Connect with us
Advertisement

Educație

Ministrul Educației: Cei care cred că după pandemie se va face numai școală fizică se înșeală. O bună parte vor continua online

Publicat

Ministrul Educației susține că aceia care cred că după pandemie se va reveni 100% la școala fizică se înșeală. Cîmpeanu a recunoscut că s-a crezut pregătit pentru predarea online, după care și-a dat seama cât de puține știe.

Întrebat,  la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, care este mesajul său către elevii și profesorii care se simt în nesiguranță, dincolo de cifre și statistici, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

„Riscul nu poate fi eliminat complet, nici în România și nici în altă parte. Important este să facem tot ce se poate pentru a-l diminua.

Spre exemplu, orice profesor vaccinat înseamnă o diminuare cât de mică a riscului de transmitere epidemiologică. Fiecare dintre noi putem să facem câte ceva.

Vezi și Testele RAPIDE Covid 19 nu au ajuns în școli. Ministrul Educației: nu există suficient personal medical. Situația îmbolnăvirilor

Dincolo de cifre și statistici rămâne dorința de solidaritate adevărată între profesori elevi și părinți. Fără această solidaritate nu vom ieși nici prea repede, nici prea bine din această situație critică”.

Întrebat, de asemenea, când va avea loc pregătirea profesorilor pentru predarea în școala online, ministrul a afirmat că „aceia dintre noi care cred că după ce vom fi încheiat această pandemie – și o vom încheia – vom reveni la momentul în care se va face numai școală fizică se înșeală. Se va merge mult mai mult – că vrem sau nu vrem – către teleșcoală și telemuncă.

Important este să identificăm acele domenii, discipline în care teleșcoala se potrivește, pentru că sunt discipline în care este potrivită, altele în care este total nepotrivită, precum disciplinele vocaționale. O bună parte vor continua să facă online”.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, un avantaj al ultimei perioade este că atât elevii, cât și profesorii au achiziționat competențe digitale mult mai pronunțate decât înainte, care nu trebuie să se piardă.

„Da, trebuie să fie formați profesorii pentru a putea preda online. Vă dau exemplul personal: credeam că sunt pregătit pentru predarea online.

În urmă cu 20 de ani m-am certificat pentru învățământ la distanță, ceea ce presupune o oarecare componentă online.

Nu se suprapune, dar seamănă foarte mult. În vara acestui an am spus că și colegii mei trebuie să fie pregătiți, am făcut 40 de grupe de câte 10 – 12 cadre didactice, 16 ore – 8 ore teoretice, 8 ore practice – am participat și eu cuminte ca un elev ascultător la aceste cursuri crezând că știu.

După primele ore mi-am dat seama cât de puține știu cu privire la realizarea unui conținut pentru predarea online total diferit de un conținut pentru predarea clasică și până la evaluare care, la rândul ei, este total diferită de cea clasică.

Deci da, este nevoie de formarea cadrelor didactice, pentru că va fi nevoie de predare online și predarea online e cu adevărată eficientă dacă se face după ce ai fost instruit. Există deja un proiect în curs”, a spus Sorin Cîmpeanu.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Ion Mihaela

    miercuri, 10.02.2021 at 20:19

    Buna seara eu sit mama a doi copii o fata de clasa a 9 și ce mica la grădiniță se presupune că va reveni olain din nou va multumesc

  2. Joldes

    miercuri, 10.02.2021 at 22:23

    Domnu ministru scrie repede demisia ca esti papa lapte cu aberațiile astea.Aaaa pai trebuie făcute online ca sa se tampeasca copii sa aveti ce exporta la sparanghel.Ai ca nu esti prost degeaba

  3. Alexandru

    joi, 11.02.2021 at 07:30

    Înțeleg ca domnul ministru sugerează ca profesorii sa ii ajute pe cei de la ccd sa aibă activitate, urmând cusuri organizate de aceștia.
    Am o amintire sumbra referitoare la ccd.
    Cu ani în urma, am urmat un curs, încheiat cu susținerea în plen a unei lucrări.
    Cu totul a durat un semestru.
    Cand am fost anunțați sa ne ridicam personal de la ccd diplomele de absolvire a cutsului,am făcut imposibilul ca să ajung personal la ccd, adica la mare distanta de serviciul meu, schimbând doua mijloace de transport și apoi mergând pe jos 20 minute.
    Au fost necesare trei astfel de drumuri.
    Prima data îmi gresisera numele.
    A doua oara îmi gresisera seria cărții de identitate.
    A treia oara, în sfârșit, era ok.
    De fiecare data am așteptat circa 45 de minute, sa iasă din „ședința” careva,sa ma întrebe ce doresc.
    Am jurat ca nu mai urmez în viata mea curs organizat de ccd.
    Suntem profesori, suntem autodidacți, învățăm și unul de la celalalt.
    Nu avem nevoie de cursuri pierdere de timp și tocare de nervi.
    A fost telescoala pentru profesori.
    O bataie de joc.
    Un tânăr „preda” notiuni avansate, ca și cum se adresa unor cunoscători aproape desăvârșiți. Era un fel de recapitulare a unor cunoștințe pe care profesorii nu le aveau. Stăteam ca tâmpitul în fata televizorului, cu laptopul deschis și cu caietul de notițe pe birou, și plângeam de disperare.
    Am învățat de la o colega care predase și informatica,de aceea avea ușurință în a învăța singura din tutoriale și ne ajuta si pe noi.
    Asa ca lăsați-ne, domnule ministru cu acele cursuri la care intri bou și ieși vaca.

  4. X

    joi, 11.02.2021 at 08:34

    Cele mai bune cursuri le-am gasit pe internet, efecutate din proprie initiativa de catre dascali inimosi, sau traineri profesionisti. CCD-urile nu sunt nici pe departe la nivelul acestor organizatii sau fundatii profesioniste. Sunt o gaselnita a sistemului. Asteptam adevarata reforma a invatamantului. Altfel, vom ramane cu un gust amar al unui experiment fara finalizare.

  5. Ele

    joi, 11.02.2021 at 15:57

    Cred că e o glumă proasta….școala online nu e școala… Abandonul școlar a crescut ff mult…. Jumătate din elevii cu care lucrez nu au intrat online la ore sau nu au urmat instrucțiuni….

  6. Sofia

    joi, 11.02.2021 at 20:07

    Domnule ministru faceți mişto de cadrele didactice?
    Dacă nu mai puteți, vă rog să eliberați scaunul din vârful ministerului.
    Vreți să avem o societate plină de proşti pe care sa o manipuleze puterea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement