Eveniment
Încă un pas spre construcția spitalului regional pentru copii, de la Cluj-Napoca. Documentația trebuie finalizată luna aceasta
Încă un pas spre construcția noului spital pediatric regional de la Cluj. O firmă spaniolă de specialitate a câștigat contractul de proiectare al viitorului spital monobloc pentru copii, care se va construi aproape de Cluj-Napoca. Consiliul Județean Cluj estimează investiția la 150 milioane de euro.
Arhitecții de la PLANHO Consultores S.L.P., Professional Limited Company și 4B Consultanță Arhitectură S.R.L. se află în faza eleborării Planului Urbanistic Zonal, care va fi aprobat de către Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.
Alături de PUZ, compania spaniolă trebuie să predea în decembrie și Studiul de Fezabilitate, astfel încât din prima parte a anului 2022 să fie scoasă la licitație executarea lucrării.
Valoarea contractului de proiectare se ridică la 30.520.320 lei fără TVA.
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a stabilit terenul pe care va fi construit viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca, unitate medicală ce va deservi pacienţi din toată regiunea.
Investiţia urmează să fie finalizată în doi ani de la semnarea contractului de execuţie.
Este vorba despre un teren de 7 hectare în zona Borhanci, cu acces la cele două centuri ocolitoare ale municipiului Cluj-Napoca şi pus la dispoziție de primărie.
Noul spital va prelua toate cele 14 structuri, respectiv 11 secții şi două compartimente, Unitatea de Primiri Urgențe și stația de dializă ale actualului Spital de Copii, structuri care funcționează în prezent în locații diferite din municipiul Cluj-Napoca, cu o distanță medie între acestea de circa 4 km.
Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea un profil regional.
Spitalul va avea cinci etaje și peste 500 de paturi disponibile: 510 paturi de spitalizare continuă, 65 de paturi de însoțitor și 50 de paturi de spitalizare de zi.
Cel mai mare spital de copii din afara Bucureștiului
În total vor fi 12 secții, asistate inclusiv de un heliport.
S-a estimat că vor munci aici 1.288 de angajați.
Construcția va avea o amprentă la sol cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri. Costurile investiției urmează a fi suportate integral din bugetul Consiliului Județean, prin bugetare multianuală.
În momentul de față, Spitalul Județean de Copii Cluj-Napoca deservește, practic, întreaga regiune a Transilvaniei, circa 60% din numărul total al pacienților provenind din județele limitrofe.
Sursă: Cluj24.ro
Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News