Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hotelurile şi pensiunile Alba au cazat ceva mai mulţi turişti, în 2010

Publicat

foto: Rareş Tileagă, www.turismalba.ro

Pornind de la cetăţile şi castelele istorice şi terminând cu monumentele naturale din Apuseni şi de pe Valea Sebeşului, judeţul Alba este înzestrat cu atracţii turistice. Probabil acesta este şi motivul pentru care prezentăm interes pentru turişti, chiar şi în vremuri de criză economico-socială, când concediile se fac mai mult muncind şi mai puţin vizitând ţara. Cei mai bucuroşi de vizita turiştilor sunt hotelierii, care au înregistrat o uşoară creştere a numărului de clienţi, faţă de 2009.

Peste 34.700 de turişti au ajuns pe meleagurile judeţului nostru. Majoritatea dintre aceştia au preferat să se cazeze la hotel, pentru a beneficia de servicii complete, chiar dacă pentru acest lucru vizitatorii au mai tăiat din zilele de vacanţă, ca să se încadreze în bugetul destinat distracţiei.

De asemenea, printre preferinţele turiştilor s-au numărat şi pensiunile agroturistice şi pensiunile turistice urbane, unde au putut gusta o mâncare tradiţională.

De cealaltă parte, mai puţin fericiţi sunt proprietarii de moteluri, care nu au depăşit pragul de 500 de turişti, în primele nouă luni ale acestui an, adică jumătate faţă de 2009.

O creştere semnificativă a prezenţei turiştilor în judeţul Alba s-a înregistrat în luna septembrie, când s-au înregistrat 4.757 turişti, însemnând cu 35,7% mai mult faţă de septembrie anul trecut.

Aceste cifre nu au însă o relevanţă prea mare în ceea ce priveste impactul economic asupra judeţului, atât doar că le mai dă o gură mică de aer oamenilor de afaceri din domeniul turismului. Autorităţile locale şi judeţene au misiunea ca, pe viitor, să îmbunătăţească serviciile turistice, oferind  oamenilor motive de şedere îndelungată în capitala de judeţ, Alba Iulia. Asta înseamnă mai multe obiective turistice de vizitat, infrastructură rutieră mai bună, mai multe evenimente culturale, restaurante mai selecte şi o viaţă de noapte mai intensă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax