aminti de entuziasm și de puterea pe care el ți-o oferă. Încrederea în viitor și entuziasmul reușitei, mai devreme sau mai târziu!

Horoscop luna aprilie 2022: Fecioară

Un foc dinamic dar haotic îți răscolește și ție personalitatea și te pune la lecții. Ai probabil cele mai intense trăiri și experiențe la acest moment. Și este necesar să te aduni de pe unde te-ai împrăștiat, să te reconectezi cu tine și mai ales cu ființa ta la nivel de esență. Ai nevoie de noi perspective spirituale și de pași pe o altă energie. Această energie este mereu acolo, ca un izvor mereu existent, anume în esența ființei tale.

Pentru a cunoaște drumul spre ea trebuie să ieși din gânduri și din mentalul acela încăpățânat în căutările lui, pentru a da acces intuiției, cunoașterii universale și spiritualității să îți arate calea. De multă determinare vei avea și tu nevoie. Dar toate acestea trebuie să le faci pentru a vindeca o traumă de pe generații din spate pe neam. O traumă care a împiedicat evoluția spirituală a alor tăi.

Horoscop luna aprilie 2022: Balanță

De câțiva ani încoace spuneam că am intrat într-o nouă eră în care toate vor avea o altă ordine și alți stimuli, alți receptori etc. Pentru tine este o transformare de le exterior. Iar luna nouă, mereu, în Berbec, îți aduce alianțe noi. Dar și schimbări majore în relația ta de cuplu. Tu ai nevoie să înveți cum să te încălzești la foc, fără a te consuma. Fie el focul haotic sub formă de certuri în cuplu sau sub formă de nereușite, impulsivitate, agresivitate. Ai în vedere modele și arhetipuri noi care trebuie abordate în relațiile tale și în dragoste.

Te-ai pus mereu pe o postură pasivă sau ai făcut pe plac altora, sau dimpotrivă te-ai respins și pe tine și pe ceilalți. Acum traumele acumulate în cuplu nu te lasă să mergi mai departe fără să le sesizezi sau să le vindeci. Ești provocat  și încolțit pentru a reacționa. Nu trebuie să fugi ci trebuie să colaborezi. Nu trebuie să respingi ci trebuie să  vezi de ce ai această experiență și ce ai de schimbat în tine. Vântul de toamnă își lasă din puteri în fața focului de primăvară, fie că învață prin revelație, fie prin suferință sau prin singurătate inutilă.

Horoscop luna aprilie 2022: Scorpion

O lună nouă care te pune la treabă. Uneori ești revendicativ sau ”maniac” sau cine știe câte îndoieli te țin pe loc în starea de penumbră care te caracterizează. Dar nici tu nu ai scăpat de traume și de bucle pe care le repeți. Nu încă. Ideea acestui moment nu este să o iei de la zero și nici să distrugi totul pentru că nu mai știi ce să faci.

Ideea este să repari ceea ce este stricat. Așa că acceptarea poate fi primul pas. Iar apoi va fi foarte frumos și adevărat când vei simți satisfacțiile unui lucru reparat cu mâinile, curajul și mintea ta. Ai avut de multe ori furiile și epuizarea care te-au descărcat de energii. Iar la moment ești în anul în care înveți din toate greșelile ultimilor 10-20 ani. Dacă încă nu ai învățat să repari, iată este prezentul tău care ți-o cere. În plus, vei vindeca multe în tine și vei repara la ființa toate, foarte multe bucăți pe care le-ai rupt cu fiecare trauma a trecutului.

Horoscop luna aprilie 2022: Săgetător

Trăim cu toții arhetipuri în mod constant, repetitiv și cu multe drame, de fiecare dată aceleași. Iar în plus de ele tu ai darul exagerării. Acum este departe de a fi momentul să exagerezi. Prea mult foc într-o personalitate poate face pagube! Pentru o parte dintre nativi va fi setea de a demonstra carte îi agită până la panică poate. Pentru alții este o energie care îi face să riște totul.

Depinde cât de mare este drama personală și moștenirile din familie la nivel de apreciere, laude sau recunoaștere a meritelor. Ai prieteni care umplu golul oarecum, însă trauma nu o poți vindeca decât tu. Dacă ai trăit abuzuri din partea unor persoane nesofisticate sau dacă ai arhetipul grăbitului fără motiv sau dacă ești prea agitat sau dacă te lupți de 2 ani cu niște situații care te epuizează, atunci luna nouă te va pune un moment în stand-by și îți va cere să înveți să fii zen. Pare că e vremea să înveți yoga sau să dezvolți o pasiune creativă care te calmează din agitația ta și te vindecă de traume.

Horoscop luna aprilie 2022: Capricorn

Luna nouă vine cu lecții de personalitate și pentru tine. Tu cel care dorești respectul și recunoașterea, iată este momentul să le oferi la rândul tău. Un arhetip ciclic trăiești și tu la aceste momente. Te-ai complicat prea mult sau ai trăit o lungă perioadă de criză astfel că ești mult prea agitat, la propriu: tensiunea sau migrenele pot fi semne clare în acest sens. De aceea, îți recomand să lași totul deoparte pentru a te dedica familiei, căminului tău. Orice muncă, orice lauri, orice rezolvări nu îți vor vindeca ceea ce cari în spate ca traume ale inimii. Mai ales că sunt foarte probabil pe neam, în spate de la străbunii tăi, pe repeat.

Știm că ești foarte priceput în a te juca de-a victima și agresorul când vine vorba de butoanele tale prea sensibile. Dar cum spuneam la început, respectul pretins este acum de arătat! Nu doar lucrurile în care tu crezi sau pentru care tu lupți au sens și nu doar valorile tale merită! Fii deschis către această încălzire afectivă, chiar dacă te simți prea vulnerabil. Mai bine să vindeci, decât să te simți mereu bolnav!

Horoscop luna aprilie 2022: Vărsător

Pentru tine predispozițiile sunt adesea promovări de depășit și special luna nouă este momentul care îți place destul de mult. Sau este pe vibrația ta. Îți plac lucrurile unice și experiențele în viteză. Îți place să ai libertatea de a face focus pe ceea ce te face să vibrezi. Este drept că nu ai trăi așa zi de zi, însă această lună nouă îți deschide drumuri noi spre descoperiri și dezvoltare. Ai o mare sete de cunoaștere și ești extrem de dinamic.

Un bust major de energie care ți se potrivește ca mănușa. Ești temerar, ești unic, ești cum vrei tu. Doar atenție că ceea ce trebuie să cauți și dinamica mecanismelor tale ce sens are de urmărit, nu este experiența în arhetip și nici aventurarea. Ci este vindecarea unor depresii sau înțelegerea unor probleme de concentrare sau de comunicare, expresie, gândire.

Horoscop luna aprilie 2022: Pești

Și receptorii tăi  sunt încinși de la luna nouă. Parcă vrei să intri într-o horă sau o bătută sau un dans inițiatic, la propriu sau la figurat. Este hora luxului, a banilor, a averii. Ești foarte determinat și cu atât mai mult focusat să aduci toate lucrurile frumoase după atâtea sacrificii. Pentru că dacă ne referim la tipare ai și unul de vindecat sau limite de depășit.

O introspecție adevărată te poate ajuta să găsești calea către luxul dorit. Ideea este să lași sentimentul de prețuire să te invadeze și să îți pună celulele în mișcare, altfel poate fi doar un foc de paie sau o horă împiedicată pe note false. Iar dacă focul poate încălzi apa, atunci cei cu probleme de sănătate pot dobândi vindecări miraculoase.

Astrologul Maria Sârbu realizează în HOROSCOPUL Săptămânal la Alba24  pentru fiecare zodie în parte și prezintă cele mai complete previziuni pe contul său de Youtube.

sursa foto: pixabay.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

22 mai: Ziua internațională a biodiversității biologice. România are cele mai multe regiuni biogeografice din UE

Publicat

La data de  22 mai, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Biodiversității, zi proclamată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Scopul acestei zile este de a creşte gradul de înţelegere şi conştientizare a problemelor legate de biodiversitate.

Ziua internaţională a diversităţii biologice este stabilită prin Rezoluţia 55/201, din 20 decembrie 2000, a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Această zi reprezintă adoptarea textului Convenției privind diversitatea biologică din anul 1992 din cadrul conferinței ce a avut loc  în Nairobi.

Printre principalele obiective pe care le urmărește convenția se numără conservarea biodiversității și utilizarea sustenabilă a resurselor planetei.

România a semnat acest document încă din 5 iunie 1992.

România este țara cu cele mai multe regiuni biogeografice din Europa

Poziționarea geografică a României, la întâlnirea Munților Carpați cu Dunărea și Marea Neagră, determină diversitatea, bogăția și unicitatea țării noastre pe plan European.

România cuprinde 5 regiuni biogeografice din totalul de 11 existente în Uniunea Europeană, având cel mai mare număr de astfel de regiuni din UE.

Acestea sunt: pontică, stepică, alpină, continentală și panonică.

Biodiversitatea reprezintă întreaga varietate a vieții pe Pământ, de la cele mai mici microorganisme, până la cele mai evoluate plante și animale.

În aceeași măsură, înseamnă diversitatea biologică a ecosistemelor, a genelor și a tuturor speciilor de pe planetă.

Când diversitatea biologică are o problemă, omenirea are o problemă.

Resursele de diversitate biologică sunt pilonii pe care construim civilizaţii.

Peştii furnizează 20 la sută din proteinele animale pentru aproximativ 3 miliarde de oameni. Peste 80% din dieta umană este asigurată de plante.

Un procent de până la 80% dintre oamenii care trăiesc în zonele rurale din ţările în curs de dezvoltare folosesc medicamente tradiţionale din plante pentru asistenţa medicală de bază, indică şi site-ul www.un.org.

Dar pierderea biodiversităţii ameninţă tot, inclusiv sănătatea noastră.

S-a dovedit că pierderea biodiversităţii ar putea duce la extinderea zoonozelor – boli transmise de la animale la oameni – în timp ce, pe de altă parte, dacă păstrăm biodiversitatea intactă, aceasta ne oferă instrumente excelente pentru a lupta împotriva pandemiilor precum cele provocate de coronavirusuri.

sursa: Agerpres, romaniasalbatica.ro, sursa foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare privind oferte false de vacanțe. Ce date trebuie să conțină pachetele de servicii turistice

Publicat

Se apropie sezonul concediilor și autoritățile atrag atenția asupra ofertelor false de vacanțe. Sunt cazuri în care escrocii clonează site-uri turistice oficiale.

Escrocii încearcă să atragă atenția oamenilor prin prețurile extrem de mici, care par oferte de nerefuzat. De cele mai multe ori, o parte din taxe nici nu sunt menționate. Călătorul ajunge la aeroport și la cazare și vede că trebuie să plătească mai mult.

„Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial”, spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, potrivit digi24.ro

Pentru a nu fi înșelați pe internet, românii sunt sfătuiți să își aleagă cu atenție site-urile pe care le folosesc atunci când caută oferte pentru vacanță. De asemenea, să solicite toate informațiile legate de destinație. Asta pentru că escrocii online clonează site-uri turistice oficiale.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor reamintește care sunt detaliile dintr-o ofertă reală de vacanță.

ANPC: Sfaturi la achiziția unui pachet de servicii turistice

Consumatorii trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație, cazare, transport, serviciile de masă, precum și de modalitățile de plată.

Informarea turiștilor cu date privind ofertă turistică, în vederea încheierii contractului:

Agenția de turism are obligația să furnizeze turiștilor, în scris, în vederea încheierii contractului, informații referitoare la:

 • localitatea de destinație
 • rută de parcurs
 • mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate, caracteristicile și categoria acestuia/acestora
 • tipul unităților de cazare, adresele și categoriile de clasificare a acestora
 • serviciile de masă oferite și categoria de clasificare a unităților de alimentație
 • durata programului, cu indicarea datei sosirii și a plecării;
 • informații generale privind regimul pașapoartelor și al vizelor, precum și al asigurărilor de sănătate necesare pentru călătorie și sejur
 • cuantumul avansului, dacă este cazul, precum și termenul pentru achitarea restului de plată;
 • numărul minim de persoane necesar pentru realizarea programului și termenul limită pentru informarea turistului, în caz de anulare a călătoriei turistice
 • posibilități de încheiere a unor asigurări facultative pentru asistență în caz de boală, accidente și altele asemenea;
 • durata pentru care operează ofertă turistică.

Informarea turiștilor cu date de ordin general privind regimul pașapoartelor și al vizelor și formalitățile de sănătate, necesare pentru călătorie și ședere

Organizatorul și/sau detailistul trebuie să comunice turistului, în scris sau prin orice altă formă corespunzătoare, înaintea încheierii contractului, informațiile de ordin general privind regimul pașapoartelor și al vizelor și formalitățile de sănătate necesare pentru călătorie și ședere.

Furnizarea în scris turiștilor a informațiilor privind călătoria, înainte de data plecării

Organizatorul și/sau detailistul trebuie să furnizeze în scris turistului, într-un termen stabilit prin contract, înainte de data plecării, următoarele informații:

 • orarele, locurile escalelor și legăturile, precum și, după caz, locul ce urmează să fie ocupat de turist în fiecare dintre mijloacele de transport incluse în contract;
 • denumirea, sediul/adresă, numărul de telefon și de fax ale reprezentanței locale a organizatorului și/sau a detailistului ori, în lipsa acesteia, cele ale autorităților locale care pot ajuta turistul, în caz de nevoie. În cazul în care aceste reprezentanțe sau autorități locale nu există, turistul trebuie să dispună de un număr de apel de urgență sau de orice altă informație care să îi permită contactarea organizatorului și/sau a detailistului;
 • pentru călătoriile și șederile minorilor, informații care să permită stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul șederii copilului
 • posibilitatea semnării unui contract de asigurare facultativă, care să acopere taxele de transfer al turistului sau a unui contract de asistentă, care să acopere taxele de repatriere, în caz de accidentare sau de boală.

ANPC: Furnizarea bonului de comandă turiștilor și conținutul acestuia

Agenția de turism tour operatoare sau detailistă este obligată să furnizeze turistului un bon de comandă numai în cazul solicitării unor pachete de servicii turistice care nu fac parte din oferta agenției de turism: contractul ia naștere în momentul în care turistul primește confirmarea scrisă a rezervării, ce se transmite de către organizatorul sau detailistul călătoriei turistice, care acționează în numele organizatorului, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data semnării bonului de comandă.

În cazul în care conținutul bonului de comandă diferă de conținutul confirmării călătoriei turistice sau dacă această confirmare nu s-a făcut în termenul de 60 de zile calendaristice de la data semnării bonului de comandă, turistul poate considera că voiajul nu a fost rezervat și are dreptul la rambursarea imediată a tuturor sumelor deja plătite.

Bonul de comandă cuprinde următoarele elemente:

 • destinația/destinațiile călătoriei turistice, durată și datele de sosire și de plecare
 • mijlocul/mijloacele de transport și categoria acestuia/acestora
 • tipul și categoria structurilor de primire
 • serviciile de masă (pensiune completă/demipensiune/mic dejun)
 • programul turistic solicitat
 • numărul de persoane pentru care se comandă pachetul de servicii turistice, numărul de copii, vârstă și actele de identificare a acestora;
 • alte solicitări speciale.

ANPC: Contractul, înmânarea unui exemplar turistului și respectarea clauzelor contractuale

Contractul cuprinde cel puțin următoarele clauze:

 • destinația/destinațiile călătoriei turistice și, în cazul perioadelor de sejur, durată și datele de sosire și de plecare;
 • mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate, caracteristicile și categoriile de clasificare a acestuia/acestora, datele, orele și locurile de plecare/sosire, la ducere și la întoarcere;
 • în cazul în care pachetul de servicii turistice include și cazarea, adresă și categoria de clasificare ale structurilor de primire turistice, în conformitate cu reglementările țărilor de primire;
 • serviciile de masă furnizate: pensiune completă, demipensiune, mic dejun;
 • dacă realizarea pachetului de servicii turistice necesită un număr minim de persoane, data limită de informare a turistului privind anularea călătoriei turistice comandate
 • rută
 • vizitele, excursiile sau alte servicii care sunt incluse în prețul total convenit al pachetului de servicii turistice
 • denumirea și sediul/adresă agenției/agențiilor de turism organizatoare și, după caz, ale agenției de turism detailiste și ale societății de asigurări
 • prețul pachetului de servicii, cu indicarea cazurilor în care acesta poate fi modificat și tarifele pentru anumite servicii: taxe de aterizare, îmbarcare/debarcare în porturi și pe aeroporturi, taxe de turist, dacă acestea nu sunt incluse în prețul pachetului de servicii turistice
 • termenele și modalitatea de plată
 • solicitările speciale ale turistului făcute cunoscute agenției de turism organizatoare sau celei detailiste în momentul efectuării comenzii și acceptate de cele două părți
 • termenele în care turistul trebuie să transmită o eventuală reclamație pentru neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a contractului de călătorie turistică
 • condițiile de modificare și de reziliere a contractului
 • obligațiile agenției/agențiilor de turism în cazul anulării călătoriei, al înlocuirii sau al neasigurarii unor servicii
 • posibilitatea de transfer al contractului de către turist unei terțe persoane și modul de realizare a acestuia
 • eventualele modificări pe care agenția de turism le poate aduce serviciilor cumpărate
 • răspunderea agenției și despăgubirea turistului în cazul nerespectării clauzelor contractuale
 • agenția de turism are obligația să înmâneze turistului un exemplar din contract, în toate cazurile

Contractul poate fi prezentat și sub formă unui catalog, pliant sau alt înscris, dacă turistul este informat despre aceasta și dacă documentul conține informațiile prevăzute mai sus.

ANPC: asigurarea turiștilor în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism

Agențiile de turism au obligația să încheie polițe de asigurare cu societăți de asigurare agreate de Ministerul Turismului. În contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice încheiat între agențiile de turism și turiști, indiferent de modul de prezentare a acestuia (catalog, pliant sau alt înscris) este obligatoriu să se consemneze faptul că turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agenției de turism, precum și condițiile și termenele în care turistul poate solicita plată despăgubirilor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO Autostrada Sibiu-Pitești: stadiul lucrărilor pe lotul 1, între Sibiu și Boița, a ajuns la aproape 70%

Publicat

Stadiul lucrărilor pe autostrada Sibiu-Pitești, primul tronson, între Sibiu și Boița, a ajuns la aproape 70%, anunță Compania de drumuri. Pe acest lot se lucrează de doi ani.

”Lucrările pe șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești, lot 1 Sibiu – Boița, continuă într-un ritm susținut. În prezent, se înregistrează un progres fizic de 68,10%”, potrivit CNAIR.

Comparativ, în februarie, stadiul fizic al lucrărilor pe secțiunea 1, în lungime de 13,17 km, era de 61,65%.

Pentru lotul 1 Sibiu – Boița, contractul a fost semnat cu PORR în 14 aprilie 2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție.

Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29 mai 2019, iar cel pentru lucrări în 30 martie 2020.

Sunt șanse ca acest lot să fie dat în circulație la finalul anului. Acest tronson ar scuti șoferii de aglomerația de pe zona Tălmaciu-Veștem.

sursă foto: Facebook – CNAIR

sursă video: Youtube – Radu Ignat

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câte ZILE LIBERE vor avea românii de Rusalii 2022. Ce sărbători religioase mai sunt în luna iunie. Minivacanțele anului

Publicat

Următoarea minivacanță pentru români va fi de Rusalii 2022, sărbătorite în acest an în 12 iunie. Potrivit legislaiei în vigoare, se acordă zi liberă și în a doua zi de Rusalii.

Prin urmare, cel puțin bugetarii vor avea minivacanță de trei zile la mijlocul lunii iunie – sâmbătă, 11 iunie, duminică, 12 iunie și luni, 13 iunie.

Sărbătoarea de Rusalii

Sărbătoarea de Rusalii este cea mai veche sărbătoare creștină împreună cu cea a Paștilor, fiind prăznuită încă de pe vremea Apostolilor, ca o încreștinare a sărbătorii iudaice corespunzătoare acestei zile. Despre Rusalii amintesc și Sf. Apostol Pavel și Sf. Luca. De Rusalii românii beneficiază de două zile libere legale.

Rusaliile (din latina vulgară – în napolitană se folosește „Pasca rusata” (Paștele trandafirilor) iar în aromână „Arusaľi” ), cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh / Sfântului Spirit reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști.

Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica mare, este sărbătoarea anuală a pogorării Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli. Ea cade totdeauna la 10 zile după Înălţare sau la 50 de zile dupa Paşti, când a avut loc evenimentul sărbătorit şi când evreii îşi serbau şi ei praznicul.

Rusalii provine din latinescul “rosalia”, care semnifică sărbătoarea trandafirilor, dar reprezintă în acelaşi timp şi fetele împăratului Rusalim, despre care se spune că aveau puteri magice şi seduceau oamenii.

De ce Rusaliile sunt sărbătorite în două zile

Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica Rusaliilor este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.

Rusaliile reprezintă, totodată, sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, pentru că, în aceeaşi zi, în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism aproximativ 3.000 de oameni, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu.

Potrivit mărturiilor apostolilor, Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, i-ar fi umplut de darurile sale pe aceştia.

Pentru început, apostolii au căpătat puterea de a vorbi în limbi străine, necunoscute de ei până atunci.

Spre mirarea multor oameni aflaţi în Ierusalim, cei 12 au început să facă învăţătura Mântuitorului în diferite limbi, deşi aceşti ucenici erau cunoscuţi de mulţi dintre cei prezenţi ca fiind evrei simpli, în niciun caz preocupaţi de învăţarea limbilor străine.

Apoi, apostolii au ieşit în toată lumea, săvârşind minuni, întorcând pe păgâni de la închinarea idolilor şi aducând la credinţă de la oameni simpli la împăraţi.

Începutul a avut loc chiar în acea zi a Pogorârii Duhului Sfânt, când, în urma predicii apostolului Petru, 3.000 de „suflete” au crezut în Hristos, alcătuind prima comunitate creştină.

Alte sărbători din luna iunie

Până atunci, mai este o sărbătoare legală care pică la mijlocul săptămânii. Este vorba despre 1 Iunie, Ziua Copilului, care va fi într-o zi de miercuri în acest an.

Vezi AICI: CALENDAR Ortodox 2022: TOATE sărbătorile religioase importante din noul an, trecute în Calendarul Bisericesc

În ceea ce privește sărbătorile religioase, fără a fi și zile libere, în 2 iunie va fi Înălțarea Domnului. Din 20 iunie începe postul Sfinților Petru și Pavel, în 24 iunie este Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, iar în 29 iunie Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Vezi și Sfinţii Constantin şi Elena: MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, colegi, cunoscuţi sau familie

Sărbătorile legale până la finalul anului:

 • 1 iunie 2022 (Ziua Copilului) – miercuri
 • 12 și 13 iunie 2022 (Rusaliile) – duminică și luni, ca în fiecare an
 • 15 august 2022 (Adormirea Maicii Domnului) – luni – minivacanță de 3 zile
 • 30 noiembrie 2022 (Sfântul Andrei) – miercuri
 • 1 decembrie 2022 (Ziua Națională) – joi – posibilitate de 5 zile libere cu punte de o zi liberă (vinerea), dacă aprobă Guvernul
 • 25 și 26 decembrie 2022 (Crăciunul) – duminică și luni – minivacanță de 3 zile

Vezi și Cum se poate lua ZI LIBERĂ pentru autorecenzare la Recensământ. Ce trebuie să facă angajații

Conform legislaţiei în domeniul muncii, persoanele care aparţin altor culte religioase legale decât cele creştine beneficiază de două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax