Actualitate
Ministerul Agriculturii vrea ca până în 2020 să existe sisteme de irigaţii pentru două milioane de hectare
Unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii este să crească randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate, susţine ministrul Petre Daea.
Declaraţia a fost făcută de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o întâlnire cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla.
În 2016, suprafaţa de teren agricol irigat a fost de 200.000 de hectare, iar anul acesta, prin acordarea gratuită a apei, s-a ajuns la 600.000 de hectare de teren agricol irigat.
”În cadrul vizitei, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite şi–a exprimat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două state, considerând oportună prezenţa mai multor firme din România la târgurile şi expoziţiile din domeniul agricol care se organizează în Emirate. Totodată, E.S. Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla a dorit să afle care ar fi oportunităţile de investiţii în sectorul agricol în ţara noastră”, au transmis luni reprezentanţii ministerului.
Ministrul Petre DAEA a făcut o succintă prezentare a sectorului agricol, accentuând ideea că, în ultima perioadă, fermierii români s-au dezvoltat foarte mult, integrarea în Uniunea Europeană ajutând în acest sens. Astfel, fermierii s-au dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, au început să se organizeze şi obţin producţii din ce în ce mai mari de la an la an. În acelaşi timp, ministrul a arătat că, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este acela de a creşte randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate.
În ceea ce priveşte domeniile care ar putea prezenta interes pentru potenţialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a făcut referire la sectorul irigaţiilor, dar şi la cel legumicol, întrucât în România se realizează o producţie importantă care ar putea fi valorificată mai bine prin crearea unor reţele de preluare sau unor linii de prelucrare şi conservare a acestora, conform news.ro.
sursa: madr.ro, stiripesurse.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News