EVENIMENT
Palatul Principilor din Alba Iulia, deschis oficial pentru public din 5 februarie. Program și evenimente pentru vizitatori
Palatul Principilor Transilvaniei se deschide pentru public luni, 5 februarie. O primă expoziție de bază va putea fi vizitată gratuit, pe parcursul întregii luni.
Vizitatorii vor putea admira o primă expoziție de bază, care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimente cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor.
Între curatorii virtuali care îi vor întâmpina pe vizitatori se numără și Regina Isabella. Își va spune povestea, alături de o serie de personaje relevante pentru diversele epoci.
Acestei prime părți a expoziției permanente îi vor urma în scurt timp alte două, care vor aduce în prim-plan și mai multe personaje principale:
- principi, principese, guvernatori și mandatați imperiali care au jucat un rol semnificativ în evoluția Transilvaniei.
Palatul Principilor din Alba Iulia. Acces și program
Accesul în sectorul expozițional se va face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia.
Biletul de intrare va fi eliberat gratuit pe perioada lunii februarie.
Pentru o experiență cât mai relevantă în cadrul muzeului, vizitele vor beneficia de ghidaj de specialitate, transmit reprezentanții instituției.
Acestea sunt programate din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 9.00. Ultima intrare în expoziție are loc la ora 16.30.
Nu va fi permis accesul grupurilor mai mari de 15 persoane o dată.
Începând cu această lună, Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei va fi deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00.
Excepție va fi ziua de luni, 5 februarie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Popa marcel
joi, 01.02.2024 at 18:23
Ca sa vina Raluca Turcan sa faca parada modei noua Elena Udrea.Nu aveti pic de rusine.
Marius
joi, 01.02.2024 at 22:34
Exista o categorie a populatiei care doar la auzul unor cuvinte precum: cultura, istorie, carti, fac scurtcircuit si vad doar politica actuala. Ai lor fura, ai nostri is curati ca lacrima, ba pe-a m…ti, huo, si lista poate continua.
Dureros e faptul ca atunci cand vorbim despre istoria noastra, cand avem acces la informatie, aceasta categorie arunca in continuare cu noroi, netinand seama ca nu actuala clasa politica a facut istoria Transilvaniei.
Despre rusine? Cui te adresezi? Alba24.ro, Guvernului Romaniei, cititorilor poate?
Ma opresc aici, cred ca am scris prea multe litere.