Connect with us
Publicitate

Eveniment

Niciun răspuns de la Guvern despre banii pentru „1 Decembrie la Alba Iulia”, la aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire

Publicat

Cu două săptămâni și jumătate înainte de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, autoritățile locale nu au primit vreun răspuns la solicitarea oficială adresată Guvernului, de a aloca fonduri pentru organizarea manifestărilor ce vor avea loc în Capitala Marii Uniri. În acest an, se aniversează 95 de ani de la Unirea din 1918, însă definitivarea programului evenimentului este în „stand-by”, până când situația financiară se va clarifica.

După ce, anul trecut, Guvernul nu a alocat niciun leu pentru organizarea manifestărilor de la Alba Iulia de 1 Decembrie, nici anul acesta nu se anunță unul relaxant la acest capitol. Cererea prefectului Gheorghe Feneșer adresată Guvernului, de a aloca 150.000 lei pentru eveniment nu a avut încă vreun efect.

„Nu am primit încă niciun răspuns. Suntem abia în 12 noiembrie, eu cred că până în 25 încă nu e târziu. Noi știm ce avem de făcut. Punem fondurile împreună cu Consiliul Județean și Primăria și se va organiza exact ce a fost anul trecut. Programul nu se schimbă. Sper să facem ceva mai de amploare decât a fost anul trecut, dar, dacă nu o să fie bani mai mulți, rămâne exact amprenta de anul trecut”, a declarat prefectul Gheorghe Feneșer.

Primăria Municipiului Alba Iulia va bugeta aproximativ 100.000 lei, iar, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean Alba, George Șinca, însă nu a stabilit suma pe care o va da CJ pentru organizarea evenimentelor din 1 Decembrie, de la Alba Iulia. Anul trecut, bugetul evenimentului a fost de 200.000 lei, alocat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Ca în fiecare an, cei care vor veni la Alba Iulia de Ziua Națională a României vor putea participa la depuneri de coroane la busturile personalităților istorice din oraș, spectacole folclorice și moderne pe scenele amplasate în zona istorică, primirea oficială a soliilor din cetățile de scaun ale Unirii, vernisaje ale expozițiilor devenite tradiționale (Salonul internațional de machete, Salonul Național de Artă), parade, artificii și, desigur, Hora Unirii.

Revenim cu amănunte despre programul manifestărilor, îndată ce acesta va fi stabilit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ryan

    miercuri, 13.11.2013 at 08:34

    Deci prefectul unui judet crede ca „pana in 25 inca nu e tarziu”: cu 5 zile inainte de Sarbatoarea Nationala, adica.

    Cam asta e diferenta intre managementul privat si managemementul public in romania: cand o companie pregateste o campania de marketing, spre exemplu, proiectul incepe chiar si cu un an inainte de data propriu-zisa, pentru ca nimeni nu-si permite riscuri. Domnul Feneser crede ca-i bine si cu 5 zile-nainte, ca deh, oricum facem tot ce-am facut anul trecut, de ce sa ne batem capul.

  2. seriful

    miercuri, 13.11.2013 at 14:10

    ” Noi stim ce avem de facut” :)))))….aham …sigur stiti !!!! Chiar daca talhar…pardon guvernul aloca banii noi parca n-am vrea s-o vedem pe Inna sau pe Alexa Valea sau vreo alta pitipoanca facand playback pe o suma de bani tripla decat salariul nostru pe un an …zau !!!! Spectacole folclorice OK , manifestari culturale OK , foc de artificii OK ….comemorarea eroilor obligatoriu…..Mai multa sarbatoare mai putina politica….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate