Actualitate
Ministrul Sănătăţii a început evaluarea spitalelor cu privire la risc seismic. Măsuri după cutremurul din Italia
În contextul cutremurului puternic produs în Italia, ministrul Sănătăţii se arată îngrijorat în ceea ce priveşte infrastructura spitalicească din România. Spune că a cerut o evaluare a spitalelor la risc seismic.
O catastrofă de genul celei din Italia ar fi o provocare majoră pentru sistemul sanitar din România, spune ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-un interviu pentru News.ro. El a precizat că nu se referă la mobilizarea personalului medical, care este „exemplară”, ci la infrastructura spitalicească întrucât multe unităţi medicale funcţionează în clădiri foarte vechi.
„Cred că o catastrofă de genul acesta ar fi o provocare majoră pentru sistemul de sănătate. Şi mă refer, vreau să fie foarte clar, la infrastructură. Pentru că, aşa cum ştim cu toţii, avem multe spitale vechi, Nu mă refer la mobilizarea echipei medicale şi de intervenţie în situaţii de criză, în catastrofe. De aceea, în urmă cu o săptămână am început evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situaţia din punct de vedere al riscului sismic”, a spus ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru News.ro.
Reamintim că cel puţin 247 de personae şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 6 care a zguduit mierucir dimineaţă mai multe localităţi din centrul Italiei.
Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.
În urma cutremurului din Italia şi-au pierdut viaţa şi doi cetăţeni români, în timp ce alţi patru au fost răniţi, iar opt români sunt daţi dispăruţi. Alţi zece români sunt adăpostiţi la o tabără de sinistraţi.
sursa: digi24.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News