Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În Portul Constanța este depozitat de 10 ori mai mult azotat de amoniu decât exista în Beirut, la momentul exploziei

Publicat

În prezent, în evidențele Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța există 5 operatori care efectuează operațiuni de încărcare/descărcare și depozitare temporară a azotatului de amoniu, a transmis Costel Stanca, într-un comunicat de presă.

Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu sunt depozitate în total Portul Constanța, a anunțat joi dimineață și Administrația Porturilor Maritime, care a atras atenția că toți operatorii care manipulează substanțe periculoase trebuie să aibă un plan de securitate aprobat de ISU.

Cantitatea este de aproape zece ori mai mare decât cea depozitată în portul din Beirut, de circa 2750 de tone de azotat, care au explodat pe 5 august.

”Astăzi, 13 august 2020, sunt stocate 25.952 tone azotat de amoniu în portul Constanța, astfel:

4.908 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Schenker (Constanța Sud), urmând sa plece în următoarele 2 săptămâni în tranzit în Ungaria;

17.521 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Chimpex (în zona de nord a portului Constanța);

3.523 tone de azotat de amoniu sunt depozitate la Midia Internațional (în zona Midia a portului Constanța).

De la începutul anului până în prezent, s-au operat în portul Constanța 87.292 tone azotat de amoniu la navele maritime și fluviale, o cantitate normală și medie în raport cu cantitățile operate în ultimii 5 ani. Toți operatorii ce au operat acest tip de marfă îndeplinesc condițiile de siguranță impuse, conform ISU.

Ultima navă cu azotat de amoniu a fost operată în data de 17 iulie 2020.

CN APM are proceduri de monitorizare și control a operațiunilor cu mărfuri periculoase, precum și personal instruit care efectuează inspecții în terminale, asigurându-se astfel de respectarea tuturor normelor în vigoare” se arată în comunicatul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța.

La baza exploziei de la Beirut au stat peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Foto: Portul Constanta Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax