Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Pedeapsa unui bărbat din Câmpeni care a condus beat și a fost ÎMPUȘCAT de polițiști după o urmărire ca în filme

Publicat

politie noaptea

La doi ani după ce a fost protagonisul unei urmăriri în trafic, ca în filme, care s-a lăsat cu focuri de armă și cu o împușcătură în picior, un bărbat din Câmpeni a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani care, în timp ce conducea beat, a fost oprit de polițiști, însă a încercat să scape fugind de oamenii legii.

Aceștia au fost nevoiți să tragă cu arma din dotare după bărbat, iar un glonț l-a nimerit în gambă. 

A fost transportat la spital de către soție. Acolo, le-a spus medicilor că s-a rănit într-un cui sau într-o bucată de fier.

Toate detaliile unei urmăriri ca în filme pe străzile din Câmpeni se află în motivarea instanței de judecată, după ce, în data de 12 ianuarie, bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Urmărire ca în filme pe străzile din Câmpeni

În noaptea de 23 ianuarie 2020, în jurul orei 1.30, bărbatul conducea o mașină marca Mercedes, pe DN 75, pe raza Orașului Câmpeni. La un moment dat, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm, i-au făcut semn bărbatului să se oprească.

CITEȘTE ȘI: FOCURI de ARMĂ în miez de noapte, la Câmpeni. Un bărbat a fost ÎMPUȘCAT de polițiști, după o urmărire ca în filme

Acesta nu s-a oprit, a continuat să conducă, iar patrula a pornit în urmărirea sa. După aproximativ 200 de metri, bărbatul a oprit în apropierea locuinței sale. Cei doi oameni ai legii au mers după el pentru a-l legitima și pentru o testare cu aparatul etilotest.

Trei focuri de arme

”Inculpatul a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest, a încercat să smulgă din mâna polițistului certificatul de înmatriculare și a fugit spre locuința sa, moment în care agentul de poliție a tras trei focuri de armă în plan vertical și unul în plan orizontal cu arma din dotare, împușcându-l pe inculpat în gamba stângă”, se arată în motivarea instanței.

Chiar dacă a fost rănit, bărbatul a reușit să fugă în locuința sa. Apoi, soția acestuia l-a transportat la spitalul din Câmpeni.

Potrivit motivării instanței, ”inculpatul nu a declarat cadrelor medicale că a fost împușcat, ci că s-a lovit, înțepat într-un cui/fier”.

Oamenii legii au ajuns și ei la spital și au cerut o prelevare de sânge pentru a se vedea dacă bărbatul avea alcoolemie.

Ce alcoolemie avea

”Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba, reiese că alcoolemia inculpatului a fost de 1,24 gr/‰ la prima probă, ora 02:00 și, respectiv, 1,10 gr./‰ la cea de-a doua probă, ora 03:00, alcool pur în sânge”, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații Judecătoriei Câmpeni

”Comportamentul inculpatului din momentul în care nu a oprit imediat la semnalul polițistului și până la momentul ce i-au fost prelevate mostrele biologice la spital, încercarea de a se sustrage testării cu aparatul alcooltest, inclusiv prin fuga de organul de poliție, determinându-l să facă uz de armă, imprimă un grad ridicat de periculozitate infractorului. Instanța va avea în vedere faptul că inculpatul nu și-a recunoscut fapta pe parcursul procesului penal”, au precizat magistrații.

Însă au ținut cont că ”inculpatul nu are antecedente penale, nu a săvârșit foarte multe fapte contravenționale în ultimi ani, are loc de muncă, are studii medii, motiv pentru care îl va condamna pe inculpat la o pedeapsă cu închisoarea orientată spre minimul special”, se mai arată în motivarea instanței.

Drept urmare, l-au condamnat pe acesta la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, în data de 12 ianuarie 2022. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax