Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai mulți studenți din Alba Iulia au tradus în engleză zeci de poezii ale unor autori locali. Stagiu de practică la blibliotecă

Publicat

Mai mulți studenți ai Universității din Alba Iulia, de la specializarea traducere au făcut un stagiu de practică la bliblioteca județeană. 

Aceștia au tradus din română în engleză mai multe poezii care aparțin unor poeți din Alba și Hunedoara. 

Este vorba despre mai mulți studenți de la specializarea Română-Engleză, anul I, sub îndrumarea lectorului universitar doctor Natalia Muntean, care au tradus în limba engleză zeci de poezii aparținând unor scriitori din Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba Hunedoara.

Astfel, dincolo de exercițiul deloc facil de a găsi corespondența potrivită între cele două limbi pentru ideile, gândurile și sentimentele transmise în versuri de autori, tinerii au avut ocazia să-i cunoască mai bine pe poeții: Ana Ardeleanu, Mariana Pândaru-Bârgău, Sonia Elvireanu, Mircea Stâncel, Ion Mărginean, Nicolae Crepcia și Aurel Pantea, au transmis reprezentanții Bibliotecii ”Lucian Blaga”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax