Connect with us
Advertisement

Actualitate

Peste 100 de școli din județul Alba nu au autorizație sanitară. Ce spune Ministerul Educației despre rezolvarea problemei

Publicat

scoala Giurgiut La începutul anului școlar 2015-2016, un număr de 122 de școli din județul Alba nu dețineau autorizație sanitară, potrivit senatorului Alexandru Pereș. Pentru a vedea ce se întâlmplă cu aceste unități de învățământ, senatorul a trimis o întrebare Ministrului Educației. Potrivit răspunsului primit, ministerul nu are prevăzut în buget astfel de investiții însă a semnat un protocol de colaborare cu MDRAP prin care va acorda sprijin în identificarea unităților școlare care se confruntă cu astfel de situații.

„Nu toate autoritățile locale din România dispun de resurse financiare suficiente pentru a demara lucrări de reabilitare a școlilor, de reparații sau de aducțiune a apei potabile. Vă rog domnule ministru să transmiteți dacă, pentru anul 2016, Ministerul Educației și Cercetării Științifice va aloca sumele financiare pentru investițiile care vor trebui demarare în unitățile de învățământ din județul Alba, astfel încât să poată primi autorizații sanitare și cele peste 100 de unități școlare ale județului, care sunt neautorizate sanitar”, a trimis senatorul Alexandru Pereș, Ministerului Educației.

Potrivit răspunsului venit din partea Ministerului Educației, la începutul anului școlar, autoritățile locale au obligația să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea educativă să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Ministerul spune că la începutul anului școlar, 83,58% din unitățile de învățământ preuniversitar, din România, aveau aviz sanitar sau erau în curs de obținere.

Referitor la bugetul pentru astfel de investiții, ministerul transmite că nu au fost prevăzute fonduri pentru lucrări la școli dar a semnat un acord de parteneriat de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, autoritatea desemnată să coordoneze Programul național de dezvoltare locală.

„În conformitate cu prevederile acestui protocol, ministerul acordă sprijin MDRP în ceea ce privește identificarea problemelor de natură investițională cu care se conrtuntă unitățile de învățământ preuniversitare, prin aplicația informatică SIIIR ( Sistem Informatic Integrat de Învățământ din România).

De asemenea, în vederea accesării de fonduri structurale pentru lucrări de investiții la unitățile de învățământ preuniversitar de stat, menționăm ca autoritățile locale pot depune cereri de finanțare în cadrul Programului Regional 2014-2020- Axa 10”, a transmis Ministerul Educației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement