Eveniment
Kronospan solicită acordul APM Alba pentru modernizarea liniei de uscare așchii, pentru reducerea emisiilor de pulberi la coș
Kronospan Sebeș solicită Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba emiterea acordului de mediu pentru modernizarea liniei de uscare așchii din cadrul Secției PAL. Investiția de aproximativ 5,5 milioane de euro va duce la reducerea emisiilor de pulberi la coș cu circa 20%, reducerea cheltuielilor cu întreținerea și creșterea productivității liniei PAL.
Reamintim faptul că la finalul lunii ianuarie 2020, un senzor defect la uscătorul de așchii a generat un incident pe platforma Kronospan. Defecțiunea a făcut ca un număr mai mare de așchii să intre în arzător, ceea ce a generat un fum negru și gros, vizibil de la mare distanță.
Vezi și UPDATE FOTO-VIDEO: PANICĂ la Sebeș din cauza unui FUM GROS și NEGRU emanat de o instalație de pe platforma Kronospan
Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare linie uscare așchii, propus a fi amplasat în municipiul Sebeș”, titular SC Kronospan Sebeș SA.
Potrivit memoriului de prezentare, proiectul propus vizează etapa de uscare a așchiilor din cadrul Secției PAL, unde se dorește modernizarea liniei de uscare aschii. Investiția propusă constă în montarea unui ciclon de decantare a cenușii, care va fi amplasat între camera arzătorului și schimbătorul de caldură și de adăugarea unor elemente corespunzătoare fluxului de aer, în schimbătorul de căldură.
„Astfel cea mai mare parte din cenușa rezultată în urma arderii va fi decantată în ciclon și evacuată, astfel încât se va reduce în fluxul de aer cald conținutul în pulberi, cu efecte pozitive atât asupra duratei de viață a schimbătorului de căldură cât și asupra emisiilor de pulberi la coș. Astfel, va fi prelungită durata de funcționare a schimbătorului de căldură, vor fi eliminate cheltuieli suplimentare, va fi redus timpul de oprire datorat întreținerii și va crește astfel productivitatea uscătorului. (…) În urma montării ciclonului se estimează o reducere a emisiilor de pulberi la coșul uscătorului de aproximativ 20%. Gradul de reducere a emisiilor de pulberi la coș va fi stabilit cu exactitate după montarea ciclonului pe fluxul tehnologic al uscătorului și puerea în funcțiune a acestuia”, se precizează în documentul citat.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News