Connect with us
Advertisement

Actualitate

Luciu de buze. Istoria apariției (P)

Publicat

Printre femeile moderne, probabil că nu există nici una care să nu folosească luciu de buze.

Produsul este unul foarte popular și solicitat. Totuși, fiecare femeie își dorește să fie plăcută și să fie în centrul atenției.

Iar buzele sunt o armă puternică care poate seduce și cuceri inimile bărbaților.

Se știe de mult că buzele voluminoase, ușor umede, par mai atractive. De aceea s-a inventat luciul de buze … 

Istoria apariției luciului de buze ne duce înapoi în Evul Mediu. Prima mențiune documentară a venit din Franța. Regina Maria de Medici a dezvoltat produsul ​​în laboratorul său chimic. Era compus în acel moment din uleiuri, ceară de albine și coloranți din plante. Dar această invenție nu a devenit imediat populară. Apariția unei femei și comportamentul ei erau sub dictaturile stricte ale regulilor și moralei inerente societății de atunci. Prin urmare, luciul de buze a fost adoptat de cei care trăiau după reguli diferite – femeile cu o virtute ușoară. O demonstrație sinceră a sexualității, ignorând limitele existente de decență din acele vremuri, nu și-ar putea permite decât astfel de femei. Doamnele nobile considerau acest remediu vulgar și prea provocator. Dar timpul nu stă pe loc. Împreună cu dobândirea constantă a drepturilor și libertăților, comportamentul femeilor a devenit din ce în ce mai relaxat. Conștientizarea propriei sexualități a stimulat femeile să folosească noi mijloace și metode. Luciul de buze a fost adăugat puternicului arsenal al industriei de frumusețe. Astăzi, fiecare din noi își poate procura un luciu de buze chiar de acasă accesând https://makeup.ro/categorys/23442/

În 1930, Maximillian Factorovich, fondatorul Max Factor, a lansat propria sa versiune de luciu de buze. La acea vreme, marca Max Factor era deja cunoscută și specializată în producția de produse cosmetice decorative pentru industria filmului. Tehnologii fabricii au fost însărcinați cu crearea unui luciu de buze cu o strălucire atât de intensă, care să fie vizibilă chiar și în alb și negru. Probabil că popularitatea primelor vedete de film din acea vreme a determinat utilizarea masivă a luciului de buze în întreaga lume. Deja în 1932, luciul a intrat pe piața de masă și a câștigat imediat o popularitate incredibilă. Acest lucru nu este surprinzător. În 1973, a apărut primul luciu de buze în sticluțe. Luciurile erau în două dimensiuni – mici și mari. Cele mici erau compacte și se potriveau cu ușurință într-un buzunar, iar cele mari erau pe un lanț pentru a purta sticla în jurul gâtului. Acesta este modul în care femeile le-au spus bărbaților ce gust și aromă trebuie să se aștepte pe buzele ei atunci când se sărută.

Câteva decenii, luciul de buze a fost îmbunătățit continuu. În 1973, aromele și agenții aromatizanți au început să fie adăugați la luciu. Ultimul pas în dezvoltarea luciului de buze a fost utilizarea ingredientelor naturale. Conservanții periculoși au fost eliminați. Astăzi luciurile de buze nu numai că înfrumusețează buzele domnișoarelor, dar au și grijă de ele, ceea ce este foarte important, deoarece buzele suferă adesea de uscăciune și exfoliere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement