Aiud
O femeie a fost sunată de un bărbat care a zis că este doctor la Aiud și că fiul ei a avut un accident. Ce s-a întâmplat după apel
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud au renunțat să mai cerceteze un caz, în care o femeie din Aiud a fost înșelată prin metoda ”Accidentul”. Motivul pentru care procurorii din Aiud au cerut renunțarea la urmărirea penală a fost făcut public, în motivarea magistraților Judecătoriei Aiud care au și admis cererea procurorilor.
În data de 20 mai 2022, judecătorii din Aiud au admis închiderea dosarului.
Ce s-a întâmplat și cum a ajuns femeia victimă prin metoda ”Accidentul”
Potrivit motivării instanței, în data de 17 august 2021, femeia a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat a fi un doctor de la Spitalul Municipal Aiud. Acesta i-a spus femeii că ”fiul ei a avut un accident şi îi este necesară o operaţie la coloană care costă 3000 lei, altfel riscă să rămână paralizat”, se arată în documentul citat.
”Persoana vătămată a fost de acord să achite costul operaţiei, însă i-a spus la telefon acelui bărbat că nu deţine această sumă, dar o poate plăti mai târziu, după ce va scoate de la bancă. Aceasta a fost apelată ulterior, spre dimineaţa zilei de 18.08.2021, de acel bărbat care i-a spus că va trimite pe cineva după câţi bani are, iar după aproximativ 10 minute la poarta sa s-a prezentat un bărbat, căruia persoana vătămată i-a remis suma de bani pe care o deţinea de 110 lei. Persoana vătămată mai arată că în cadrul convorbirilor o altă persoană a spus „mamă dă-i câţi bani ai””, se mai arată în motivarea instanței.
De fapt, femeia era victimă a înșelătoriei prin metoda ”Accidentul”.
De ce au renunțat procurorii din Aiud să mai cerceteze cazul
Persoana care a ridicat banii a fost identificată, iar femeia și suspectul s-au împăcat. În schimb cel care a sunat nu a fost identificat, iar procurorii datorită faptului că femeia și-a recuperat prejudiciul, dar și pentru că nu ar mai fi probe de analizat, au considerat că nu mai există interes public pentru caz.
”Cu privire la autor, dat fiind că probele administrate până în prezent nu au condus la identificarea fuiorului şi nu se mai întrevăd mijloace probatorii de administrat în acest sens, faptul că persoana vătămată şi-a recuperat prejudiciul, s-a apreciat că nu există interes public în urmărirea faptei”, se mai arată în motivarea instanței.
Drept urmare au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală, judecătorii în data de 20 mai 2022 au acceptat cererea.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Petru
marți, 24.05.2022 at 20:13
Învârtită ca la noi !!!
kretz
marți, 24.05.2022 at 22:18
hal de procurori „de alba”. păi dacă sunt iertați când sunt prinși cum să nu încerce hoții să păcălească vârstnici. cât de greu putea fi să se pună mâna pe cel care-a sunat dac-a fost prins cel venit după bani?