Connect with us
Publicitate

CUGIR

O bătrână din Cugir a fost amendată cu 1500 de lei, după ce a apelat la 112 și a cerut ajutorul poliției. Ce s-a întâmplat

Publicat

O bătrână de 76 de ani din Cugir, speriată după ce ar fi fost amenințată de rude a sunat la 112, pentru a cere ajutor poliției, a fost amendată cu 1500 de lei pentru apelarea nefondată a numărului de urgență. 

Din cauza amenzii prea mari primite, mult prea mari pentru pensia pe care o are, bătrâna și-a căutat dreptatea în instanță, iar o primă decizie a venit din partea magistraților Judecătoriei Alba Iulia, în luna februarie a anului 2021, iar motivarea a fost făcută publică de curând. 

Potrivit motivării instanței, femeia a sunat la 112, în data de 21 noiembrie 2020, ”temându-se de frații și vecinii săi, care au amenințat-o, iar ea fiind singură și bătrână, având vârsta de 76 de ani, nu a știut la cine să apeleze în acele momente”, se arată în motivarea instanței.

La scurt timp după ce a apelat la numărul de urgență, un agent din cadrul Poliției orașului Cugir a întocmit pe numele bătrânei o amendă de 1500, deoarece a alertat fals patrula specializată de intervenție, se mai arată în docoumentul citat.

În fața judecătorilor, femeia a declarat că că nu a apelat 112 în mod șicanatoriu și nu am dorit să facă rău nimănui, de aceea nu înțelege de ce a fost sancționată cu amendă și într-un cuantum atât de mare.

Mai mult de atât, femeia a spus că este ”că este pensionară, cu o pensie mică, care de abia îi ajunge pentru a se întreține și a-și achiziționa medicamentele necesare, iar achitarea, chiar și a jumătate din cuantumul amenzii aplicate, respectiv suma de 750 lei , ar fi mult prea împovărătoare pentru ea, neputându-și permite să achite o asemenea sumă, fără a-i fi afectată în mod considerabil situația financiară”, se mai arată în motivarea instanței.

Instanța a apreciat că amenda pentru fapta comisă este mult prea mare, ținând cont de vârsta femeii și de stare de sănătate a acesteia. Mai mult, judecătorii au apreciat că un avertisment ar fi fost de ajuns și nu o amendă contravențională.

Drept urmare, în data de 1 februarie, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au înlocuit amenda primită din partea Poliției orașului Cugir cu un avertisment.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DUCU

    sâmbătă, 06.03.2021 at 19:29

    O BATRINA ce urit a exprimare , O DOAMNA INVIRTRA SAU O SENIOARA la noi cum ai 50 de ani un batrin ,o batrina ,urit din partea ziaristior si a reporterior din RO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax