Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU la o cabană plină de oameni, în comuna Horea. Pagube de 15.000 de lei

Publicat

foc

Un incendiu s-a produs duminică spre luni noaptea, la o cabană din satul Baba, comuna Horea. Pentru stingerea flăcărilor, pompierii din Câmpeni au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD. 

Duminică noapte, în jurul orei 1.30, un incendiu s-a produs la o cabană din satul Baba, comuna Horea.

În interiorul locației se aflau 15 persoane care s-au autoevacuat când a izbucnit incendiul.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii din Câmpeni cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni a intervenit duminică noaptea, pe strada Principală din localitatea Baba, comuna Horea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui M.B.A.

Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Horea.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească confecționată din lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafață de 12 mp, acoperișul casei de locuit confecționat din tablă pe o suprafață de circa 12 mp, izolația casei de locuit pe aproximativ 15 mp, instalația electrică, circa 400 kg de cereale și un porc.

S-au autoevacuat nouă persoane care se aflau în casă în momentul izbucnirii incendiului și s-au evacuat trei porci. În urma intervenţiei, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;

instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax